Galgenveld wandelroute
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

Galgenveld wandelroute, genieten van een ongerepte omgeving

De Galgenveld wandelroute kan je niet beter vergelijken dan met even één worden met de natuur. Je inspanningen worden beloond met prachtige vergezichten. Het licht glooiend landschap neemt je mee naar weggetjes dat je totaal niet verwacht.

Galgenveld wandelroute

De 50 tinten natuur

Dit uitgestrekte stukje natuur, vlakbij het centrum van Ninove, is zeker een inspanning waard. De baantjes, ook de ‘diepe straten’ genoemd, zijn holle wegen die op biologisch gebied erg waardevol zijn.

Je wordt tijdens je wandeling getrakteerd op een zicht van de verre omgeving. Van de kerk in Ninove, tot de kerk van Outer en die van Denderhoutem, je ziet ze allemaal in de verte liggen terwijl er rondom jou enkel landschap en het groen van de natuur is.

Galgenveld wandelroute
Diepe straten

Wat kan je verwachten?

De afwisseling van verharde en onverharde wegen is mooi in evenwicht. Wat wel moet gezegd worden is dat wij de korte route gedaan hebben. Als je deze route opzoekt, zal je meestal terugvinden dat de Galgenveld wandelroute 10 km is. Wij hebben 7.28 km gestapt. Het is een mooie toer maar de 10 km lijkt me ook zeker de moeite. En de korte wandeling heeft bovendien een nadeel: ze is namelijk niet bewegwijzerd. Maar niets dat niet kan verholpen worden want de RouteYou app is je trouwe bondgenoot tijdens je tocht.

Galgenveld wandelroute
Lebeke
Galgenveld wandelroute

Algemene informatie

Naam: Galgenveld Outer, Lebeke

Start & aankomst: Plasveldlaan te Ninove. Vlakbij de Steenbakkerij, waar je dan ook voorbij stapt als je vertrekt.

Afstand: 7.28 km

Herkenningsborden: Geen. Je moet de hele tijd de RouteYou app gebruiken. Maar dat is wel makkelijk te volgen. De bordjes die er staan zijn van de 10 km route.

Ondergrond: Verhard en onverhard maar weinig modder.
Een deel was wel met kasseien en dat stapt iets minder gemakkelijk.

Horeca: Geen Horeca tegen gekomen. Je bent wel niet ver van het centrum van Ninove. Dus kan je daar achteraf wel een stop maken.

Extraatjes: Er hangen voorbij de bank aan de rechterzijde touwen in de bomen. Wel leuk voor de kids om zich even Tarzan te wanen…😊

Galgenveld wandelroute
RouteYou
Touwen in de bomen

De pracht van de natuur ...

Terugkijken op de Galgenveld wandelroute

De wandeling was aangenaam om te wandelen en bovendien super rustig. De volgende keer zou ik wel eens kiezen om de bewegwijzerde route te doen. Ik ben benieuwd langs welke mooie padjes die me zou brengen. Ik kom hier dus zeker nog eens terug….

Veel meer wandeltips, kijk zeker helemaal onderaan dit artikel. Daar staan ze allemaal op een rijtje.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.