Le Rocher du Chat
Wandelen in Luxemburg Wandelinspiratie

Le Rocher du Chat, wandeling met een ‘view’!

Le Rocher du Chat is het uitkijkpunt van de gelijknamige wandeling die vertrekt vanuit Florenville. Je kan van aan het panoramisch uitkijkpunt, de Semois, de Ardense bossen en de streek van Herbeumont zien.

Wandeling en uitkijkpunt "Le Rocher du Chat"

Le Rocher du Chat (of de kattenrots), is een uitkijkpunt in de Ardennen. Vanaf de top heb je een mooi zicht op de Semois en het woud van Herbeumont. Om op dit panoramapunt te komen, moet je wel eerst een aantal kilometers wandelen. Je kan hiervoor de 7 km lange uitgezette wandelroute volgen.

Le Rocher du Chat

Waar komt de naam "Le Rocher du Chat" vandaan?

Het is leuk om te weten waar de naam van deze plek vandaan komt. Volgens de overlevering leefde hier vroeger meneer Du Chat. Hij was verliefd op de nimf Semois maar die moest niks van zijn avances hebben. Teleurgesteld en beledigd als hij was, stuurde hij katten op haar af. Vervolgens nam de nimf wraak en stuurde reigers naar hem. Van schrik sprong meneer du Chat op een rots in het midden van de rivier. Maar de hongerige snoeken konden hem te pakken krijgen. Sindsdien zegt men dat katten bang zijn van water.

Le Rocher du Chat

Nuttige informatie voor deze wandeling

Naam: Le Rocher du Chat

Start & aankomst: Rue des Epioux, 6821 Florenville
Parkeer je aan de open plek in het bos waar de picknicktafel staat. Als je in de GPS ingeeft ‘Parking Rocher du Chat’ kom je er ook. Je kan de borden volgen en meteen het bos intrekken. Dan kom je het uitkijkpunt tegen, vooraleer je naar beneden langs de Semois wandelt.

Vertrek je liever langs de baan naar beneden en wandel je dan het bos in, dan ga je eerste langs de Semois wandelen vooraleer je een steile klim naar het uitkijkpunt neemt. Wij volgden gewoon de bordjes.

Afstand: 7 km

Herkenningsborden: Gele rechthoeken nr 16

Ondergrond: Je loopt de hele tijd in het bos behalve het laatste stukje op de terugweg naar de auto.

Opgelet: Zorg dat je niet, net zoals wij, het uitkijkpunt van Rocher du Chat mist. Op een bepaalde plek moet je even  de route verlaten want Rocher du Chat ligt ongeveer 200 meter ervan af. Je moet dus terugkeren om weer op de route te komen.

Alternatief: Wil je enkel het uitkijkpunt zien? Volg dan de korte route van 2.3 km via de AllTrails app

Kenteken wandeling Roche du chat
Roche du Chat
Le Rocher du Chat
 

Impressie van de wandeling

Terugblik op de wandeling

Ik had al heel veel positieve commentaren gelezen over deze wandeling en het prachtige uitkijkpunt Le Rocher du Chat. Daarom was ik achteraf zo teleurgesteld dat we het panoramische zicht gemist hadden. We hebben wel een stukje gezien maar ik vermoed dat het hogerop nog veel mooier was.
Zorg dus dat je goed oplet zodat je de bordjes niet mist.

Verder moet je ook wel een liefhebber zijn van “wandeling door het bos”, want bijna 6 van de 7 km loopt door het bos. Ik hou persoonlijk meer van wat variatie in een wandeling.

Zorg ook dat je op warme dagen zeker een flesje water mee hebt want de wandeling is met momenten toch wel erg pittig door de vele hoogtemeters. En je komt op de hele route niets anders tegen dan bomen en de Semois.

Wij hebben in elk geval veel gelachen, gezweet en toch wat gepuft ook. Vooral omdat het al onze 2de wandeling van de dag was (na die van Roche à l’Appel) en de hoge temperaturen hun tol eisten.

Kijk zeker ook naar mijn blog “Gaume streek, de mooiste hotspots op een rij” om alle bezienswaardigheden te zien die de Gaume streek te bieden heeft.

Roche du Chat

Hopelijk had je iets aan mijn tips. Laat gerust een commentaar achter wanneer je vragen hebt, of als je de wandeling gedaan hebt.

Liefs,

Gundi

De mooiste vakantiewoningen te huur in de Ardennen.

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Mooie route zeg, afstand ook prima te doen. En leuk om te weten waar de naam van de wandelroute vandaan komt, die had ik niet kunnen bedenken.

  2. Wat jammer dat jullie het uitkijkpunt hebben gemist! daar zou ik ook echt flink van kunnen balen. Ik houd ook wel van afwisseling en niet alleen maar bos, toch ziet het er wel uit als een hele mooie omgeving.

  3. Oh, wat jammer inderdaad, dat je door al die bomen het bos niet meer ziet en pardoes het uitkijkpunt mist! Vaak is dat juist het doel op zich zo’n viewpoint! Ik heb even gegoogeld en dat ziet er inderdaad juist wel mooi uit. Ik kende ‘m nog niet!

  4. Jammer dat jullie het hoogtepunt van de wandeling misten. Dan is het wel extra jammer dat de route niet echt variatie had en vooral veel door het bos liep. Ziet er verder wel echt tof uit hoor!

    1. Sidney zegt:

      Het is een mooie wandeling en het uitkijkpunt ook, we hebben deze al meermaals gedaan….mooie streek…

  5. Dit lijkt me een leuke wandeling, de afstand is ook perfect en dan grotendeels door het bos is ideaal. Het ziet er prachtig uit op de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.