Wandelen in Denderbelle
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

Wandelen in Denderbelle, verken een stukje Bellebroek

Als je gaat wandelen in Denderbelle kan je nu kennismaken met een nieuwe wandelroute die tijdelijk bewegwijzerd is tot het einde van de vakantie. De wandelclub Denderklokjes uit Lebbeke heeft 3 lusvormige wandelroutes gemaakt onder de naam “coronawandeling”.  Na de vakantie gaan de bordjes weg, maar dan kan je de route nog steeds blijven volgen via de RouteYou app of het onderstaande plannetje.

Bellebroekwegel

Wandelen in de Beneden-Dendervallei

Tijdens deze wandeling ga je kennismaken met de Beneden-Dendervallei. De Beneden-Dendervallei is een natuurgebied dat zich uitstrekt van Aalst tot Dendermonde en wordt onderhouden door Natuurpunt. Zoals je wel kan verwachten baant de Dender zich hier een weg door dit natuurdomein. Er zijn verschillende wandelpaden die je door het natuurlandschap leiden. Zo kan je naast het wandelen in Denderbelle, (deels langs de Bellebroekwegel) ook nog de Vossenwegelroute (10 km) verkennen en het Alfons De Cock wandelpad (7,6km). Het Hoekskenpad (5,7km) of de Mespelwegel (7.2km). Als je geluk hebt, kan je in één van deze natuurgebieden misschien wel bevers of reigers spotten.  Nog heel veel inspiratie om de komende maanden op ontdekking te gaan dus.

Beneden-Dender
Beneden-Dendervallei in Denderbelle

Coronawandeling versus Bellebroekwegel

Als je deze 6km wandeling maakt, ga je meteen zien dat je de helft van de wandeling ook de bordjes van Bellebroekwegel volgt. Dit is zo tot je aan de spoorweg komt (en waar je aan de overkant trouwens ook de bouw van de nieuwe gevangenis van Dendermonde ziet).

De Bellebroekwegel gaat dan rechtdoor tot aan de Dender, terwijl de coronawandeling in een lusje terugkeert en terug door het natuurdomein de Bellebroek gaat. De aandachtige wandelaar zal ook opmerken dat je het tweede deel van de lus, de bordjes  ‘van Markt tot Markt’ wandelroute volgt. Dit is een wandelroute van 15,30 km van de Markt van Aalst naar die van Dendermonde.

Wandelen in Denderbelle
Wandelen in Denderbelle
Wandelen in Denderbelle
Bellebroekwegel

Denderbellebroek

Denderbellebroek is een heel open gebied. Als je er door wandelt zie je dat door het gebied verschillende grote en kleine beken stromen. Dit gebied wordt bij een hoge waterstand van de Dender en bij overstromingsgevaar als potpolder gebruikt. Een potpolder is een gecontroleerd overstromingsgebied van een rivier, in dit geval van de Dender.

Bellebroekwegel
Wandelen in Denderbelle
Beneden-Dendervallei
Bellebroekwegel
Wandelen in Denderbelle
Wandelen in Denderbelle
Wandelen in Denderbelle

Nuttige informatie voor wandelen in Denderbelle

Naam RouteYou app: Denderbelle coronawandeling  6km
Denderbelle Coronawandeling Denderklokje Lebbeke 13 km

Start & aankomst: Dorp Denderbelle

RouteYou app en gedurende de paasvakantie ook volledig bewegwijzerd. Daarna ga je de onderstaande kaart moeten gebruiken van Wandelsport Vlaanderen.

Afstand: Er is keuze uit 3 wandelingen.
– 6 km regio Scheldeland, Denderstreek, Dendermonde, Lebbeke, Sint-Gillis-bij-Dendermonde
– 9 km regio Scheldeland, Denderstreek, Dendermonde, Aalst, Lebbeke
– 13 km regio Scheldeland, Denderstreek, Dendermonde, Aalst, Lebbeke

Herkenningsborden : Gele bordjes bedrukt met WJC Denderklokjes Lebbeke

Ondergrond: Eerste helft van de lus is volledig onverhard. De tweede helft zijn het kronkelende verharde wegen die zich een weg banen door het mooie natuurlandschap.

Horeca: In het dorp van Denderbelle zijn er wel wat drankgelegenheden.

Prijs: Gratis

Coronawandeling
Coronawandeling
Coronawandeling Denderbelle

Belangrijke boodschap uit de natuur

Wil je graag blijven genieten van onze mooie natuur, dan moeten we zeker het pril lentegeluk beschermen en met de boodschap van Natuurpunt rekening houden. Daarom geef ik ze je nog eens graag mee.

1. Blijf op de wandelpaden

2. Laat geen afval achter!

3. Hou je hond aan de leiband (om zo paniek bij de jonge broedende dieren te voorkomen).

Wandelen in Lebbeke

Zoveel mooie plekken...

Terugblik op deze wandeling

Wandelen in Denderbelle

Ik wandel heel graag langs smalle paadjes en weggetjes waar je er een weids uitzicht hebt. Het eerste deel voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Het 2de deel mocht voor mij iets meer onverhard zijn. Maar de omgeving was heel erg mooi en dat maakte alles goed.

Coronawandeling

6 km is voor mij ook een ideale afstand om er in de week eens tussen te nemen (zeker in de vakantie 😉). Dus ik heb er sowieso van genoten.

Dank je wel Denderklokjes voor de organisatie van deze leuke wandeling!
Ik blijf jullie zeker volgen.

Als er nog leuke wandelingen in de buurt zijn, gaan wij op ontdekking. Achteraf kan je ze hier ook terugvinden, zoals altijd geïllustreerd met een aantal foto’s.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.