Linde van Bavegem route
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

Linde van Bavegem route is de perfecte avondwandeling

De Linde van Bavegem route heeft me echt verrast. Het is een korte wandeling, van zowat 5.5 km en leid je door smalle paadjes en leuke landwegen.
Je ziet Sint-Lievens-Houtem, Bavegem, Letterhoutem en Vlierzele op zijn best. Geniet van de prachtige natuur rondom je heen. Een perfecte afsluiter van een mooie zonnige avond.

Spooklinde van Bavegem

Deze wandeling start aan de Spooklinde vlakbij de wijk Bussegem. Deze Hollandse linde krijgt deze naam omdat hij vaak vernoemd wordt in de spookverhalen over Jan de Lichte. Deze zou hier in de boom zijn schuilplaats hebben gehad in de 18de eeuw. Meer over de Bende van Jan de Lichte kan je lezen in mijn blogpost van het Belfort van Aalst waar hij destijds werd opgesloten.

Linde van Bavegem route
Linde van Bavegem route

Charmante smalle weggetjes

Wat ik uiterst charmant vond aan deze wandeling waren de smalle baantjes die je kan volgen. Je moet heel goed je app in het oog houden, want soms is het pad zo smal dat je er voorbij bent, zonder dat je het beseft. Ook de bomen zorgen af en toe voor een leuke hindernis.

Linde van Bavegem
Magnolia
Linde van Bavegem
Linde van Bavegem

Lourdesgrot in centrum van Vlierzele

Midden in de natuur en toch vlakbij het centrum van Vlierzele vind je de Lourdegrot. De ‘ Vlierzeelse grot’  is gebouwd in een rots en toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Ze krijgt jaarlijks duizenden bezoekers die er plaats kunnen nemen op één van de zitbanken en zo tot bezinning komen.

Grot van Lourdes
Grot van Lourdes

Nuttige informatie

Naam: Linde van Bavegem wandeling

Start & aankomst: Dichtstbijzijnde adres is de Lindestraat in Bavegem. Eens je daar bent kan je best op je kaartje kijken waar je moet starten.

Afstand: 5,43 km

Herkenningsborden: Er is geen bewegwijzering voorzien. Gebruik je gratis RouteYou app om de route te volgen of print de wandeling uit.

Ondergrond: Deels verhard en deels onverhard maar overwegend onverhard. Bijna overal goed begaanbaar.

Extraatjes: De Lourdesgrot en de en de pittoreske smalle paadjes.

Let op: Niet toegankelijk met buggy of rolstoel door de smalle paadjes.

Linde van Bavegem wandeling
Linde van Bavegem route

Beelden zeggen meer dan woorden

Linde van Bavegem is voor mij de perfecte avondwandeling ...

Het was voor mij de perfecte avondwandeling om verschillende redenen. Eerst en vooral omdat het een korte route was. Zelfs wanneer je rustig wandelt, raak je op 1u10 minuten gemakkelijk rond. Bovendien kan je gedurende de hele route genieten van de ondergaande zon die tijdens het gouden uurtje prachtige beelden oplevert.

Eerlijkheidshalve wil ik wel nog meegeven dat je op enkele honderd meters van het einde niet ver van de E40 zit. Je kan de auto’s daar zien en horen voorbijrijden. Mij stoorde dat echter niet, en het was trouwens maar een heel kort stukje. Dit kon dus echt mijn wandelpret niet bederven.

Wij hebben volop genoten en ik zou deze wandeling echt aan iedereen, die even een kort ommetje wil maken, aanbevelen.

Tips zijn nog altijd welkom.
Wanneer je deze wandeling maakt, hoor ik altijd graag jullie bevindingen via onderstaande comments of op Facebook/Instagram.
Geniet van de natuur en het wandelen….

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.