Wandelroute door wetserpark
Nederland Wandelinspiratie

Wandelroute in het Westerpark in Amsterdam

Bij de stad Amsterdam denk je meteen aan een drukte en een massa volk. Het laatste waar je dan aan denkt, is waarschijnlijk de natuur. Nochtans kun je in Amsterdam ook veel groen vinden. Je hoeft niet zo heel ver te gaan om je te midden van de natuur te bevinden. Er zijn grote en kleine parken zoals het Vondelpark, het Oosterpark, het Amstelpark, het Rembrandtpark, maar ook het Westerpark. In één van die parken is er een wandeltocht uitgestippeld die ik je vandaag ga leren kennen. Deze wandelroute laat je kennismaken met de mooiste plekjes van het Westerpark, en aan de eindmeet kun je even bekomen en chillen op één van de vele terrasjes van de Westergasfabriek.

Wandelroute in het Westerpark

Wandelroute door het Westerpark in Amsterdam

Het Westerpark is een plek waar veel joggers, fietsers en wandelaars vertoeven. Op een mooie dag kun je er bovendien heerlijk picknicken. Recreatie en cultuur is hier overal te vinden. In de zomer kun je er regelmatig een festival meepikken en op zondag heb je er de Sunday Market. Je kunt hier ook zeker niet spreken over een saaie wandelroute. Je vindt er van alles wat. Veel groen, kunstwerken, speeltuigen voor kinderen, waterpartijen, een grote verscheidenheid aan dieren, en dat allemaal in de nabijheid van tal van eetgelegenheden en terrasjes van de Westergasfabriek.
Je wordt langs allerlei kunstwerken gestuurd en je zult veel variatie op je route tegenkomen. Na zo een goeie 4 km wandelplezier kom je tenslotte aan bij het Westergasterras waar je heerlijk kan bekomen met een drankje.

Wandelroute in het Westerpark

Wat is er allemaal te zien langs de wandelroute

De wandeling start aan de Haarlemmerpoort. In het park zie je een grote vijver waarop er een bruidsjurk over het water lijkt te zweven. Het is een beeld van kunstenaarscollectief Patchwork. Zij maakten in 1994 voor de Hofvijver in Den Haag een reeks verschillende drijvende bruidsjurken. Eén van deze bruidsjurken werd verduurzaamd met polyester en daarna geplaatst op deze vijver.

Wandelroute in het Westerpark

Aan het begin van de waternatuurtuin staat het kunstwerk ‘De Verloren Stad’ van Harald Schole. Dit is  ‘wegzakkend kunstwerk’ op de grens van weide en water en symboliseert tegenstelling tussen stad en natuur.

Waternatuurtuin
Waternatuurtuin

In de waternatuurtuin is de grond drassig. Je kunt via verschillende bruggen de waternatuurtuin betreden. Let wel op, want het is een broedplaats voor allerlei soorten vogels en kleine zoogdieren. Die houden vooral van rust. Dus hou hier zeker ook je hond aangelijnd.

Waternatuurtuin
Waternatuurtuin

Het Woeste Westen is een speeltuin waar kinderen kunnen rondrennen, een hut bouwen, op een vlot varen, spelen in een stromende beek en tussen het riet en bosjes op ontdekking gaan in de natuur.

Daarnaast zie je het met glas versterkte polyester beeld ‘I am at home’. Een visie op de moderne mens in de grote steden van de eenentwintigste eeuw.

Het woeste westen
I am at home

Informatie over de wandelroute in het Westerpark

Naam: Wandelroute door Westerpark

Start & aankomst: Haarlemmerplein 50 langs de Willemsbrug & Pazzanistraat

Afstand: 4.12 km

App: Je kunt de route volgen via Komoot. Klik hiervoor op de bovenstaande titel of onderstaande kaart.

Ondergrond: Verhard wandelpad midden in de natuur

Horeca: Veel cafeetjes en terrasjes in de Westergasfabriek

Extraatjes: Speeltuigen, fitness toestellen, kunstwerken, een waternatuurtuin en een buurtboerderij.

Honden: Zijn op een aantal plaatsen verboden. Op sommige plekken mogen ze vrij lopen en op andere moeten ze aangelijnd zijn. Kijk waar je met je hond terecht kan.

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste reizen, wandelingen of ontdekkingen?

Nagenieten op het Westergasterras

Westergasterras

Het Westergasterras is een populaire horecagelegenheid in het culturele hart van het Westerpark, naast de Westergasfabriek. Het is een groot terras met een ontspannen sfeer, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje na een wandeling door het park of na het bezoeken van een evenement in de Westergas.

Tussen 1 april en eind oktober kun je er binnen & buiten terecht om een cocktail te drinken, te gaan aperitieven, te lunchen of te dineren.

Westergasterras
Westergasterras
Westergasterras
Westergasterras

Impressie van de wandeling

Terugblik op de wandelroute door het Westerpark

Het was fijn om met deze wandeling even aan de drukte van de stad te kunnen ontsnappen. Ik was vooral gecharmeerd van het plankenpad en de waterpartij naast het Westergasterras. Het is daar betoverend mooi. De wandeling is ook niet te lang, precies goed als je het wilt combineren met andere activiteiten in de stad. Zo gingen wij de verborgen parels in Amsterdam ontdekken. In dat artikel vind je eveneens tal van andere eetgelegenheden en ook een tip voor een uniek verblijf in Amsterdam.
Mocht je in deze blog informatie vinden die niet meer correct is, mag je me dat altijd zeker laten weten. Ik zou dat heel fijn vinden, want ik kan niet altijd alles overal continu gaan checken.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.