wandeling Villers-la-Ville
Wandelen in Brabant Wandelinspiratie

Pittige bewegwijzerde wandeling in Villers-la-Ville

De bewegwijzerde wandeling in Villers-la-Ville is een perfect vervolg op een bezoek aan de Abdij van Villers.

De wandeling start nabij de ingang van de abdij en loodst je door het naburige bos. Je wandelt eveneens door de afgelegen dorpen La Roche en Tangissart.

Abdij Villers-la-ville
Abdij Villers-la-Ville op het einde van de route

Het parcours van de wandeling

De wandeling is een mengeling van verharde en onverharde wegen maar overwegend wandel je over onverharde paadjes en weggetjes. Je start op een rustige weg maar al snel kom je in het bos terecht.

Je zal merken dat je van elk landschapstype wel iets te zien krijgt. Naar het einde van dit bewegwijzerde parcours toe, leidt een smalle en steile afdaling richting de vallei. Tenslotte kom je uit aan een beekje waar je het ijverige werk van de bevers kan spotten.

wandeling Villers-la-Ville
wandeling Villers-la-Ville
Bossen Villers

App: Cirkwi

Een bewegwijzerde route is handig als het goed aangegeven is en je tenminste geen bordjes mist.  Maar je kan je beter voorbereiden door de app ‘Cirkwi’ vooraf te downloaden.

Eigenlijk heb je in 80% van deze wandeling de app niet nodig, want ze is bewegwijzerd met gele rechthoekjes. Maar soms ontbreekt er hier en daar toch een bordje en twijfel je waar je heen moet. Dan is deze Cirkwi wel een handig hulpmiddel.

Nadeel: in het bos heb je niet altijd even goede ontvangst. Het is dus soms wel even zoeken. Je kan best regelmatig de app refreshen. Dan werkt hij wel goed. Een handig alternatief is gewoon via de site de route afprinten en zo de weg volgen.

wandeling Villers-la-Ville
wandeling Villers-la-Ville
wandeling Villers-la-Ville

Wandelinformatie

Naam: Villers-La-Ville_ De grootsheid van een abdij en een woud

Start & aankomst: toeristisch infokantoor van Villers-la-Ville, 53 Rue de l’Abbaye 53,  1495 Villers-La-Ville

Afstand: 9.5km en je doet er ongeveer 3u15 minuten over.

Herkenningsborden: Gele rechthoeken

Ondergrond: Deels verhard maar overwegend onverhard

App: Cirkwi

Extraatjes: De abdij van Villers ligt vlakbij! Net voor je aankomt heb je een mooi beeld van bovenaf, op “de abdij van Villers-la-Ville”.

Parcours: Let op dat je in natte periodes voorzien bent van goed schoeisel want in de bossen kan het modderig liggen. In april was dit geen probleem.

Oranje rechthoek Villers
wandeling Villers-la-Ville

Een blik op het landschap

To do or not to do...?

De bewegwijzerde wandeling in Villers-la-Ville is een mooie aanvulling van je bezoek aan de abdij. Maar hou er rekening mee dat het dan wel een pittig dagje wordt.

Als je een bezoek aan de abdij van Villers brengt, dan zou ik deze wandeling zeker aanbevelen. Het is een fijn extraatje van deze staycation uitstap in België. Alleen voor deze wandeling naar hier komen zou ik echter niet doen.

Hou er wel rekening mee dat je al snel een halve dag in de abdij aan het rondwandelen bent. Weet ook dat de wandeling 9.5 km is, grotendeels door de bossen loopt, (dus berg en berg af) en dus stevig in de benen gaat hangen.

De abdij van Villers-la-Ville is tijdens de wandeling quasi niet te zien. Op het einde zie je ze plots aan je linkerzijde in de diepte opduiken.

Wie van een boswandeling houdt met hoogstammige bomen, weilanden en vochtige zones zal dit zeker weten te appreciëren. Wij hebben er zeker van genoten.

Veel plezier!

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.