Bar Qbic
België Brussel Reizen

Milieuvriendelijk Instaproof hotel in Brussel

Milieuvriendelijk en tegelijk een hotel dat zoveel mooie plekjes heeft dat je achter elk hoekje wel de perfecte instaproof foto kan nemen. Dat allemaal vind je in het nieuwe Qbic B&B hotel Centre Louis in Brussel.

Na hun hotels in Amsterdam en Londen is er nu ook eentje geopend in onze hoofdstad. Ter gelegenheid van hun opening nodigden ze 100 mensen uit die een nachtje in dit mooie hotel mochten logeren en alles uittesten.

Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik bij die 100 gelukkigen was. Zeker omdat de bedoeling van mijn blog ook is om dingen uit te testen en jullie daarvan verslag uit te brengen. Ik zag het dus helemaal zitten. Het enige dat ik moest doen was een datum prikken wat uiteindelijk 14 december 2019 was. Perfect eigenlijk want dan konden we tegelijk ook nog een graantje meepikken van de kerstsfeer in Brussel. Later daarover meer, maar eerst neem ik je mee op tocht door dit kleurrijke en o zo mooie en meest milieubewuste hotel van de stad.

milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel
milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel
Motley Qbic

1. Inkom van het hotel

Inkomhal milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel

Van zodra je 1 stap binnen zet in de inkomhal van dit hotel, word je helemaal overdonderd door het interieur.
Het is zo fris, eigentijds, modern en tegelijk speels. Ze denken bij alles wat ze doen aan het milieu zonder dat dit aan kwaliteit moet inboeten.

Inkomhal Qbic Hotel

Inkomhal

Hier kan je bij aankomst zelf inchecken, maar er is ook altijd iemand ter beschikking om je daarbij te helpen. Je kan ook meteen kiezen welk ontbijt je wil nuttigen. Er is hiervoor keuze uit een meeneem versie of een uitgebreid ontbijt ter plaatse.

2. De bar

Bar Qbic Brussel

Een stijlvolle centrale bar met eromheen vele hoekjes en kleuren.

Ik denk dat je hier, zonder overdrijven, kan spreken van een  instaproof hotel.
Oordeel zelf, maar laat me zeker weten wat je ervan vindt.

In elk hoekje en op elke stoel kan je een andere foto nemen. De ene al kleurrijker dan de andere. De droom voor elke instagrammer!

3. De kamers

De kamers zijn vrij basic maar er ontbreekt niets wat je nodig hebt. Er is geen overbodige luxe en alles is ingericht dat ze niets of zo weinig mogelijk verloren gaat.

Cosy room Qbic hotel

Kamer Type: Cosy Room

In het decor van het hotel vind je accenten die verwijzen naar de stad/land waar het hotel gevestigd is. Hier zie je achter het bed een afbeelding van de stripverhalen van Nero en natuurlijke ook een verwijzing onze heerlijke Brusselse wafels. Op de tafel, bij het flesje water, lag een stuk chocolade gemaakt door een meester Chocolatier uit Brussel.

Kamer milieuvriendelijk Qbic hotel

Badkamer

milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel

Zo zijn er geen kleine zeepjes maar grote bussen zeep met een boodschap.

Milieuvriendelijk hotel

Er liggen geen overbodige folders met uitleg maar alles wat je moet weten  staat met kleine boodschappen op de muur die je bv. gewoon met je smartphone kan inscannen.

Ze geven zelfs 5€ korting in de bar als je niet elke dag vraagt om je kamer te poetsen.

Milieuvriendelijk en instaproof hotel
Milieuvriendelijk en instaproof hotel
milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel

Wanneer je de QR code inscant kom je op hun website waar je alle info van het hotel kan terugvinden.

Milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel

4. Op de gang

Gang Qbic Hotel Brussel

Ook hier is gedacht aan het milieu. Ze voorzien een gemeenschappelijke koffie en thee ruimte. Iedereen kan daar zoveel hij wil gebruik van maken.

Milieuvriendelijk en instaproof hotel
Milieuvriendelijk en instaproof hotel
Strijkplank en strijkijzer

Er staat hier ook een strijkijzer en strijkplank die voor iedereen toegankelijk is.

De lift

De lift is voorzien van een speciaal decor binnenin. Als je van beneden de lift naar de kamers wil nemen moet je steeds je sleutelkaartje bij de hand hebben.

5. Maaltijden van het hotel

Het diner

Het meest fancy hotel dat ik al gezien heb

Aangezien er nog niet zoveel gasten waren, draaide de keuken nog niet op volle toeren. We konden daarom maar kiezen uit een beperkte kaart.

Qbic Brussel
Motley Qbic
milieuvriendelijk instaproof Qbic hotel

We kozen voor het mixed sharing board. Het was heel erg lekker maar niet voldoende als avondeten. Zie het meer als een hapje bij een drankje in de bar.

Bij de drankjes gebruikten ze herbruikbare rietjes, opnieuw milieuvriendelijk.

Het ontbijt

Het ontbijt daarentegen was  wel voldoende uitgebreid.
Je had keuze uit verschillende broodjes, soorten kaas, fruit en groenten, eitjes, spek, bonen en je kon zelf je eigen Brusselse wafels bakken.

Ontbijt in het Qbic hotel
Ontbijt in het Qbic hotel
Ontbijt in het Qbic hotel
Ontbijt in het Qbic hotel
Ontbijt in het Qbic hotel
Ontbijt in het Qbic hotel

6. Openbaar toilet

Qbic hotel
Openbare toilet Qbic Brussel
Qbic

Zelfs het openbaar toilet is instaproof. Het scherm dat je ziet wanneer je naar beneden gaat, wijzigt continu van kleur.

7. Parkeergelegenheid in nabijheid van het hotel

Tenslotte wil ik ook nog even een tip meegeven in verband met de parking voor je auto.
Doordat de werken nog niet helemaal klaar waren, was er nog geen mogelijkheid om vlakbij het hotel te parkeren. Maar de bordjes stonden er wel al, dus ik vermoed dat dat in de toekomst wel zal kunnen.

Voorlopig moet je dus een andere oplossing zoeken. We kregen van het hotel zelf de raad om te kiezen voor een openbare parking van Bepark.

Er bevinden zich 2 parkings op een paar 100 meter van het hotel, namelijk Parking Avenue Louise 120 en Parking Louise Mercelis.
Ik kende dit concept zelf ook niet. Het zijn openbare parkings, maar niet zoals je ze overal kent; waar je gewoon binnen rijdt. Deze moet je wel vooraf reserveren en betalen. Zijn enkel toegankelijk via reservatie .

Wij gingen voor optie 2 nl. Louise Mercelis en ik kan deze ten zeerste aanbevelen. Deze parking is onderdeel van een kantoorgebouw en je auto staat daar veilig. Er is voldoende parkeerplaats, ze is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er springt altijd licht aan als je binnengaat en is 24h/7d open. We betaalden 22€ voor 2 dagen. Je kan zoveel binnen en buiten rijden als je wil.

Hoe werkt het?

Je zoekt op de website van Bepark de parking die je wenst. Je klikt op reserveren en dan maak je eerst een account aan. Eens je betaald hebt moet je de app van Bepark downloaden en is je smartphone je afstandbediening om de poort te openen. Met een gewone mobiele telefoon moet je een 6 cijferige code ingeven. Echt super handig en zeker een aanrader.

Bepark

Milieuvriendelijk en Instaproof hotel

Concluderend denk ik dat “milieuvriendelijk instaproof hotel” een titel is, die dit hotel echt wel verdient. Voor mij is dit Qbic hotel in Brussel het meeste fancy hotel dat ik ooit al gezien heb. Alles is splinternieuw en zo mooi. Aangezien wij bij één van de eerste gasten waren, was nog niet alles af. Zo voorzien ze nog een parking aan het hotel zelf. Een eco fitness concept en cinema. En er komt een bier tuin om heerlijk in te chillen in de zomer. Ik wil ook nog vermelden dat het personeel super vriendelijk is. Je voelt je er meteen welkom. Als we nog eens Amsterdam bezoeken ga ik zeker kijken om Qbic Amsterdam te boeken. Deze keten heeft echt mijn hart gestolen. Als laatste wil ik nog het Qbic hotel bedanken en de mensen van het pr bureau Walkie Talkie voor deze unieke kans die we kregen. Mocht je de kerstsfeer in Brussel  willen opsnuiven, ga dan zeker naar mijn artikel kijken. Je kan ook eens kijken welke 24 leuke bezienswaardigheden in Brussel te zien zijn. Wat je zeker ook niet mag missen is Bezoek het Atomium Liefs,

Gundi

Milieuvriendelijk en Instaproof Qbic hotel

Deze vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Echt professioneel Gundi, bravo.
  Je hebt niet alleen talent, je gebruikt het nog ook.
  Ons, Alma is zeker ook fier op jou.
  Groetjes en prettig eindejaar + super 2020.

  1. Dank je wel Luc. Het is leuk om te horen dat je het goed vindt. Dat stimuleert om verder te doen.
   Ook voor jullie de beste wensen door 2020 en natuurlijk een goede gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.