Tulpentour door de bollenvelden
Nederland Reizen

Tulpentour door de bollenvelden in Lisse

Hou je wel van een relax fietstochtje waarbij je ondertussen kan genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Als je bovendien een liefhebber bent van kleurige bloemen, dat moet je zeker eens kijken wat de tulpentour door de bollenvelden in Lisse te bieden heeft.

Tulpentour door de bollenvelden

Tulpentour door de bollenvelden in Lisse

Tulip bicycle tour
Tulip Bicycle Tour

Al jaren wou ik de bollenvelden in Lisse gaan verkennen. Ik zag steeds de mooiste foto’s op Instagram voorbijkomen en wou die natuurlijk zelf ook gaan spotten. Aangezien we op citytrip gingen naar Den Haag en Zaandam (en Lisse ongeveer tussenin ligt) was dit de kans om de bollenstreek te ontdekken. Een leuke manier om dit te doen is via Tulip Bicycle Tour.  Met de fiets rustig toeren door de mooie gekleurde velden klonk wel erg aantrekkelijk. Zo konden we ook nog een stukje van het landschap meepikken. Bovendien hadden we geluk met het weer. De zon straalde aan de hemel. Perfecte timing dus.

Waar vind je de bollenstreek?

Er zijn verschillende dorpen die zich dorp van de bollenstreek kunnen noemen. Zo heb je natuurlijk Lisse, het bloemendorp van Nederland. Maar ook Noordwijkerhout, Hillegom, Voorhout, Teylingen en Aalsmeer zijn eveneens dorpen die in het teken van de bloemen staan.
Lisse was voor mij het meest gekende. Bezoekers van over de hele wereld zakken jaarlijks naar dit dorp af aangezien het de thuisbasis is van het bekendste bloemenparadijs het Keukenhof.

Lisse
Sint-Agathakerk van Lisse

Wanneer staan de bollen in bloei?

Als je de bollenstreek gaat bezoeken ga je niet enkel tulpen zien maar eveneens narcissen en hyacinten. Voor die bloeiperiode kan je rekenen van eind maart tot midden mei.

Wil je graag in de zomer naar de velden gaan, dan kan je naar de Dahlia showtuinen gaan. Die zomerbloemen bloeien vanaf half augustus tot en met half oktober.

Plan je een bezoekje, en wil je zeker weten of de bloemetjes er ook klaar voor zijn? Neem dan zeker een kijkje wanneer de bloemen bloeien rondom het Keukenhof.

Tulpentour door de bollenvelden
Tulpentour door de bollenvelden
Tulpentour door de bollenvelden

Wat doen ze met al die bloemen?

Wist je dat ze die bloemen, die op de velden staan, niet eens gebruikt worden om te verkopen maar puur voor de bollen. Eens de bloemen in bloei staan, worden ze getopt en worden de bollen uit de grond gehaald. Ze hebben ondertussen allemaal kleine bolletjes ontwikkeld en die worden dan van de grote bol gehaald. De grote bol gaat in de verkoop. De kleintjes gaan in november dan weer in de grond. Na een 3 tal jaar zijn ze groot genoeg om op hun beurt verkocht te worden.

De bloemen die je op de velden buiten ziet worden enkel gebruikt voor de bollen. De bloemen zelf worden niet gebruikt voor de verkoop.

Er zijn natuurlijk ook velden waar tulpen worden gekweekt voor de verkoop. Die staan echter allemaal binnen.

Wat is de 'Tulip Bicycle Tour'?

De Keukenhof fietstocht, want zo wordt de ‘Tulip bicycle tour’ ook wel eens genoemd, brengt je via het centrum van Lisse langs de velden waar de bloemen op dat moment het mooiste in bloei staan. Zij weten door hun dagelijkse tours immers als de beste welke velden nog mooi bloeien, en welke ver uitgebloeid zijn.

Tulpentour door de bollenvelden
Tulpentour door de bollenvelden in Lisse

Tijdens de fietstocht die zo een 2.5 à 3 uur duurt, stop je regelmatig op mooie plekjes voor wat lokale uitleg en natuurlijk voor de nodige foto momenten. Irene die samen met haar ploeg het bedrijf runt, zijn super vriendelijk. Mocht je met een vraag zitten kan je hun altijd contacteren. Ze zullen je met plezier te woord staan.

Je kan bovendien kiezen om de tour te doen met je eigen fiets of met eentje van bij hen.

Tulip bicycle tour

Gouden tip

Je mag voor de velden gaan staan voor de foto, maar er niet tussen.

De kweker zal je dankbaar zijn!

Een bezoekje aan de Tulperij

De tulperij

In Voorhout, op 10 minuutjes fietsen van het Keukenhof, heb je het authentieke bloembollenbedrijf De Tulperij. Dit bedrijf is een stop tijdens de Tulip bicycle tour. In de lente kan je er de voorjaarsbloemen van de bollenvelden bewonderen. De dalhia’s staan vanaf augustus in de belangstelling.

Tulpentour door de bollenvelden
De tulperij

Je kan er in de gezellige bloemenkas eveneens een kop koffie of chocolademelk drinken met een lekkere stroopwafel. Er is ook een mooi terras met uitzicht op de bloemenvelden.

De tulperij
De tulperij
De tulperij
De tulperij
De tulperij
De tulperij
De tulperij

Landgoed Kasteel Keukenhof

Op het einde van de fietstocht, vlakbij het Keukenhof, wordt nog even een afslag genomen naar het historische landgoed kasteel Keukenhof. Midden in de bloembollenstreek, tussen de bossen en bollenvelden, ligt het kasteel. Je kan in de tuin rondwandelen want er zijn routes van verschillende afstanden. Op bepaalde momenten kan je het kasteel ook bezoeken. Meer info hierover kan je vinden op de website van kasteel Keukenhof.

Keukenhof kasteel
Keukenhof kasteel
Keukenhof kasteel
Keukenhof kasteel

Bollenstreek reisgids

Wil je nog meer info opzoeken over deze bijzonder kleurrijke streek?
Kijk dan zeker eens in de Bollenstreek reisgids van Marti van Beek. Deze reisgids helpt je om het maximale te halen uit je verblijf in de Bollenstreek. 

Tulpentour door de bollenvelden
Tulpentour door de bollenvelden

Tulpentour door de bollenvelden in Lisse boeken?

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om ook de tulpentour door de bollenvelden in Lisse te doen? Neem dan zeker eens een kijkje via onderstaande link. Wil je liever een privé tour boeken met vrienden of familie? Dat kan ook. Stuur hun dan zeker een e-mail.

Je kan deze tour bovendien perfect combineren met een citytrip naar onder andere Utrecht, Zaandam, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Delft, Haarlem, Gouda want die steden zijn allemaal niet zo heel ver gelegen van Lisse.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. In de polder zijn ook prachtige tulpenvelden. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.