10 000 stappen wandeling Lede
Wandelen in Oost-Vlaanderen Wandelinspiratie

10.000 stappen wandeling in Lede

De 10.000 stappen wandeling in  Lede brengt je langs trage wegen, veldbaantjes, woonwijken naar de vele mooie plekjes van deze gemeente. Wie weet wou je ze ook al lang eens uitproberen maar twijfelde je omdat je niet wist wat je dan te wachten stond? Dan breng ik daar vandaag graag verandering in. Ik geef je hier mijn bevindingen en toon enkele beelden van de 10.000 stappen wandeling in Lede.

10.000 stappen wandeling in Lede

Wandelen in Lede

Lede, een gemeente in Oost-Vlaanderen, is gelegen tussen Aalst en Wetteren en samengesteld uit de vroegere gemeenten Impe, Lede, Oordegem, Smetlede, Wanzele en het dorp Papegem.

Lede
Lede

In Lede kan je ook terecht voor heel wat uitgewerkte wandelingen. Ze beschikken of 7 verschillende wandelroutes namelijk de Gemeentelijke wandelpaden: Lede anders bekeken.

Je hebt er ook het bewegwijzerde gemzenpad dat bestaat uit 6 verschillende lusvormige wandelingen en dit van 10 tot 30 km.

Daarnaast heb je ook nog het wandelpad van Natuurpunt “de Geelstervallei”. Hier heb je 2 korte lusvormige wandelingen. Op eentje ervan kan je in het voorjaar genieten van de bloeiende en zeldzame bosgeelster. Op de site staat de brochure van Natuurpunt inclusief de plannetjes.

Waarom zou je de 10.000 stappen wandeling doen?

Een Japanse onderzoeker toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je hoeft dus niet noodzakelijk te gaan sporten om toch aan je gezonde beweging te komen. Stappen kan je overal, thuis, op je werk, in je tuin, in het verkeer… maar door een wandeling te maken in de natuur is het zoveel makkelijker en aangenamer. Als daarbij dan nog de zon schijnt, heeft je huid meteen ook de noodzakelijke dosis vitamine D opgenomen. Deze vitamine zorgt ervoor dat je sterkere botten krijgt. Een win-win situatie dus.

10.000 stappen wandeling in Lede

De 10.000 stappen wandeling

… is een perfecte route voor mensen die houden van verharde wegen maar toch nog in de natuur willen wandelen. De wandeling gaat niet altijd door velden of bossen maar het is en blijft toch genieten van de natuur. Eerlijk gezegd kan ik dergelijke wandelingen ook wel appreciëren. Hier hoef je niet te ploeteren door de modder maar kan je eens stevig doorstappen. Als ik alleen onderweg, ben zijn het dit soort routes die ik verkies.

Deze route loopt trouwens ook een klein deeltje langs hetzelfde traject als het droge voetenpad en natte voetenpad van de Honegem.

Dorelaarkapelleke Lede
10.000 stappen wandeling in Lede
10.000 stappen wandeling in Lede

Nuttige informatie voor deze wandeling

Naam: 10.000 stappen wandeling

Start & aankomst: Sportzaal de Ommegang, Ommeganglaan 60a, 9340 Lede

Afstand: 6.55km

Herkenningsborden: De bewegwijzering “elke stap telt” staat overal goed aangegeven. Let enkel in het begin goed op wanneer je vertrekt aan de sporthal. Je wandelt langs voetbalpleinen tot aan de straat. Sla daar rechtsaf. De pijl zie je pas een beetje verderop.

Ondergrond: Behalve 1 klein stukje, bijna allemaal verhard.

Horeca: In de cafetaria van de sporthal kan je iets gaan drinken, of in de plaatselijke horeca van Lede.

Parking: Aan de startplaats is er een ruime parking beschikbaar.

Toegankelijkheid: Door de vele verharde wegen is deze route ook geschikt voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
In plaats van door het veld te gaan, moet je dan wel aan de Hendrikstraat even rechtdoor stappen (tot aan de volgende weg rechts) . De verharde baan brengt je dan terug naar de route. (net voor de Dorelaarkapel)

10.000 stappen wandeling in Lede
Aanpassing 10 000 stappen route Lede
10.000 stappen wandeling in Lede
10.000 stappen wandeling in Lede
Lente vibes

Mits een kleine aanpassing in het parcours is deze wandeling perfect toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.

Na iets meer dan een uurtje zat de wandeling erop, tenminste als je stevig doorstapt. Ik kwam trouwens ook niet aan 10.000 stappen maar aan iets meer dan 7500. Dat zal meer te maken hebben met het feit dat ik lange benen heb, en niet zoveel stappen moet nemen als iemand anders. 😀
De wandeling is niet bij de mooiste die ik al gedaan heb, maar wel leuk om zo eens tussendoor te doen.
Probeer ze in elk geval zeker zelf eens uit en laat dan weten wat jij ervan vind!

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Wat grappig, dat ze specifiek 10.000 stappen wandelingen hebben uitgezet. Jammer dat jij er minder haalde, maar ach, het was sowieso een mooie wandeling.

  2. Wat goed dat de gemeente op deze manier aandacht vraagt voor voldoende bewegen. Gewoon een wandelroute van 10.000 stappen uitpijlen lijkt lijkt me een mooie stimulans. Leuke landelijke omgeving ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.