Surprise me
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

Surprise Me wandeling in de Aalsterse Kouters

De “Surprise Me” wandeling in de Aalsterse Kouters was eigenlijk een experiment. Ik was erg benieuwd naar hoe de “Surprise me” functie van de wandelknooppunt app  werkte, en waar we dan zouden uitkomen. Het was ook niet de bedoeling om een erg lange wandeling te maken en ik wou bovendien ook graag niet te ver van huis gaan wandelen.

Ik vertel je wat mijn bevindingen waren.

Brabantse Kouters Aalst

Hoe werkt de "Surprise me" functie?

Heel erg simpel eigenlijk.

– Je downloadt de wandelknooppunt app . Kijk voor het gebruik van de app naar de blogpost van Wandelen in Affligem – Roofridderspad van de Brabantse Kouters

– Je klikt op “route planner”.

– Bovenaan rechts in de app zie je dan een pijltje waar je op “Surprise me” kan klikken.

– Daarna moet je een start knooppunt ingeven en het aantal kilometers dat  je wil wandelen. 

Vervolgens gaat de app alles voor je berekenen.
Je hoeft enkel je wandelschoenen aan te trekken en je te laten verrassen waar je naartoe gestuurd wordt….

Surprise me functie

Hou je wel van een verrassing? Gebruik dan eens de “surprise me” functie van de wandelknooppunt app

Waren we verrast?

De wandeling was niet zo mooi, zoals mijn voorgaande wandelingen. Ik las ook al dat je met die “surprise me functie” meer op verharde wegen loopt, maar persoonlijk vind ik dit wel eens een welkome afwisseling.  Wat ik dan wel jammer vond, is dat er geen vlonderpaden of leuke weggetjes waren. Wel mooie kouters en open velden. Een weide vol met herten.  En bovendien eens een wandeling zonder al te veel modder is ook wel eens leuk.

Nuttige informatie

Start & aankomst: knooppunt 8:  Achterweg, Aalst

Knooppunten: 8- 9- 10-23 – 7 – 8

Afstand: 6,7 km

Herkenningsborden: De typische wandelknooppunt bordjes zijn makkelijk te volgen, in beide richtingen van het parcours

Ondergrond: Deze wandeling is grotendeels toegankelijk voor buggy’s. Enkel tussen knooppunt 7 en 8 is het een beetje meer modderig. Maar van knooppunt 23 kan je terug keren naar 8 dus dan hoef je knooppunt 7 niet te nemen. Nadeel: dan zie je ook de herten niet staan.

Extraatjes: Behalve dat je herten langs de kant van de weg ziet staan waren er geen speciale bezienswaardigheden.

Surprise me
Brabantse Kouters Aalst

Surprise me wandeling, enkele sfeerbeelden

Doen we dit opnieuw?

Zeker weten. Het hoeven niet altijd de mooiste wandelingen te zijn, of routes die soms eerder op een survival parcours lijken. We hebben vandaag een stukje Aalst / Moorsel ontdekt dat ik nog niet eerder gezien had. Het is altijd fijn om nieuwe gebieden te ontdekken, zeker in je eigen streek.

Ik ga me dus nog zeker laten verrassen door deze functie in de wandelknooppunt app.
Een gezonde afwisseling tussen een gekende of voorgestelde route en deze functie is perfect voor mij.

Heb jij deze functie al uitgeprobeerd en wat vind je ervan?

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.