Wandelen in Aspelare
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

Wandelen in het verrassend groene Aspelare

Wandelen in Aspelare stond nog niet eerder op mijn programma. Daarom trokken we naar deze deelgemeente van Ninove voor een verrassend groene tocht door Aspelare. Wanneer ik terugkijk op onze wandeling kan ik ze alleen maar aanbevelen. Zeker als je van tochten houdt die niet perse 10 kilometer hoeven te zijn.

Wandelen in Aspelare

Aspelare, volop groen op een zucht van de steenweg

Het vertrek van de wandelroute is gelegen aan de Sint-Amanduskerk in Aspelare. Wie deze kerk weet staan, weet ook dat dit niet meteen het meest sprookjesachtige plekje is. Vlak aan de drukke steenweg, in het dorp van Aspelare, zou je niet direct een mooi groen wandelpad verwachten. Maar ik kan je verzekeren dat je bedrogen uitkomt als je denkt dat de wandeling vooral langs drukke wegen en woonwijken zal lopen. Op enkele meters van de kerk zit je namelijk te midden van de natuur. Je zoekt de onverharde veldwegen en voetwegjes op. Mijn man heeft aan de kerk gewoond en we hebben weggetjes bewandeld die hij zelfs niet wist zijn. Wandelen in het verrassend groene Aspelare moet je zeker eens uitproberen.

Wandelen in Aspelare
Wandelen in Aspelare
Wandelen door het groene Aspelare
Wandelen in Aspelare

Smalle paadjes en trage wegen

Je wandelt 43% onverhard. De verharde stukken zijn dan vooral langs trage wegen waar je behalve enkele fietsers bijna niemand tegenkomt. Wij hebben op onze tocht geen enkele andere wandelaar gezien. Dit is nog relatief ongekend terrein maar zeker het ontdekken waard.

Na 1 kilometer wandel je in de richting van de kerk wel even langs de huizen. Maar na een tijdje sla je een baantje in en daarna zit je de hele tijd midden van de natuur.

Door de smalle paadjes is deze wandeling niet rolstoel of buggyproof!

Madeliefjes in de berm

Nuttige informatie voor deze wandeling

Naam: Aspelare, volop groen op een zucht van de steenweg

Start & aankomst: Sint-Amanduskerk, Geraardsbergsesteenweg, Aspelare

Afstand: 6.51 km

Herkenningsborden: Er is geen bewegwijzering voor deze route. Je volgt gewoon de RouteYou app en daar kan je het plannetje meevolgen. Je kan het ook vooraf afprinten.

Ondergrond: 43% onverhard. Sommige baantjes zijn moeilijk begaanbaar. In droge periodes kan het vrij stoffig zijn en in natte periodes modderig. Wandel dus best met goed schoeisel.

Horeca: Plaatselijke horeca in Aspelare

Start van de wandeling
Genieten van de natuur

Impressie van de wandeling in Aspelare

Tijdens de tocht van 6.5 km krijg je soms wel een heuveltje te verslaan, maar echt zwaar kan je deze wandeling niet noemen. Het is ook een hele periode droog geweest en we konden dus niet klagen over de ondergrond. We hebben daardoor rustig kunnen wandelen en vooral genoten van de omgeving. Soms moesten we wel wat berenklauw en netels ontwijken, maar over het algemeen was het een mooie, verrassende ontdekkingstocht en aangename wandeling in Aspelare.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ziet er erg mooi uit zo met al het groen. Fijn ook dat er een redelijk groot percentage onverhard is, daar houd ik altijd wel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.