veilig en zorgeloos reizen
Lifestyle Reizen

Veilig en zorgeloos reizen, compleet op jouw maat

Het is mogelijk om veilig en zorgeloos te reizen en bovendien compleet op jouw maat. Na al wat we het voorbije jaar hebben meegemaakt, kijken we meer dan ooit uit naar een zorgeloze vakantie. Wie droomt er nu niet van het ontdekken van ongekende steden? Kuieren door de smalle straatjes van het stadje in de buurt.  Luieren op een bloedheet strand onder een palmboom en daarna een verfrissende duik nemen in een helder blauwe zee. Of misschien wel een boek lezen aan de rand van een zwembad, terwijl je kinderen uit de bol gaan in het water. En om de dag af te sluiten een cocktail drinken ’s avonds in de bar.  Ik zie het al helemaal voor mij en kan niet wachten om te vertrekken.

Daarom is het extra fijn dat we groen licht kregen om effectief te gaan reizen. Er houdt ons niets meer tegen om onze reis nu reeds veilig te plannen en te boeken zonder enig risico.
Bij Inspired by Caractére hebben ze daarvoor de perfecte formule.

veilig en zorgeloos reizen
Veilig en zorgeloos reizen

Wie is Caractére

Caractére is een reisorganisator waar je rechtstreeks je reis kan boeken.
Wat houdt dat juist in?
Je boekt je reis zonder tussenpersonen. Caractére staat namelijk rechtstreeks in contact met haar hoteliers en reizigers. Ze zijn gespecialiseerd in reizen à-la-carte en luxueuze charmehotels in Europa.
In België zijn er 3 Travel Ateliers, gelegen in Aalst, Roeselare en Hasselt.  Enkel hier kan je terecht voor exclusieve Caractére reizen. Ook voor reizen buiten Europa kan je bij hen terecht, gezien hun samenwerking met Best of Travel, de specialisten in reizen buiten Europa.

Met Caractére op reis gaan is zien, ontdekken en vooral genieten.

Toscane Caractére

Caractére-hotels

Wanneer je bij Caractére je vakantie gaat bespreken, voel je meteen aan dat je met specialisten in hun vak te maken hebt. Ze kennen persoonlijk elk hotel waar ze mee samenwerken. Om het label “Caractére-hotel” te krijgen moeten de hotels aan bepaalde eisen voldoen en worden ze zorgvuldig geselecteerd.

Hun selectie bestaat vooral uit kleinschalige charme- of  boetiekhotels die er uitspringen qua ligging, service, gastvrijheid, lekkere maaltijden, …  Enkel het beste is goed genoeg.

Alle hotels werden persoonlijk bezocht. Ze hebben er zelf de sfeer opgesnoven zodat ze perfect weten wat je er als klant kan en mag verwachten.  Enkel hotels waarvan ze zelf 100% overtuigd zijn, komen in hun aanbod.

Een ster zegt niet alles. Daarom hebben ze de hotels ook allemaal hun eigen label gegeven. Er zijn verschillende Caractére labels die de hotels typeren. Bij elk label kan je de hotels terugvinden die daaraan voldoen. Een hotel kan uiteraard meerdere labels hebben.

Hoe het allemaal begon

Ik leerde Caractére vorige zomer kennen met hun nobele actie. Ze verkochten namelijk mondmaskers van Nicky Vankets en de opbrengst ging integraal naar “Beyond the Moon”, een organisatie die reizen organiseert voor families met een ernstig ziek kind. Toen ze me vroegen of ik hieraan wou meewerken deed ik dat met veel plezier. In een mum van tijd waren de kwalitatieve mondmaskers uitverkocht.

Ik kwam deze winter via sociale media te weten dat ze hun catalogus weg gaven in Standaard Boekhandel. Ik ben hem dan ook onmiddellijk gaan ophalen. Hij was zo mooi dat ik meteen helemaal verkocht was. Je wilt het liefst meteen op vakantie vertrekken als je deze ziet.

Soorten reizen

Je kan via Caractére verschillende soorten reizen boeken. Van de traditionele huisjes, villa’s of hotels (al dan niet gecombineerd met een autovakantie) tot een boetiekcruise of een beleefreis.

Voorbeelden van beleefreizen kan je meteen in de catalogus terugvinden. Per regio staan er altijd al een aantal beleefreizen bij die zij voorstellen. Met de QR-code vind je onmiddellijk de informatie op hun website terug.

Dit type reis kan je nog verder personaliseren door er zelf dingen aan toe te voegen of te veranderen. Meer informatie over de verschillende formules kan je terugvinden in de catalogus of natuurlijk in de Travel Ateliers.

veilig en zorgeloos reizen
Catalogus Caractére

Travel Atelier

In de Travel Ateliers gaan ze samen met jou op zoek naar wat voor jou de ideale vakantie is. Ze luisteren aandachtig naar jouw noden en houden rekening met wat jij belangrijk vindt, om je reis op maat te kunnen maken. Ga je bijvoorbeeld graag veel steden bezoeken, dan gaan ze ervoor zorgen dat je in een hotel kan logeren die daar perfect bij aansluit. 

Is vakantie daarentegen voor jou eerder rust en logeer je liever in een afgelegen hotel, dan is dat belangrijke informatie waar zij mee aan de slag gaan. Zo helpen ze je om de reis van je dromen samen te stellen.
Geen enkele reis is dus dezelfde. Ze combineren soms verschillende hotels om aan alle leden van je gezin hun wensen te kunnen voldoen.

Raak je niet in één van de Travel Ateliers? Geen probleem, je kan hen ook altijd telefonisch of via mail bereiken om jouw reis te plannen.

Caractére
veilig en zorgeloos reizen

Veilig en zorgeloos reizen met FLexboeking

Het is een bedrijf dat ook in moeilijke tijden hun verantwoordelijkheid neemt.

Omdat niemand nu zeker is van wat ons te wachten staat in de komende vakantieperiode, heeft Caractére een uniek concept uitgewerkt. Je kan tot 30 dagen voor afreis, je reis gratis omboeken of annuleren. Dit is geldig op alle verblijven in 2021 die rechtstreeks worden geboekt bij Caractère of in één van de Travel Ateliers. Zelfs als we met z’n allen weer mogen reizen, maar je er toch niet comfortabel zou bij voelen, kan je onder voorgenoemde voorwaarden toch nog steeds annuleren. Je krijgt dan het volledige bedrag terug gestort.

Dus als je nu boekt, geniet je, zonder enig risico, van de ruime keuze van hotels en de betere prijzen.
Dit is wel enkel zo voor de hotels en huurauto’s, niet voor de vluchten!

Wil je alles eens goed nalezen in verband met de flexboeking? Ga dan zeker eens op de site kijken.

Wanneer je reist met Caractére kan je altijd “veilig en zorgeloos reizen”. Als er zich problemen zouden voordoen op vakantie kan je hen altijd 24/7 bereiken.

Veilig en zorgeloos reizen en bovendien compleet op jouw maat, is een garantie die ze je bij Caractére aanbieden.

Ik droom van....

Wanneer je hebt beslist om een vakantie te boeken, hoe ga je dan te werk?

Bij Caractére werken ze in 3 stappen:

Stap 1
Ze gaan in gesprek met jou om je te leren kennen. Wat is reizen voor jou. Wat vind je belangrijk? Je schetst als het ware een moodboard met je wensen en zij gaan ermee aan de slag. Weet je zelf niet goed wat je wil? Vertel ze dan gewoon wat je leuk vindt, waar jouw hart een beetje sneller van gaat kloppen, of net niet.

Stap 2
Je krijgt een eerste ontwerp van je reis, inclusief de prijs. Wil je iets veranderen, kan dat altijd nog. Daarna wordt de eventuele reis geboekt.

Stap 3
Begin maar al te denken aan wat je allemaal gaat meenemen op vakantie en tel af naar dat unieke moment.

Toscane Caractére

Laat je dromen uitkomen

Ik hoop deze zomer richting Portugal te kunnen vertrekken en hiervan dan de mooiste foto’s met jullie te kunnen delen.

Daarom ging ik onlangs al eens naar het Travel Atelier in Aalst om met de specialist van de Portugal reizen af te spreken. Ze stelde me 2 hotels voor die voldeden aan mijn wensen. Ik hecht belang aan lekker eten en wat zwembadplezier voor de kinderen. Daarnaast wil ik een goede uitvalsbasis om de mooie natuur te verkennen; wat belangrijk is voor mijn foto’s.

Ze stelde 2 hotels voor in 2 streken van de Algarve. Deze liggen niet zover uit elkaar maar dan heb je wel de 2 verschillende belevingen.
Het ligt nog niet helemaal vast maar het zag er wel veelbelovend uit.

Caractére veilig en zorgeloos reizen

Gouden tip

Ben jij klaar om terug op vakantie te gaan? Ik in elk geval wel. Hopelijk kan het deze zomer al?
Caractére staat in elk geval klaar en garant voor veilig en zorgeloos reizen.

Ik wil je nog graag een tip meegeven.
Als je de prachtige Caractére catalogus nog niet in huis hebt, ga dan vlug naar de Standaard Boekhandel of naar een Caractére kantoor om hem gratis op te halen. Dan kan je zelf al eens de sfeer opsnuiven en ik verzeker je dat je snel een afspraak zal maken om eens te gaan luisteren naar wat ze jou kunnen aanbieden.

Wat is jouw droombestemming als je morgen kan op reis vertrekken?

Celebrating the good life! We hebben er maar eentje. Geniet ervan….

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.