Roadtrip door Normandië
Frankrijk Normandië Reizen

Roadtrip door Normandië. Route voor een 7-daagse

Een roadtrip door Normandië was iets dat al even op mijn bucketlist stond. Zeker nadat ik Le-Mont-Saint-Michel op een foto had gezien. Omwille van Covid-19 hebben we daarom onze geplande roadtrip in Ligurië geruild voor een roadtrip door Frankrijk.
Welke pareltjes we hebben ontdekt, en welke route we tijdens onze 7-daagse volgden, ga ik je hier vertellen.
Alsook de planning en voorbereiding op deze, toch wel drukke vakantie, mag je hier verwachten. Dit is als het ware het overzicht van onze allereerste roadtrip. Ik wou met dit artikel starten en jullie al warm maken voor wat nog gaat komen over Frankrijk. In de volgende artikels ga ik dan verder in op alle plaatsen die we bezochten.

Een roadtrip door Normandië

Voorbereiding van onze vakantie

Ik had reeds gezegd dat we eerst een roadtrip naar Noord Italië hadden gepland. Alles was geboekt, tot corona toesloeg en we het echt niet meer zagen zitten om in deze tijden het noorden van Italië te gaan opzoeken.
Ik wou echter wel heel graag op een “veilige” autovakantie gaan. Een vliegtuigvakantie vonden we geen optie. De  keuze was dan vrij snel gemaakt en we gingen van start met het plannen van roadtrip door Normandië.

Welke steden gaan we bezoeken?

Uiteindelijk ben ik beginnen zoeken op internet en lezen in reisgidsen naar wat de plekken waren die we niet mochten missen. Tip wat reisgidsen betreft, kan ik je zeker de Trotter reisgids van Normandië Oost en de Michelin gids van Normandië West aanbevelen. Ze zijn beiden van Uitgeverij Lannoo en echt de max om informatie vooraf en tijdens je vakantie in op te zoeken.

Zoektocht naar logement

Eens ik wist waar we naartoe gingen, kon de zoektocht naar slaapgelegenheden beginnen. Dat was inderdaad het belangrijkste wat we zochten. Gewoon een plek waar we de nacht konden doorbrengen, want echt lang waren we nooit ter plaatse. Slapen, ontbijten en we vertrokken meteen weer.

Deze vakantie kozen we er ook voor om telkens ergens anders te verblijven. We hebben daardoor op 6 verschillende plaatsen gelogeerd.
Voordeel hiervan is dat we steeds verder het land konden intrekken en zo verloren we geen tijd aan het heen en weer rijden.

Nadeel is dat je wel telkens moet sleuren met bagage. Bovendien moet je dan elke dag contact opnemen met de verblijven om je aankomstuur te melden. Iets dat ik nu net niet gemakkelijk vind. Dit omdat het toch wel afhankelijk is van onder andere het verkeer en hoe je dag verloopt. Dus een aankomstuur melden is voor ons lastig.

Booking.com

We boekten al onze verblijven via de website van Booking.com
Je krijgt een volledig overzicht van de kamers, de faciliteiten, de ligging,… De foto’s en reviews maken de keuze vaak ook makkelijker. Ik heb eveneens leuke tips uit die reviews gehaald.
Ik kies bovendien steeds voor een verblijf waar je gratis kan annuleren tot een bepaalde datum voor je vertrek. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik bij onze geplande reis naar Italië, gewoon kon annuleren zonder geld te verliezen of een voucher te moeten nemen.

Het voordeel van Booking.com is ook dat ik na onze vakantie meteen lid was van het Genius programma Level 2. Hierbij krijg je onder andere korting of een extraatje op een selectie van hotels. Interessant voor de volgende vakantie. De voorwaarde om dat te kunnen worden, is een bepaald aantal verblijven boeken. Daar zat ik met mijn 6 boekingen meteen ruim over.

Genius programma Booking com
Genius programma bij Booking.com
Deals Booking
Bespaar minstens 15% op nieuwe accommodatieboekingen bij deelnemende accommodaties, te herkennen aan de Vakantiedeal-badge in de zoekresultaten en bij de kamerselectie. Boekingen moeten worden gemaakt vóór 9:59 uur CET op 30-09-2024 voor verblijven met een incheckdatum vanaf 29-03-2024 en een uitcheckdatum op of voor 30-09-2024. De korting is alleen van toepassing op de kamerprijs (exclusief eventuele toeslagen of belastingen). Als je wijzigingen aanbrengt in je boeking, kun je je korting verliezen. In dat geval ben je het volledige bedrag verschuldigd. Korting kan niet worden gebruikt in combinatie met enige andere promotie behalve Genius-kortingen. Kamerprijzen met het label 'Partneraanbieding' zijn uitgesloten van deze promotie. Deze aanbieding wordt aangeboden door de deelnemende accommodatie en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Reisroute voor onze roadtrip door Normandië: dag per dag

Dag 1: Van Aalst naar Honfleur

Tijdsduur en afstand: 6 u. 42 min. (495 km)

Officieel gingen we de eerste dag rijden tot Le Tréport. Dit was niet zo ver en dat gaf ons voldoende tijd om alles rustig te kunnen bekijken. Maar door de angst voor het toenemende aantal corona slachtoffers, annuleerde ik ‘last-minute’ ons eerste verblijf in Le Tréport. Achteraf kreeg ik daar dan toch wel spijt van, maar het was al opnieuw verhuurd. Bijgevolg vertrokken we dan maar een dag later op vakantie en moesten daardoor natuurlijk de eerste dag ook verder rijden.

Roadrtrip in Normandië
1. Berck sur Mer

Onze eerste stopplaats was er eentje aan de Opaalkust namelijk Berck sur Mer. Daar hebben we enkel een kijkje genomen op het strand en zijn meteen weer doorgereden. Ik had gelezen dat ze daar zo leuke strandhuisjes hebben en die wou ik zeker op mijn lens vastleggen. (Mijn Instagram verslaving stak hier de kop op😇) Later zie je meteen wat ik bedoel…

Berck-sur-Mer
2. Mers les Bains

De volgende tussenstop was Mers les Bains en hier was het meteen bingo. Liefde op het eerste gezicht!
Deze kustlijn is prachtig. Allemaal Bel Epoque woningen in pastelkleurtjes naast elkaar. En aan beide zijden van deze mooie kust steken de witte krijtrotsen de kop op. Een lust voor het oog.

Mers Les Bains
roadtrip door Normandië
3. Le Tréport

Enkele kilometers verderop lag onze volgende halte al namelijk Le Tréport.
Deze badplaats was de eerste dat ik in mijn zoektocht naar “te bezoeken steden” gevonden had. De wijk van Cordier en de kabelbaan (funiculair) spraken me meteen aan. Daarom hadden we hier ook in eerste instantie onze eerste slaapplaats geboekt. Aangezien ik die geannuleerd heb, hadden we niet zoveel tijd om hier lang te blijven. We hebben de leukste photopoints gezocht, iets gegeten en zijn weer vertrokken.

roadtrip door Normandië
Booking.com

Lees ook op de blog van Anne: Tips voor de Opaalkust Je kan deze mooie kust bezoeken op weg naar Normandië.

4. Etrétat

Ondertussen waren we aan de Albastenkust aangekomen en was onze volgende stop Etrétat. Dit is echt adembenemend mooi. De witte krijtrotsen zijn een streling voor het oog. Dit is een plaats die je zeker niet mag links laten liggen wanneer je in de buurt bent. En trek er zeker een dag voor uit. Er is meer dan genoeg te zien. Wanneer je toch alles zou gezien hebben, kan je ook  nog even chillen op het strand. Voor nog meer tips en foto’s van deze mooie streek aan de Albasten kust, verwijs ik je graag naar mijn volledige blog over Etretat bezoeken.

roadtrip door Normandië
Etretat
5. Honfleur
roadtrip door Normandië

Vanuit Etrétat vertrokken we naar onze eerste slaapplaats voor de nacht. Deze was gevestigd in Honfleur. Tot in Etrétat hadden we schitterend weer. Te goed want het was één van de laatste dagen van de hittegolf van begin augustus 2020. Maar hier keerde het weer. Op weg naar Honfleur kregen we een verschrikkelijk onweer over ons heen. Dit zorgde ervoor dat het gezellige Honfleur helemaal niet tot zijn recht kwam. Ik had hier super veel van verwacht maar het was wat in mineur. Ik ben er echter zeker van, mocht het zonnetje geschenen hebben, het zalig vertoeven was geweest aan le vieux bassin.

Dag 2: Van Honfleur naar Ver-sur-Mer

Tijdsduur en afstand: 2 u. 27 min. (111 km)

De 2de dag van onze roadtrip door Normandië startte droog maar wel bewolkt. Die dag stonden er veel minder kilometers op de planning dan op dag 1. We konden het daardoor gelukkig wat rustiger aan doen.

 

6. Trouville Sur Mer

Voor we in Honfleur vertrokken, hebben we nog een korte wandeling gemaakt en dan onze tocht verder gezet richting Trouville sur mer.

Trouville sur Mer
Roadtrip door Normandië

Hier vind je heel smalle straatje met kleine vissershuisjes. Maar eveneens een breed zandstrand met zicht op de statige huizen uit de tijd van de belle époque. Er staan serieuze kanjers tussen. We hadden niet gepland om hier lang te vertoeven. Aangezien het toch op onze weg lag hebben we een korte stop gehouden.

7. Deauville

Hoewel het  maar een steenworp van Trouville sur mer ligt, is Deauville een hele andere plek. Dit ziet er veel mondainer uit. Het strand alleen al is zeker een bezoekje waard. Je waant je in een filmset. Overal zie je accenten uit de filmwereld. Dit komt omdat er daar vroeger veel filmsterren kwamen. Deauville had namelijk zijn eigen filmfestival.

roadtrip door Normandië
Deauville
8. Beuvron-en-Auge

Beuvron-en-Auge is een heel kleine gemeente in het Franse departement Calvados en telt maar 213 inwoners. Hoewel we daarvoor wat verder het binnenland moesten inrijden, was het dit heus wel waard. De mooie vakwerkhuizen op en rond het plein zorgden voor mooie plaatjes.
Aangezien het daar zo klein is, waren we snel rond en klaar om door te rijden.

Beuvron-en-Auge
roadtrip door Normandië
9. Ouistreham= SWORD Beach

Onze volgende bestemming van die dag was al het eerste van de reeks landingsstranden die Normandië rijk is, namelijk Ouistreham. Vroeger werd dit hier ook wel SWORD Beach genoemd.
Als je een roadtrip door Normandië maakt, mogen de landingsstranden niet op je lijstje ontbreken. Van de geschiedenis die zo belangrijk was voor onze huidige samenleving, moet je toch iets gezien hebben. Zeker als je er zo dichtbij bent.

roadtrip door Normandië
10. Courseulles-sur-Mer = JUNO Beach

De laatste stop van deze dag was Courseulles-sur-Mer of beter gekend als Juno Beach. Dit strand is vooral gekend voor de opmars van de Canadezen tijdens de tweede wereldoorlog. Zij hadden de opdracht gekregen om dit stuk strand te veroveren wat hen ook aardig gelukt is. Zij waren namelijk op het einde van de eerste dag het verste geraakt.

Onze B&B was gelegen in Ver sur mer, vlakbij Juno beach. De perfecte plek om te logeren en de landingsstranden te ontdekken. Aangezien het niet ver was, waren we al vrij vroeg op onze bestemming en konden we eerst nog even chillen alvorens te gaan eten.

Dag 3: Van Ver-sur-Mer naar Cherbourg-en-Cotentin

Tijdsduur en afstand: 2u39 min. (138km)

De 3de dag  was er eentje dat volledig ingevuld was met de landingsstranden. Dit was voor mijn man en onze kinderen één van de hoogtepunten van onze roadtrip door Normandië. Al die vliegtuigen, tanken en wapens zien, spreekt tot de verbeelding van jongens. Al moet ik zeggen dat ik op heel wat plekken toch ook even heb moeten slikken bij de gedachte aan wat er hier zoveel jaren geleden gebeurde.

11. Arromanches-les-Bains = GOLD Beach

De eerste stop van de dag was Arromanches-les-Bains. Dit is één van de stranden die bij Gold Beach behoren. Hier zie je nog overblijfselen van de oude haven die vroeger aangelegd werd voor de kust. Na een bezoek aan het plaatselijk museum trokken we verder naar Longues-sur-Mer

Roadtrip door Normandië
12. Longues-sur-Mer

Longues-sur-Mer staat gekend voor zijn goed bewaarde bunkers waarin er zelfs nog een Batterij stond.

Longues-sur-Mer
13. Colleville-sur-Mer= OMAHA Beach

In Colleville-sur-Mer of Omaha Beach moet je gewoon een stop houden. Hier kan  je niet alleen het meest indrukwekkende en mooiste militaire kerkhof terugvinden, maar ook het Overlord museum. Als er uit de lijst van de vele musea eentje is dat je moet uitkiezen, is het dit wel. Alles lijkt er zo realistisch en mooi nagebouwd. Een aanrader als je van oorlogsgeschiedenis houdt.

Colleville-sur-Mer
14. Pointe du Hoc

Ook Pointe du Hoc is een ‘must see’! Hier maak je een wandeling van een half uurtje, drie kwartier. En op die tijd heb je de overblijfselen gezien van de vele bominslagen en een ongelooflijk mooi stukje natuur. Zeker meepikken op je route.

roadtrip door Normandië
Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste reizen, wandelingen of ontdekkingen?
15. Sainte-Marie-du-Mont = UTAH Beach

De vorige stranden lagen allemaal nog vrij dicht bij elkaar. Utah beach ligt echter wat verder gelegen. Hier gingen we naar het 3de museum van de dag. Er staat hier zelfs een bommenwerper die nooit deelgenomen heeft aan de oorlog. Bovendien was er ook een volledig hal waar je de loopgraven kon zien.
Elk van de stranden had wel iets speciaals. Maar in mijn blog over de landingsstranden kom ik hier ongetwijfeld op terug.

Utah Beach
roadtrip door Normandië

Over de landingsstranden van  D-day in Normandië is nog zoveel meer te vertellen. Als je hier interesse in hebt moet je zeker eens gaan verder lezen.

16. Ravenoville

Na al het oorlogsgeweld mochten we, wat mij betreft,  de dag nog afsluiten met iets anders. Daarom reden we naar Ravenoville, een Instagramwaardig plekje met zijn gekleurde huisjes langs de kustlijn. Kwam ook perfect uit omdat het op onze weg naar het hotel lag.

roadtrip door Normandië
17. Cherbourg-en-Cotentin

Daarna was het tijd om naar ons hotel in Cherbourg-en-Cotentin te rijden. Na 45 minuten kwamen we daar aan. We verbleven die nacht voor het eerst in een hotel, gelegen in één van de verste punten van La Manche, het Normandisch schiereiland.

roadtrip door Normandië

Dag 4: Van Cherbourg-en-Cotentin naar Carolles

Tijdsduur en afstand: 3u39 min. (189km)

De 4de dag van onze roadtrip door Normandië begon weer in mineur, want opnieuw was het aan het miezeren. Laat de 1ste stop op onze planning, nu net de plek geweest zijn waar ik absoluut een drone foto wou. Dit plannetje viel dus letterlijk en figuurlijk in het water.

18. Saint-Germain-des-Vaux (La Hague): Port Racine

Dit pittoreske en kleinste haventje van Frankrijk ligt in Saint-Germain-des-Vaux. Het ligt in het gebied La Hague. Port Racine is zo leuk om te zien. De bootjes hangen daar allemaal aan touwen vast en dit zorgt voor een heel knap beeld vanuit de lucht. Maar het zal voor een andere keer zijn. Port Racine wordt vooral voor pleziervaarten gebruikt en voor vissers.

roadtrip door Normandië
19. Point de La Hague

Point de La Hague is de uiterste noordwestelijke punt van het schiereiland Cotentin. Het verst verwijderde punt is Cap de La Hague of ook wel het “einde van de aarde” genoemd. Je kan er heerlijk wandelen van aan de haven Goury tot aan het strand waar je zicht hebt op de mooie vuurtoren van La Hague.

roadtrip door Normandië
20. Nez de Jobourg

Op weg naar het fenomenale Nez de Jobourg zaten we plots in een prachtige baai. Achteraf bleek dat we toevallig het uitzonderlijk panorama van de Baie d’Écalgrain tegen gekomen waren. Een beetje verder ligt dan de Nez de Jobourg. Een kaap waarvan de kliffen op het hoogste punt 128 meter zijn en tot de hoogste van Europa behoren. De Nez de Jobourg wordt gekenmerkt door een vooruitstekend gedeelte over het water. Je voelt hier de kracht van de natuur en staat versteld van de schoonheid van het landschap om je heen. Je ziet in de verte ook de kanaaleilanden liggen. Dit is absoluut een ommetje waard.

Nez de Jobourg

Wil je de voorbije plaatsen in Cotentin nog beter leren kennen? Bekijk dan zeker mijn blog 5 plekken die je zeker moet gezien hebben in Cotentin

21. Barneville-Carteret

Op het strand van La Potinière in Carteret vindt men mooie badcabines in wit of blauw. Dat was voor mij een reden om hier even halt te houden en enkele foto’s te schieten. De jongens hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om even pootje te baden.

roadtrip door Normandië
22. Gouville-sur-Mer

De volgende instagrammable plek was hier te vinden. Les cabines de Gouville-sur-Mer zijn echt wel prachtig om te zien. Zelfs op een regenachtige dag zorgen deze voor kleur. Geef toe, een streling voor het oog, toch als je van kleurtjes houdt. Hier heb ik mijn hartje opgehaald met mijn fototoetsel, terwijl mijn 3 mannen even genoten van zon, zee en strand.

roadtrip door Normandië
23. Granville

Omdat we Granville niet konden voorbijrijden zonder er even te stoppen, hebben we hier onze halte voor het avondeten voorzien. Het moet absoluut de moeite zijn om hier even langer te grasduinen door de straatjes. Maar door gebrek aan tijd hebben we hier enkel onze innerlijke mens versterkt.

24. Carolles
roadtrip door Normandië

Carolles was onze laatste halte van de dag en tevens de plek waar de B&B gevestigd was. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, zijn we naar het strand van Carolles getrokken. Wat was ik daar blij mee. Het is daar zo een mooi strand en we hebben de mooiste zonsondergang gezien van onze hele vakantie. Na een drankje in een beach bar zijn we moe maar voldaan gaan slapen, nagenietend van de mooie beelden die we deze dag te zien kregen.

Dag 5: Van Carolles naar Le Mont-Saint-Michel

Tijdsduur en afstand: 1u 30min. (63km)

25. Le Mont-Saint-Michel

Deze dag was het dan zover. Dag 5 stond helemaal in het teken van le Mont-Saint-Michel.

Carolles ligt in de baai van le Mont-Saint-Michel. Dus op weg naar de plek van Normandië die voor ons de reden was van onze roadtrip door Normandië, kwamen, we al veel plekken tegen waar je al een glimp kan opvangen van dit ‘Wonder van het Westen‘.
Ik had vooraf ook alle photopoints opgezocht en geef je ze met veel plezier mee in mijn blog over le Mont-Saint-Michel. Maar op onderstaande kaart kan je ze ook al terug vinden.

roadtrip door Normandië

Eens we aangekomen waren op onze bestemming zijn we een heel dag ter plekke gebleven. En dit is zeker een must, wil je optimaal kunnen genieten.

Le Mont-Saint-Michel

De Mont-Saint-Michel ontdekken of je trip plannen? Klik dan zeker door naar dit bericht voor heel veel nuttige informatie, en een blik op deze toeristische trekpleister.

Dag 6: Van Le Mont-Saint-Michel naar Rouen

Tijdsduur en afstand: 4u 4min. (314km)

Onze voorlaatste dag begonnen we aan onze terugreis. Op weg naar Rouen hebben we nog enkele leuke dorpjes meegepikt die absoluut het zien waard waren.

26. Saint-Cénerie-le-Gérei

Ook dit dorpje behoort tot één van de mooiste van Frankrijk. De huizen zijn volledig begroeid. Het kerkje en de brug zijn de bekendste plekken van het dorp. Groot is Saint-Cénerie-le-Gérei wel niet, maar zeker eens de moeite om te zien.

roadtrip door Normandië
roadtrip door Normandië
27. Le Bec-Hellouin

Prachtige vakwerkhuizen en overal kleurrijke bloemen, dit is de samenvatting van een prachtig dorp dat je absoluut moet ontdekken…
Wat je in Le Bec-Hellouin zeker moet zien, zijn het park bij abdij en de vakwerkhuizen

roadtrip door Normandië
28. Rouen

De laatste stop van onze Roadtrip door Normandië was Rouen.
Hier bleven we nog wat langer om deze stad goed te ontdekken. Ik kan je alvast verklappen dat het absoluut de moeite is om dit te doen.
Rouen heeft ons aangenaam verrast.
Wie Rouen zegt, denkt meteen aan Les Gros Horloge, de kathedraal of Jeanne d’Arc. Maar er is zoveel meer… Ontdek het in mijn blog over Rouen.

Rouen
roadtrip door Normandië

Dag 7: Van Rouen naar België

Tijdsduur en afstand: 3u 41min. (350km)

Aangezien we van in Rouen al aardig op weg naar huis waren, was die laatste rit niet zo lang meer.
Na een dikke 3uur rijden kwam er een einde aan onze roadtrip door Normandië. We hebben in totaal ongeveer een 1660 km afgelegd. Gelukkig zijn we overal veilig en wel geraakt. Dat is toch ook belangrijk als je zoveel kilometers op de teller staan hebt.

Als ik terug kijk op onze route, ben ik blij dat we zo een groot stuk van onze zuiderburen hebben leren kennen.

Wat zou ik volgende keer anders aanpakken?

Ik heb reeds gezegd dat deze roadtrip door Normandië onze allereerste roadtrip ever was. We hebben dus veel bijgeleerd tijdens deze vakantie.

Er zijn toch enkele puntjes die ik anders zou aanpakken bij de volgende roadtrip.

1.

Ik heb het woord “road” wat te letterlijk genomen, vrees ik. Bijgevolg plande ik veel te veel in. Ik wou zoveel mogelijk gezien hebben op die korte tijd. Dat is ons vrij goed gelukt, maar zorgde er tevens voor dat het erg vermoeiend was. En we hebben ook niets echt heel goed gezien. (behalve Rouen en Le Mont-Saint-Michel dan) Ik had onderweg reeds een aantal stopplaatsen (die ik vooraf ingepland had) geschrapt, omdat ik zag dat het niet haalbaar was.  Samengevat, zet liever wat minder op je planning en geniet volop van die enkele plekken die erop staan. Zo heb ik nog steeds heel veel spijt dat we in Etrétat niet langer konden blijven.

2.

Zoals ik reeds schreef, maak je bagage doordacht. Stop verschillende kledij van alle reisgenoten in 1 koffer zodat je telkens maar met 1 koffer naar je hotel /B&B/ flat moet.

3.

Als je een planning maakt, zorg dan dat je steeds ook de postcodes noteert van de steden die je wil bezoeken. Toen we de adressen ingaven op onze GPS kwamen we vaak op het probleem dat er steden met dezelfde naam waren en dat we de postcode moesten ingeven. Lastig als je die dan niet weet.

Nog enkele extra tips!

Als je een roadtrip doet in het buitenland, is het belangrijk dat je weet wat je allemaal voor je auto bij moet hebben. Ik heb hier een leuke site over gevonden waar je meteen ziet waar je auto moet aan voldoen. En het leuke hieraan is dat het niet alleen informatie voor Frankrijk is.

Leestip:
Nog extra tips en ideeën voor een bezoek aan de Mont-Saint-Michel vind je ook in het artikel: Bezoek Mont Saint-Michel: het hoogtepunt van Normandië

Wil je graag een combinatie roadtrip doen tussen Normandië en Bretagne? Dan moet je zeker de blog rondreis Bretagne en Normandië eens lezen.

Heb je eerder interesse in een Roadtrip naar de Loire , of staat een roadtrip naar de Elzas & Vogezen op je programma?  Dan vind je hier informatie.

Terugblik

Desondanks enkele kleine minpuntjes ben ik toch nog steeds enorm enthousiast over onze roadtrip door Normandië.
We hebben gezien wat we wouden zien. Volgende keer zal het een andere streek zijn om te ontdekken.

Heb je na het lezen van deze blog bijkomende vragen, of wil je ons tips geven voor een andere roadtrip…
Plaats gerust een reactie hieronder of stuur me een mailtje!

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Caroline zegt:

  Wat is het daar mooi hè? Normandie is echt mijn favo provincie in Frankrijk, afgelopen zomers geweest

  1. Ik vond het ook zo mooi. Alleen een beetje jammer van het weer.

   1. Caroline zegt:

    Ligt er ook aan welke periode je er bent. Vorig jaar waren we er met de hittegolf die toen in Europa was. Toen was het heerlijk vertoeven aan de Normandische kust. Dit jaar waren we er niet voordat de grote hittegolf begon. Toen zaten we in Parijs, dat was dan weer te warm voor een stedelijk gebied.

    1. Ja dat is waar. Toen we in Etrétat waren was het ook nog de hittegolf en dat was ook te warm. Maar regen is triest he.

   2. petra zegt:

    super bedankt voor deze uitgebreide roadtrip memories en voor de vele interessante tips. Ik ga ze zeker meenemen, wil over 2 weken met puber dochter gaan

    1. Heel graag gedaan. Veel plezier en mocht je nog vragen hebben help ik je graag.

 2. Een mooi reisverslag is het om te lezen. Ben zelf 2 keer wel eens in het Noorden van Frankrijk geweest, tijdens een terugreis van vakantie uit Zwitserland en toen we een dagje Sedan gingen doen.

  1. Dank je wel. Was bij ons de allereerste keer.

 3. Leuke en mooie route! Een soortgelijke stond dit haar ook op ons lijstje maar covid gooide roet in het eten. Hopelijk volgend jaar! Goede tip ook over 1 koffer, dat doen wij al jaren zo en scheelt zoveel gesleep 🙂

  1. Wij hebben dit gedaan omdat we dan niet ver moesten en gewoon met de auto konden gaan. Die koffer is inderdaad een heel verschil.

 4. Wow, wat een prachtige uitgebreide blog! Jaren geleden ben ik met school ook naar Normandië geweest en hebben toen ook Omaha Beach bezocht, zó indrukwekkend… Het is een prachtige omgeving, waar ik zeker nog eens naar toe wil! Bedankt voor de inspiratie!

  1. Op die stranden word je vanzelf stil he. Omaha Beach is prachtig he. Ook het kerkhof gezien dan? Dank je voor je leuke compliment x

 5. Wat een tof reisverslag is dit! Ik ging enkele jaren geleden ook met mijn ouders naar Normandië, dus ik herken wel enkele plekjes. Een dorpje dat mij is bijgebleven is Sainte-Mère-Eglise. Daar belandde ooit een parachutist aan de kerktoren en er hangt nu nog steeds een pop met parachute om dat te illustreren.

  1. Ik weet het. Ik wou daar ook naartoe gaan maar onze planning zat nu al tsjokvol en het lukte niet meer. 😉 Er is zoveel moois te zien he. Dank je voor je feedback

 6. Dat ziet er echt een toffe route uit. Wij zijn nog maar net tot Deauville geraakt. De rest is voor een volgende keer. Ik wou graag deze herfstvakantie een citytrip naar Rouen doen, maar door Covid hebben we dat ook maar niet gedaan. Dus veel van deze plekken staan nog op mijn bucket list. Bedankt voor de inspiratie!

  1. Rouen is echt de moeite. Er volgt nog een blog over, dus misschien ben ik er op tijd mee voor jij vertrekt. Dank je voor je lieve comment!

 7. Wat een prachtig reisverslag. Mooie plekken allemaal. Hopelijk kunnen we snel weer lekker rondreizen zonder moeite.

  1. Dank je wel. Is daar dan ook prachtig he. Ik hoop het met jou! 😉

 8. Super mooi!!
  Wat ben ik blij als we weer kunnen reizen. Er staan nog veel mooie roadtrips op de planning. Maar eerst moet COVID-19 onder controle of het liefst helemaal weg zijn.

  1. Dank je wel voor je enthousiasme!
   Ik hoop het ook snel achter de rug te hebben. Er komen trouwens nog een aantal andere blogs van Normandië aan.

 9. Met mijn ouders ben ik jaren geleden langs de just gereisd. We hebben toen zo ongeveer iedere bunker en ieder museum gehad dat met WO II te maken heeft. Jouw route is wel heel leuk en afwisselend. Zo heb ik nog niet eerder tegen Normandië aangekeken. De vakwerk huizen van Beuvron-en-Auge zijn echt heel mooi.

  1. Dank je wel! Er komen er nog een aantal van Normandië aan.

 10. Wat een leuke route 🙂 ik wil kijken of ik volgend jaar met familie die kant op kan. Het is natuurlijk een prachtig stukje Frankrijk.

 11. Wauw, wat tof en veelzijdig! Klinkt echt heerlijk. Vooral Etrétat lijkt me tof!

 12. Yvonne zegt:

  Wat een uitgebreide en inspirerende blog. Voor mij is dit redelijk onbekend gebied nog. We waren al wel in Duinkerke en zouden afgelopen mei naar Mont Saint-Michel zijn afgereisd, maar dat is er dus nog niet van gekomen. Wie weet komend jaar.

 13. Wauw, wat hebben jullie veel gezien in korte tijd! Normandië is mooi hè? Ik maakte hier in 2014 ook een roadtrip van een week, maar heb de helft nog niet gezien wat jullie hebben gezien, haha! Er zitten nog wel wat plekken tussen die ik nog eens hoop te zien, zoals de rotsen bij Etretat.

  1. Dat was juist het probleem. We hebben veel gezien maar op sommige plaatsen niet lang genoeg.

 14. Kelly zegt:

  Ik ben nog nooit in Normandië geweest. Wat een prachtige roadtrip zeg! Vooral Mont-Saint-Michel staat al heel lang op mijn wishlist.

 15. Leuk, wij zijn op veel plekken ook geweest tijdens onze roadtrip jaren geleden. Wij verbleven toen in Trouville en reden daardoor ook heel veel, om alle plekken te ontdekken. Rouen vind ik ook een heel toffe stad!

 16. Wat een fijne roadtrip! Die ga ik onthouden voor volgend jaar. Point de La Hague lijkt me een bijzonder, zo aan het ‘einde van de aarde’ 🙂

 17. Ceuppens zegt:

  Heb in Juni 10 dagen Normandie gedaan , 1ste dag vertrek uit Halle op zondag om 6u tegen 8u stop in Amiens , vandaar verder naar Rouen waar ik vanaf 12u reeds in het hotel mocht één overnachting nadien verder getrokken via Liseux halte Basiliek en Beuvron en Auge . Met de middag lunch aan de Pegasusbridge in Benouville alsook bezoek aan het museum , vandaar verder de stranden van Juno en Swordbeach bezocht . Nadien verder gereden en 3 dagen overnacht tegen Vire , vanwaar mijn uitvalbasis was naar De Mont St Michel , en stukje Bretagne , Dinan en Fougéres .
  Na deze dagen zijn we naar St Mere Eglise gereden met een tussenstop in St Lo , voor een 5 daags verblijf in hotel Saint Mére ‘ autovakanties bij Tui op basis van H/P . Tophotel .
  Dit is de ideale uitvalbasis om veel te bezoeken , geen lange afstanden telkens waren we terug tegen 18u in het hotel . We hebben Omaha-beach , Arromanches , Utah-beach , Collevilles (begraafplaats Amerikanen) , Longeville , Bayeux , Saint Vaast La Hogue , Barfleur , Cotanches , Granville en in Lessay een bedrijfje gaan bezoeken die ambachtelijke hammen maken . Op terugweg de laatste dag hebben we het Duitse kerkhof bezocht zijn we met de middag gaan eten in Deauville met een bezoekje aan Trouville , nadien naar Honfleur ‘bezoek van een 4 tal uur ) en van daaruit de Pont de Normandie over en rechtstreeks naar huis .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.