La Harde
België Luik Reizen Wandelen in Luik Wandelinspiratie

Naar de Ardennen op groepsweekend…

De Ardennen zijn altijd leuk om met een groep vrienden op weekend te gaan. En ik kan er van meespreken want al meer dan 23 jaar gaan we jaarlijks minstens 1 x naar daar om met onze groep vrienden, een voormalige Aalsterse carnavalsvereniging “Noig g’ambeteird en vriejt gezjeneird”,  op groepsweekend te gaan.

Een weekend in de Ardennen houdt  bij ons in: eens gezellig samen te zijn, lachen, plezier maken, lekker eten, feestje bouwen maar ook een gezonde wandeling maken in de Ardense bossen. We beginnen zo langzamerhand onze weg te kennen in de Hoge Venen.

Noig G'ambeteird
Al bijna 25 jaar onze vaste vriendenkring waar we al zoveel plezier mee gemaakt hebben.

Vakantiehuizen in de Ardennen

Een huis zoeken voor zo een grote groep is niet altijd gemakkelijk. Maar als je op weekend wil naar de Ardennen met een bende, kan ik je zeker helpen om een mooi en ruim vakantiehuis te vinden. Neem zeker hier eens een kijkje voor  grote vakantiehuizen te huur voor meer dan 20 personen. Als je echter een huisje zoekt tot 9 personen kan je hier je zoektocht starten. Ga je graag op vakantie naar een vakantiewoningen te huur in de Ardennen, waar huisdieren toegestaan zijn? Zoek dan hier. We hebben de voorbije jaren dan ook al vele huisjes uitgetest.

La Harde in Xhoffraix

La Harde

La Harde is het huis in Xhoffraix waar we de voorbije 21 jaar in totaal al 4 x geweest zijn. Onze laatste keer was nu begin november 2019. Bovendien hebben we daar er het voorbije oudjaar ook gevierd.

In het groepshuis is er plaats voor 31 personen. Het heeft 10 slaapkamers en 9 badkamers. Dus elke kamer heeft bijna een eigen badkamer. Daarnaast is er een schommel, een kicker,  een barbecue, een wasmachine, een sauna en bubbelbad en WiFi. Alsook een ruime parkeerplaats. In veel van hun huizen is er trouwens een bubbelbad en sauna aanwezig.
Alles staat ook goed beschreven op hun website met een bijhorend plannetje van de indeling van het huis.
De kosten zijn inbegrepen alsook de eindschoonmaak.

La Harde Ardennen
La Harde

De huizen worden ook op regelmatige basis gerenoveerd. We hebben dan ook al een aantal renovaties in ‘La Harde’ zien gebeuren. Dit jaar hebben ze er bijvoorbeeld nog een heel groot terras aan de voorzijde van de woning bijgeplaatst, wat echt een meerwaarde is voor de woning.

Een leuke attentie is dat wanneer je met de eindejaarsperiode gaat er in elk huis een versierde kerstboom staat. En wanneer het gesneeuwd is, staat er in de tuin een iglo.

La Harde
Xhoffraix
A house with a view
De mooiste vakantiewoningen te huur in de Ardennen.

Een flinke wandeling in de Ardennen hoort er ook altijd bij

In onze vriendenkring zijn er een aantal mensen die, door de jaren heen een vaste taak gekregen hebben. Zo hebben we onze voorzitter van weleer, die altijd op zoek gaat naar het huis.  Bovendien hebben we onze vaste DJ, min of meer steeds dezelfde personen die voor de boodschappen zorgen en ook iemand die telkens de wandeling uitstippelt. Het is altijd een verrassing hoe zwaar ze is. Meestal is het afhankelijk van hoe zwaar de avond ervoor was….🥂😉
Heb je zo geen inspirerende persoon in je gezelschap, dan kan je altijd Lannoo’s wandelboek voor de Ardennen gebruiken. Het staat vol met leuke wandelingen en tips.

Wandeling Ardennen
Wandeling Ardennen
Bos

Dit jaar was ze vooral in het begin wat zwaarder omdat het een stukje klimmen was. Maar verder was ze heel goed te doen. Het was zo een 9 tal kilometer en je kwam langs heel mooie plekjes.

pad

Het enige nadeel was dat er nogal veel obstakels lagen zoals stenen of gladde paadjes waardoor je veel naar beneden moest kijken. En dan zie je natuurlijk niet zoveel van de omgeving, tenzij je even stopt.

Vertrek- en eindpunt van de wandeling

Het vertrekpunt is de parkeerplaats bij “Pont de Belleheid”. Er kunnen daar wel wat auto’s staan, maar hou er rekening mee dat ze op mooie dagen helemaal vol staat. Je kan wel verderop ook nog langs de kant van de weg parkeren.

En wat ook grappig is om weten, is dat je met je auto door de rivier de Hoëgne moet rijden. Ook al is de diepte maar 10 cm, ik vond het best wel een beetje avontuurlijk met een nieuwe wagen. 😉

Hoëgne
Ardennen Hoëgne
Hoëgne Ardennen

We hebben geen standaard wandeling gemaakt. Maar Koert, diegene die onze wandelingen uitstippelt, heeft zelf onze wandeling samengesteld uit verschillende wandelingen oa de “De Solwaster”.  We hebben op onze tocht oa de rots van Bilisse gezien waarover later meer.

Solwaster

Je kan ook gewoon kiezen voor wandeling 55. Dat is de zuidelijke wandeling, wegwijzer blauwe kruis, die loopt langs de Hoëgne. Onze wandeling liep voor een groot deel ook langs de blauwe kruis route maar wijkt soms wel af. Een site waar je je wandelroutes kan plannen is Wikiloc.

Ardennen

Sfeerbeelden in het bos

Zon door de bomen
Rots van Bilisse

De “Rots van Bilisse”, is een verticale rots die bijna 60m hoog is.

Ze bestaat uit harde kwarts gesteenten en op de zijkanten groeit een geelbruin korstmos waarvan ze de kleurstof gebruiken voor het kleuren van paaseieren en wol.

De naam is van Keltische oorsprong en betekent eigenlijk = vooruitstekende rots.

Rots van Bilisse

Terug naar de Hoge Venen....

Binnen een aantal weken gaan we opnieuw richting Xhoffraix maar deze keer in een ander huisje namelijk Le Broche Pierre. Dat we trouwens van vorig jaar al gekozen hadden. (Er op tijd bijzijn is echt een must!)
De huizen van de familie Lodomez liggen in Xhoffraix bijna allemaal in dezelfde straat of enkele straten van elkaar. En de meeste hebben we al bezocht. Dit waar we nu gaan nog niet. Vorig jaar zijn we eens een kijkje gaan nemen en het zag er cool uit. Dus maar meteen vastgelegd.

Ik zal zeker ook de sfeerbeelden en onze bevindingen opnieuw met jullie delen.
Doe jij hetzelfde? Adressen voor leuke groepshuizen zijn altijd welkom. En het hoeven zeker niet altijd vakantiehuizen voor groepen in de Ardennen te zijn. Na de zomer trekken we waarschijnlijk met onze bende naar Zeeland voor nieuwe avonturen…

Xhoffraix Belgie

Liefs,

Gundi

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.