Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst

Om een lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst te maken, moet je in de Siesegemkouter zijn.

Na een halve dag achter mijn PC te zitten, om online les te geven, had ik het vandaag wel even gehad. De zon straalde aan een staalblauwe hemel en liet het zonlicht weerkaatsen op het mooie witte sneeuwlandschap.  Meer had ik niet nodig om mijn wandelschoenen vlug aan te trekken en te gaan genieten van wat de natuur te bieden heeft.

 

Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst

Wat is een lunchwandeling?

Een lunchwandeling is vooral in het leven geroepen om mensen met een zittend beroep even de kans te geven om te bewegen. Tijdens je middagpauze even je benen strekken heeft vele voordelen. Ten eerste is het gezond voor je lichaam want lang stilzitten is heel slecht voor je rug. Als het zonnetje schijnt doe je je dosis vitamine D op, die belangrijk is voor sterke botten. Maar het komt ook je concentratie en productiviteit ten goede. Je gaat met een beter humeur terug aan het werk en bovendien is het een perfecte manier om zo aan je 10.000 stappen per dag te komen.

De energie die je uit dat half uurtje wandelen haalt is ongelooflijk. Dat heb ik vandaag echt aan de lijve ondervonden.
Je houdt altijd al een goed gevoel aan wat beweging over, vind ik. Maar de combinatie van het landschap en de rust rondom mij heeft me echt een energie boost gegeven.

Waar is de Siesegemkouter

Aangezien je meestal tijdens je lunchpauze geen uren tijd hebt, kies je best iets in de buurt. Deze lunchwandeling in Aalst is dus perfect voor mensen uit de omgeving van Nieuwerkerken of die hier werken. Want het deel van de Siesegemkouter waar ik het over heb, is die gelegen in Nieuwerkerken vlakbij de Siesegemlaan.

De kouter loopt namelijk nog door tot in Erpe-Mere. Langs daar kan je trouwens ook een heel mooie wandeling maken, maar dan ga je een heel lange lunchpauze moeten nemen. 😃

Maar het is wel ideaal om bijvoorbeeld eens op een zondagnamiddag te doen.

Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst

Het gemakkelijkste oriëntatiepunt is eigenlijk het Crematorium, nabij het ASZ. De kouter die je dan aan de overzijde van de straat ziet, is een deel van de Siesegemkouter waar ik het hier over heb. Je kan van daar de kouter in gaan, maar parkeren is hier niet ideaal. Daarom kan je beter nog even verder rijden en hier vertrekken voor een toertje door de kouter.

Afstand?

Ter illustratie geef ik je hieronder 2 voorbeelden van routes die ik gedaan heb.

Wanneer je helemaal rond stapt ben je een kleine 2 km onderweg.  Wij deden er in de sneeuw 23 minuten over.  Dit is wat je op afbeelding 1 ziet. Echt niet zo ver, dus perfect voor een korte lunchwandeling.

Op afbeelding 2 zie je een langer toertje van 3.58 km omdat ik er speciaal nog een extra blokje om gedaan had om wat extra stappen te hebben.

Siesegemkouter
Afbeelding 1
Siesegemkouter
Afbeelding 1

Winter wonderland in de kouter in Aalst

Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst
lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst

Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst in elk seizoen

Lunchwandeling in de mooiste kouter van Aalst

De Siesegemkouter is niet alleen heel mooi in de winter, met een sneeuwlandschap, maar ook in de lente of de zomer kan je er prachtige plaatjes schieten. Tijdens het gouden uur is het er bijvoorbeeld ook adembenemend mooi.

Wij blijven het daarom nog steeds zo erg vinden dat onze stad dit prachtig natuurgebied gaat inruilen voor een bedrijventerrein.
Zodoende kunnen we alleen maar hopen dat ze toch nog van gedacht veranderen, en tot zolang blijven wij genieten van dit pareltje in Aalst.

Voor meer wandelingen in de buurt kan ik je doorverwijzen naar mijn blogpost “Vakantie in België” waar ik een ruim artikel schrijf over Aalst of naar  Visit Aalst.
Wat ook nog een leuke wandeling is, is Wandelen in Affligem – Roofridderspad van de Brabantse Kouters
Je moet ook zeker eens de Wellemeersen wandeling in Denderleeuw doen.
Ik liet me ook verrassen door de Surprise Me functie van de Wandelknooppunt app. Lees de review op Surprise Me wandeling in de Aalsterse Kouters
Maar ben je op zoek naar een wandeling om met een buggy te doen, dan kan ik je deze absoluut aanbevelen:
Het droge voetenpad, top wandeling in de Honegem

Maak jij eigenlijk soms wel eens een lunchwandeling? Ideetjes zijn altijd welkom.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Een wandeling maak ik hier in Nederland vaak, de laatste tijd. De laatste keer dat ik een lunch nam tijdens een wandeling, was vorig jaar tijdens mijn vakantie in Luxemburg. Mooi winters zien jouw plaatjes er uit

    1. Is zo leuk om even je gedachten te verzetten tijdens het werken door. Dank je wel voor het compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.