Wat doen in Utrecht
Nederland Reizen

Wat doen in Utrecht? Wat je moet gezien hebben

Wat je kan doen in Utrecht en welke bezienswaardigheden je zeker moet gezien hebben, dat zijn vragen waar je in deze blogpost een antwoord op krijgt. We gingen 2 dagen op ontdekking naar deze studenten  stad en ik geef jullie alle tips en trics mee die wij zelf gezocht en gevonden hebben. Een artikel dat je dus zeker moet lezen voor je op citytrip gaat naar deze mooie Domstad.

Grachten en werven in Utrecht

Inhoudstafel

Utrecht, de 4de grootste stad van Nederland

Utrecht is één van de oudste steden van Nederland en bovendien de hoofdstad van de gelijknamige provincie Utrecht. Het is na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de 4de grootste stad van het land. Met 360 000 inwoners waarvan 1/5 studenten kan je wel zeggen dat dit een studentenstad is. Daardoor is Utrecht de stad met de jongste bevolking van Nederland.

Aangezien deze stad nooit is gebombardeerd tijdens de wereldoorlog, heeft het zijn middeleeuwse binnenstad nog en is hier nog een rijke historische geschiedenis te vinden. Het bisdom Utrecht was in de middeleeuwen ook enorm groot (het omvatte drie kwart van het huidige Nederland) machtig en rijk. Amersfoort hoort ook bij Utrecht en is op gebied van de Middeleeuwen ook een toppertje.

Utrecht wordt ook wel eens de Domstad genoemd vanwege de Domtoren (=de trots van de stad) maar ook wel de kerkenstad omdat deze stad niet minder dan 8 middeleeuwse kerken heeft. Dat vind je nergens anders. ’s Zomers zijn deze allemaal te bezoeken.

Je zal in deze stad ook vaak de kleuren wit en rood zien verschijnen. Dat zijn de kleuren van Utrecht die verwijzen naar de mantel van Sint-Maarten, de stadspatroon van de Domstad.

Wat doen in Utrecht

De fiets, het belangrijkste vervoermiddel in deze stad

Nederland is het fietsland bij uitstek. Op 18 miljoen Nederlanders zijn er 22 miljoen geregistreerde fietsen. Dit konden we al ontdekken in Amsterdam, maar ook in Utrecht is dit het eerste wat je opvalt.
Kijk ’s avonds goed uit want veel Nederlanders fietsen zonder licht en als voetganger moet je hier dikwijls het onderspit delven..

Let op! Nederlandse fietsers stoppen nooit!! Kijk dus zeker goed uit je doppen als voetganger.

Wist je dat ze in Utrecht ook de grootste fietsenstalling ter wereld hebben. Die is vlakbij het Centraal station en de Shopping Mall gelegen.

Wat doen in Utrecht

Wat doen in Utrecht?

Wat doen in Utrecht

Eigenlijk kan je Utrecht opdelen in 2 delen. De drukke stadskern en de rustigere buitenrand.  Je kan op het plannetje van Utrecht een cirkel tekenen die het uitgangsgedeelte / drukke gedeelte van de stad aangeeft. Binnen deze cirkel kan je bijna deur na deur de cafeetjes terugvinden. Dit hoort nu eenmaal bij een studentenstad. Eens je buiten deze cirkel komt, merk je meteen het verschil. De rust keert meteen terug en het enige dat je nog hoort is het zingen van de vogeltjes.

Laat je verrassen door de stadsgids

Normaal gezien doen wij dit ook niet zo vaak, maar de stad verkennen met een stadsgids is hier echt wel een meerwaarde.
Tijdens de 1.5 uur durende wandeling bracht Jitte ons langs de vele mooie plekjes die we zonder hem nooit zouden gevonden hebben. Bovendien krijg je een massa informatie mee die je bezoek aan Utrecht nog boeiender maakt. Heel veel van wat in dit artikel staat ben ik dan ook te weten gekomen van de gids. Ik wil hem hiervoor dan ook heel erg bedanken en ik kan jullie dit dus ten zeerste aanbevelen.

Utrecht met gids
Wat doen in Utrecht
Gerestaureerd huisje uit de 19de Eeuw

Het is zelfs zo dat veel inwoners van Utrecht zelf niet op de hoogte zijn van al deze verdoken weggetjes en parkjes. Dat is het grote voordeel van op stap te gaan met een gids. Hij bracht ons feilloos langs deze geheime plekjes en we kregen er de interessante informatie van die plekken bovenop.
Wist je dat de smalste steeg van Utrecht de Zwaansteeg is.
Wil je ze allemaal ontdekken? Vraag je gids aan bij Ontdek Utrecht.

De zwaansteeg

Ook het stadsverkenningsspel is een unieke manier om de stad te leren kennen en voor bijna geen geld.

Ga op en onder de toren

Wie Utrecht voor het eerst bezoekt, begint best op het ruim tweeduizend jaar oude Domplein. Dit is de plek waar de Romeinen de basis voor Utrecht legde met Castellum Traiectum. Je kan nog steeds op de grond de muren van het Romeinse ford zien dat vroeger 100 bij 80 meter groot was. 

Op het plein zie je ook de Domkerk. Dit was de bisschoppelijke hoofdkerk van het bisdom Utrecht waarvan op 1 augustus 1674 het schip van deze kerk instortte.

Wat doen in Utrecht

Wil je meer te weten komen over dit stukje geschiedenis, dan moet je zeker Domunder doen. Onder dit plein kan je tijdens de rondleiding bijna de geschiedenis aanraken.

Domunder
Domunder
Domunder
Domunder

De Domtoren, gebouwd in de jaren 1321- 1382, is de hoogte kerktoren van Nederland. Hij is de belangrijkste trekpleister van de stad op het gebied van monumenten. Sinds 2020 wordt hij gerestaureerd en normaal zou hij klaar zijn in 2024. Hij blijft gedurende de restauratie wel gewoon open voor publiek. Je kan hem nu zelfs extra hoog beklimmen.

Domtoren
Op de Dom
Op de Dom
De Dom

Na het beklimmen van 495 trappen kan je genieten van dit weidse uitzicht.

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht

Bij helder weer kan je van bovenop de toren zien tot in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Hilversum …

Pandhof van de Dom

Wanneer je op dit pleintje bent, ga dan zeker ook eens naar de Pandhof. Dit is gelegen aan de zuidkant van de Domkerk. Vroeger was dit tuintje niet toegankelijk voor publiek. Nu kan je er overdag in en uit lopen maar ’s nachts wordt het wel afgesloten. Je kan hier rustig gaan zitten en relaxen. Merk op dat het hier veel rustiger is aangezien je je net buiten de cirkel van de stad bevindt. Ook in het straatje Achter de Dom is het enorm rustig, ook al ben je vlakbij het centrum.

Pandhof van de Dom
Pandhof van de Dom
Wat doen in Utrecht

Musea in Utrecht

In Utrecht zijn er ook heel veel musea waar je cultuur kan gaan opsnuiven. Alle musea liggen in de binnenstad op loopafstand. Op maximum 10 minuten ben je bij de volgende.

 • Museum Speelklok bevindt zich in de voormalige buurt buurkerk, de oudste parochiekerk van de stad, aan het stil pleintje buurt Buurkerkhof. Je vindt hier oude speeldozen, draaiorgels, dansorgels, …. Een museum vol muziek die ook zeker kinderen zal aanspreken.
 • Museum Catharijneconvent Hier vind je alle over de religieuze geschiedenis en kunst van de stad.
 • Centraal museum De algemene geschiedenis van de stad.
 • Spoorwegmuseum Ook een geweldig leuk museum om met kinderen te bezoeken. Dit is het meest succesvolle museum.
 • Nijntje museum is ongetwijfeld het leukste museum voor peuters en kleuters.
 • Rietveld schröderhuis Dit staat sinds 2000 op de monumentenlijst. Hier moet je zeker voor reserveren en je kan er best met de fiets of het openbaar vervoer naartoe.
Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht
Nijntje museum
Wat doen in Utrecht
Tiqets

Verborgen plekjes in Utrecht

Utrechtse steegjes en binnenpleintjes

Wat doen in Utrecht

Er is een hele wirwar van smalle steegjes en straatjes te vinden in de Utrechtse binnenstad. In elke straat kom je wel een zijstraatje tegen. Deze zorgden vroeger voor de verbinding tussen belangrijke straten van de stad. Toen woonden in deze achterbuurten de allerarmsten. Nu zijn het sociale huurwoningen en erg gegeerd om in te wonen.

Wijde watersteeg

Pandhof van de Katarina Kathedraal

In het midden van de stad, vind je dit goed weggestopte binnentuintje, het pandhof van de Catharina Kathedraal.
Hier moet je vooral even luisteren naar wat je hoort. Je zal versteld staan hoe stil het hier is, terwijl je toch in het centrum van de stad bent (maar wel net buiten de cirkel).

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zaten hier enkele Belgische vluchtelingen ondergedoken. Nu maakt dit gebouw deel uit van het museum Catharijneconvent.

Wat doen in Utrecht

Myropscameren

Myropscameren of ook Mieropskameren zijn gebouwd rond 1600. Vroeger woonden hier ook de allerarmsten maar nu zijn ze populair om te wonen en van alle comfort voorzien.

Nieuwstraat De Bilt Utrecht
Mieropskameren

Tuinstraat

Sociale woningen uit de 19de Eeuw die gerenoveerd en gemoderniseerd zijn en ook nu populair om te wonen.  Dit behoort nu tot de duurdere prijsklasse omdat je hier midden in de stad zit.

Wat doen in Utrecht
Tuinstraat

Dit geheime plekje kan je enkel overdag bezoeken want als de avond valt, gaat het steegje op slot. Dit om de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

Wat doen in Utrecht
Mariahoek

Donkerstraat, het huis met de rode luiken

Gebouwd rond 1500 door een erg rijke familie. Nadat zij eruit trokken heeft het dienst gedaan als een ambachtsschool, een kindertehuis en zelfs kantoorruimte. Nu zijn het appartementen die erg populair zijn omwille van hun ligging (midden in de stad) en dus ook erg duur.

Wat doen in Utrecht

Conservatoriumplein

Conservatoriumplein

Bibliotheek

Alleen al om de architectuur te bekijken, moet je even binnen stappen in de bibliotheek.

Wat doen in Utrecht
Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht

Wandelen langs de grachten en werven

In Utrecht heb je de Oude- en de Nieuwegracht. Beiden beschikken over werven en werfkelders. Deze werven zijn uniek in de wereld en staan op de Nationale monumentenlijst. Nergens anders kan je gewoon naast het water lopen en zitten. Dit is openbaar domein. Sommige mensen zetten er wel stoeltjes maar ze moeten telkens 1.5 m vrij laten zodat iedereen er gewoon kan langs wandelen.

De werfkelders zijn onder de straat verbonden met de huizen aan straatzijde. In de kelders kan je kantoorgebouwen vinden, B&B’s, kunstenaars, opslagplaatsen van de winkels op straatniveau maar deels ook woonruimte.

Wat doen in Utrecht

Oudegracht

De Oudegracht wordt de handelsgracht genoemd. Je kan dit echt wel letterlijk nemen. De cafeetjes, restaurantjes en winkels bevinden zich allemaal langs de Oudegracht.

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht

 Het is zo dat de aanvoer van goederen nog steeds vaak langs het water gebeurt. De goederen worden opgeslagen in de werfkelders en die zijn het best bereikbaar via het water. Zo konden wij de zuipschuit spotten. Dit is een bierboot die het bier levert bij de cafés en restaurants. Daarnaast heb je ook nog een vuilnisboot.

Wat doen in Utrecht
De bierboot of de zuipschuit genoemd.
Wat doen in Utrecht
En de vuilnisboot

Nieuwegracht

De Nieuwegracht is de woongracht. Langs de Nieuwegracht kom je enkel woonhuizen tegen. Rond 1400 werd de Nieuwegracht aangelegd voor de waterafvoer. Hier is niets te koop en het is dus nog relatief rustig.

Op deze gracht mag niet gemotoriseerd gevaren worden. Met elektrische bootjes of met een waterfiets of kano kan je hier wel in de zomer doorvaren.
De werfkelders zijn hier nooit ingericht geweest als opslag van handelsgoederen, maar enkel voor particulier gebruik door de bewoners aangelegd. Je kan er heerlijk gaan zitten met een drankje erbij.

Op de werven zie je snotneuzen. Dat zijn druppende afvoeren met regenwater waarin waterplantjes groeien.

Wat doen in Utrecht
Nieuwe gracht
Wat doen in Utrecht

Tip voor speurneuzen en wandeliefhebbers!!!

Langs de grachten zijn er lantaarns te spotten, waaronder een gebeeldhouwd kunstwerkje staat. Er zijn meer dan 300 van die lantaarnconsoles die elk een verhaal vertellen. Mocht je daar interesse in hebben, bij de VVV hebben, ze een boekje “De lantaarn spreekt”. Daarin staan alle verhaaltjes beschreven met bijhorende wandelroutes waar je ze kan vinden.

Verken Utrecht van op het water

Je kan met een bootje volledig Utrecht rondvaren. Het is leuk om Utrecht op die manier te leren kennen.

Wat doen in Utrecht

Je kan het water verkennen op verschillende manieren.  Je huurt een kano (alleen of in groep met een gids) of je gaat voor een dagje suppen. Maar je kan net zoals wij een stadsrondvaart boeken. Je krijgt hier in 3 talen uitleg over de langzaam voorbij glijdende historische gebouwen. Leuk om Utrecht vanuit dit oogpunt te ontdekken. Boek hier of klik eens door via de onderstaande kalender om te zien of er een prijsverschil is?

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht

Steenrijke mensen bouwden stenen huizen langs de grachten. De armen woonden in houten huizen.

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht

Wandelen in Utrecht

Je kan rond de volledige zuidelijke helft van de binnenstad wandelen. Er is een langgerekt stadspark waar het heerlijk is om te wandelen langs het water. Het is een tocht van zo een 4 km. Bij de VVV kan je nog verschillende andere wandelroutes bekomen. Ze hebben er zowel voor binnen de stad maar ook lange afstands wandeltochten voor buiten de stad.

Wandelen in Utrecht

Ga shoppen in het grootste shopping centrum van Nederland

In Utrecht kan je ook volop winkelen. Het centrum bruist van de vele boetiekjes en leuke winkeltjes. De Steenweg is één van de oudste autovrije winkelstraten van Nederland. Maar in het centrum kan je nog veel andere winkelstraten vinden.

Hoog Catharijne

Daarnaast kan je natuurlijk niet naast Hoog Catharijne kijken. Met 117 winkels en 27 restaurants is Hoog Catharijne de grootste shopping Mall van Nederland.

Wat doen in Utrecht
Hoog Catharijne
Hoog Catharijne

Het is geografisch heel goed gelegen en ligt vlakbij het Centraal station, net voor je de oude binnenstad ingaat. Wist je dat je bij een tochtje op de kanalen gewoon onderdoor het winkelcentrum kan varen? Van binnenin het shopping centrum kan je door de glazen vloerplaten het kanaal zien stromen.

Wat doen in Utrecht

Utrecht by night

Of het nu dag of nacht is, sfeer is in Utrecht nooit ver te zoeken. Geniet mee van de beelden van deze stad in nachtkleed.

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht

Utrecht Lumen

Wanneer de nacht valt in Utrecht komt Lumen tot leven. Elke avond van de week zijn er een 27 tal locaties in Utrecht (zowel in de binnenstad als daarbuiten) mooi uitgelicht. Je kan deze verrassende artistieke lichtprikkels ontdekken via een tour met gids. Zo ontdek je meteen het hele verhaal achter elk kunstwerk en krijg je een interessant inkijkje in de unieke geschiedenis van locaties en gebouwen. Wil je echter de pareltjes liever zelf spotten en je eigen route uitstippelen, kan dat ook.

Lumen Utrecht
Lumen Utrecht
Lumen Utrecht
Wat doen in Utrecht
Lumen Utrecht

Nog enkele sfeerbeelden

Overnachten in het Inntelhotel in Utrecht

Booking.com
Inntelhotel Utrecht
Ben je op zoek naar een hotel met wat luxe en een modern interieur, dan zit je in het Inntel hotel Utrecht centrum op het juiste adres. Zelf beschrijven ze het als een trendy “Urban Hub” sfeer. Door zijn centrale ligging is het de perfecte uitvalsbasis om deze monumentale stad te voet, per fiets of zelfs al varend te ontdekken. Eén ding is zeker, logeer je in één van de Inntel Hotels, dan denk je ook aan mens en milieu. Ze dragen graag hun steentje bij aan de zorg voor een gezonde planeet en mooie samenleving met het programma Surprisingly Sustainable.
Inntelhotel Utrecht

Keuze uit de kamers

In het 11 verdiepingen tellende hotel  kan je kiezen uit wel 8 kamertypes. Wij logeerden in de Wellness kamer waar je kon genieten van het comfort van een Kingsize bed, een privé sauna & Whirlpool en inloopdouche.

Afhankelijk van je mood kan je eveneens kiezen uit verschillende ‘special’ formules. Ga zeker eens een kijkje nemen op de site om te zien waaruit je allemaal kan kiezen.

Inntelhotel Utrecht
Inntelhotel Utrecht Centrum
Inntelhotel Utrecht
Inntelhotel Utrecht

Verder beschikt de kamer over alles wat je nodig hebt voor een geslaagd verblijf zoals een nespresso machine, badjas en slippers, strijkijzer, kluis en noem maar op.

Inntelhotel Utrecht
Wat doen in Utrecht

Het restaurant

Inntelhotel Utrecht

Het ontbijt

In het Inntelhotel kan je genieten van een internationaal ontbijt in buffetvorm. Je hebt een ruime keuze en het is bovendien erg hygiënisch; de gerookte zalm en kaas zijn namelijk ingepakt in individuele porties.

Ontbijt in Inntelhotel
Ontbijt in Inntelhotel
Ontbijt in Inntelhotel
Ontbijt in Inntelhotel
Ontbijbuffet Inntelhotel Utrecht
Ontbijbuffet Inntelhotel Utrecht
Ontbijbuffet Inntelhotel Utrecht
Ontbijbuffet Inntelhotel Utrecht
Ontbijbuffet Inntelhotel Utrecht
Ontbijbuffet Inntelhotel Utrecht

Dineren in het Inntel hotel

Je kan “à la carte” eten of je kan je laten verrassen door het verrassingsmenu. De vriendelijke service krijg je er gratis bovenop.

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht

Wat heeft het Inntel Hotel nog meer te bieden

Naast de wellness op de kamer is er ook nog de  11de verdieping waar er sauna’s en stoombaden zijn. Je kan er genieten van een wellness behandeling, een duik nemen in het zwembad, of een workout in de Life Fitness Gym.

Deals Booking
Bespaar minstens 15% op nieuwe accommodatieboekingen bij deelnemende accommodaties, te herkennen aan de Vakantiedeal-badge in de zoekresultaten en bij de kamerselectie. Boekingen moeten worden gemaakt vóór 9:59 uur CET op 30-09-2024 voor verblijven met een incheckdatum vanaf 29-03-2024 en een uitcheckdatum op of voor 30-09-2024. De korting is alleen van toepassing op de kamerprijs (exclusief eventuele toeslagen of belastingen). Als je wijzigingen aanbrengt in je boeking, kun je je korting verliezen. In dat geval ben je het volledige bedrag verschuldigd. Korting kan niet worden gebruikt in combinatie met enige andere promotie behalve Genius-kortingen. Kamerprijzen met het label 'Partneraanbieding' zijn uitgesloten van deze promotie. Deze aanbieding wordt aangeboden door de deelnemende accommodatie en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Bereikbaarheid van het hotel

Wat doen in Utrecht

Aangezien Utrecht het belangrijkste spoorwegnetwerk heeft van Nederland, is Utrecht dus heel makkelijk bereikbaar via de trein. Dit hotel is daarom perfect bereikbaar want het ligt naast het Centraal station.

Mocht je nu toch kiezen om met de auto naar Utrecht te gaan, dan is parking nabij het hotel ook geen probleem. Je kan je dan best parkeren in Hoog Catharijne op P4. Ook dat ligt naast het hotel en als je vooraf even je plaatsje online reserveert krijg je een korting en ben je meteen ook zeker van je plekje. Je stapt dan gewoon de parkeergarage uit richting Stationsplein. Op het Stationsplein ga je rechts af. Je hebt Hoog Catharijne aan je rechterhand en de grootste fietsenstalling van Europa aan je linkerhand. Je stapt verder en aan het einde van de straat aan de linkerzijde is de ingang van het Inntel hotel Utrecht centrum.

Interesse in dit hotel?
Meer info & boeken -> Bekijk het hotel

Gebruik dit hotel als uitvalsbasis voor de citytrip combo Utrecht & Amsterdam. Zo kan je meteen zelf eens beide steden vergelijken

Wat doen in Utrecht
Links is het Inntelhotel. Centraal Shopping mal Hoog Catharijne en rechts Utrecht Centraal
Booking.com

Leuke eet- en koffietentjes in Utrecht

Langs het Wed, de Lichte en de Donkere Gaard heb je heel veel koffietentjes en restaurantjes waar je iets kan gaan eten en drinken.
Zo gingen wij lekker lunchen bij Orloff op het Wed. Op het terrasje kan je in het zonlicht heerlijk genieten van een lekker hapje. Wil je graag het nachtleven ontdekken, dan kan je ook hier in deze buurt terecht.

Wat doen in Utrecht
Orloff
Lunchen bij Orloff

Bij Soep-er kan je een lekkere tas koffie gaan drinken of genieten van een vers tasje soep.

Wat doen in Utrecht
Wat doen in Utrecht
Soep-er
Soep-er
Soep-er
Soep-er
Soep-er

Nog een andere koffietent waar je een lekker gebakje kan eten is Hop & Stork

Hop en Stork
Wat doen in Utrecht

Eveneens een hippe koffiebar is Chiqueolatte Utrecht. Wil je de drukte even ontvluchten en genieten van een ontbijtje, een lekkere chocomelk of koffie, een luncheke of bruncheke… Hiervoor kan je allemaal in Chiqueolatte terecht. Boven kan je je trouwens terugtrekken in één van hun gezellige tiny houses.

 

Chiqueolatte Utrecht
Chiqueolatte Utrecht
Chiqueolatte Utrecht
Chiqueolatte Utrecht
Chiqueolatte
Chiqueolatte Utrecht
Chiqueolatte Utrecht

De pleinen waar je eveneens terecht kan voor een hapje zijn de Neude (1 groot terras bij mooi weer) maar ook de Mariaplaats, het Domplein… Aan de werven van de Oudegracht kan je restaurants vinden waar je kan eten van over de hele wereld. Overal binnen de cirkel kan je een grote keuze van eet- en drankgelegenheden terugvinden.

Terugblik op een heerlijke ontdekking van het gezellige Utrecht

Zoals je ondertussen zal doorhebben ben ik op de 2 dagen van onze citytrip fan geworden van Utrecht. De mooie gevels van de huizen, de heerlijke grachten en werven, de vele restaurantjes en bars, de massa aan cultuur en geschiedenis en zeker en vast de charme en vriendelijkheid van zijn inwoners, maken Utrecht voor mij een stad die je zeker op je bucketlist moet zetten.

Wie houdt van de charme van Amsterdam, maar de drukte niet zo leuk vindt, zal zeker ook van Utrecht houden.
Ga zelf maar op ontdekking en wanneer je dit doet en aan mijn tips iets gehad hebt, aarzel dan niet om dat te delen op je sociale media pagina’s en tag zeker GunDiscover.

Extra tip
Als je in Utrecht bent, ben je ook niet zo ver van Lisse, de bollenstreek bij uitstek in Nederland. Wij deden daar een super leuke uitstap met de fiets namelijk de tulpentour door de bollenstreek. Maar je kan in deze mooie kleurrijke streek ook perfect gaan wandelen. Eveneens een mooie streek om te bezoeken is de Zaanstreek. Wat te doen in Zaandam kan je lezen in deze blog.

Bedankt Ontdek Utrecht & Discover Utrecht dat wij via jullie deze mooie gastvriendelijke stad konden ontdekken.

Liefs,

Gundi

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste reizen, wandelingen of ontdekkingen?

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Fijne tips! Ik had het er laatst toevallig over dat we hier weer eens heen zouden moeten gaan, want Utrecht is ook echt wel een mooie stad! Jammer dat de domtoren in de steigers staat, gelukkig blijft het uitzicht even mooi.

  1. Als je wil wachten tot de Domtoren klaar is moet je nog zo een 2 jaar wachten. Maar je kan hem wel nog steeds binnen bezoeken.

 2. Wat een fijn en uitgebreid artikel. Wij zijn in coronatijd een keer in Utrecht geweest en toen vonden wij het niet zo leuk. Snel meer een keertje terug gaan, want zo te zien is er genoeg te zien en te ontdekken. Op pad gaan met een goed doen wij eigenlijk ook bijna nooit, maar zo kom je inderdaad wel achter leuke feitjes en op de de minder ontdekte plekjes.

  1. Ik deed dat normaal ook niet vaak maar weet het meer en meer te appreciëren.Leuk die weetjes dat je dan hoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.