Wat te doen in Zaandam
Nederland Reizen

Wat te doen in Zaandam? Verrassend & fotogenieke plek

Wat te doen in Zaandam? Dit is de eerste vraag die je je stelt wanneer je een stad wil bezoeken die je niet kent. Als je daar bent, wil je absoluut de hotspots gezien hebben en wil je liefst zo weinig mogelijk missen. Zo ben ik tenminste toch. Daarom zet ik voor jou graag alle verrassende en fotogenieke plekken van het instagrammable Zaandam op een rijtje.

Wat te doen in Zaandam

Inhoudstafel

Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam

De Zaanse regio

Zaanstreek

In Noord-Holland, op een boogscheut van Amsterdam, vind je Zaandam. Een stad, langs beide zijden geflankeerd door de rivier de Zaan, en onderdeel van de gemeente Zaanstad.  Zaandam is de grootste stad en tevens het hart van de Zaanstreek.  Daarnaast horen bij de Zaanstreek nog dorpen zoals Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Assendelft, Nauerna, Westzaan en West-Knollendam.

Zaanstreek

Zaandam is een stad die cultuur en historie ademt. Je kan op veel plaatsen sporen naar vroeger terugvinden. Wat Zaandam onderscheid van andere steden is absoluut de authentieke Zaanse houtbouw architectuur van sommige gebouwen. “You love it or you hate it”! Ik kon het wel smaken en fotogeniek is het in elk geval. Of je er nu van houdt of niet, het zorgt er in elk geval voor dat de Zaanstreek alleen al daardoor gekend is.

De Zaanstreek heeft haar naam te danken aan de rivier de Zaan.

Ontdek Zaandam al wandelend

De ideale manier om op een tweetal uurtjes alle hotspots van Zaandam te ontdekken, is de stadswandeling Zaandam.
Je start vlakbij het Inntel hotel en maakt een lus van 6,5km.
Naast een zicht op de historische stad krijg je een aantal architectonische weetjes en Zaanse verhalen te lezen.

Het stadhuis

Het begin is al direct een schot in de roos. Het sprookjesachtige stadhuis in Zaanse bouwstijl, met al zijn kleurrijke details, is meteen een foto hotspot en wereldberoemd bij toeristen en architectuurliefhebbers.

Stadhuis Zaandam
Stadhuis Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Het Monet Atelier en het Blauwe huis

Claude Monet, de Franse schilder, verbleef in 1871 gedurende 4 maanden in Zaandam. In die periode maakte hij 25 schilderijen. Je komt ook voorbij zijn atelier aan de Westzijde.

Ook het blauwe huis, dat Monet vereeuwigde in zijn gelijknamig schilderij, ligt op de route.

Wat te doen in Zaandam
Monet atelier
Wat te doen in Zaandam
Het blauwe huis van Monet

Czaar Peterhuisje

Dit is één van de oudste houten huisjes van Nederland. In dit wereldberoemde huisje logeerde de Russische tsaar Peter de Grote in 1697 terwijl hij het vak van scheepstimmerman leerde. Doordat het gesloten is op maandag kan ik je jammer genoeg geen mooi beeld van dit huisje tonen.

Czaar Peterhuisje

Impressie van de wandeling

Nuttige informatie voor deze wandeling

Naam: Stadswandeling Zaandam

Start & aankomst: Zaanstore VVV, Stadhuisplein 96 vlakbij het Inntelhotel

Afstand: 6.5 km

Bewegwijzering: In de brochure wordt de wegbeschrijving stap voor stap duidelijk uitgelegd.

Ondergrond: 100 % verhard

Horeca: de Horeca zaken in de buurt.

Extraatjes: Rolstoel en buggyproof

Stadswandeling Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Tip voor wandelaars!
Naast deze wandeling vind je op de site nog een aantal andere wandelingen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste reizen, wandelingen of ontdekkingen?

Shoppen in Zaandam

Aan het einde van de wandeling kom je aan de Gedempte Gracht en zo zit je meteen in het winkelcentrum van Zaandam. Het is een heerlijke plek om te slenteren langs de winkels. Zowel de grote als de kleinere ketens hebben hier een pand. Als je hiervan houdt, hou je bij je bezoek best wel rekening met het feit dat de meeste winkels gesloten zijn op maandag ochtend.

Wat te doen in Zaandam
Wandelen in Zaandam

Ga chillen op de Dam

Een gezellig pleintje waar je zeker langs moet gaan om iets te gaan drinken is de Dam. Het is het belangrijkste uitgaanscentrum van Zaandam en de Zaanstreek. Er bevinden zich tal van horecagelegenheden. Ook het Zaantheater is vlakbij. Dit wordt het leukste theater van Nederland genoemd.

Wandelen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Zaantheater

Het mysterieuze Hembrugterrein

Het Hembrugterrein zal wel de meeste verrassende locatie zijn die ik je in Zaandam laat zien.

Het Hembrugterrein is op een boogscheut van Amsterdam en Zaandam gelegen en ligt tegen het Noordzeekanaal aan.

De naam HEMbrug verwijst naar de vroegere spoorbrug over dit Noordzeekanaal. We konden dit pareltje individueel ontdekken, maar we kozen ervoor om dit samen met een gids te doen.

Gerard, onze gids, toonde ons de verborgen plekjes en vertelde ons de meest boeiende verhalen over dit mysterieuze gebied. Hij legde ons de indrukwekkende geschiedenis van dit unieke stukje Zaandam piekfijn uit. Speciale dank voor de zeer aangename rondleiding!

Noordzeekanaal Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Hembrugterrein Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam

TIP!
Bezoek dit domein onder begeleiding van een gids!
Hij neemt je mee, vertelt boeiende verhalen en laat je de geheimen zien van dit terrein.

Een stukje geschiedenis van het Hembrugterrein

Vanaf 1895 werd er op dit mysterieuze terrein, achter hoge hekken en strenge beveiliging,  vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlandse leger geproduceerd. De plek is zorgvuldig gekozen achter de verdedigingslinie van de stelling van Amsterdam, vanuit het hart van de stelling kon de fabriek het leger van wapens en munitie voorzien. 

Ooit, na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog tot de bezetting, was dit terrein een werkplek voor bijna 9000 mensen. De wapenproductie vierde hier dan hoogtij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het terrein bijna vernietigd.

In 2003 sloot het grootste militaire complex van Nederland de deuren en nam de natuur hier de overhand, tot in 2011 de eerste stap werd gezet in een nieuwe ontwikkeling van het verlaten terrein. Dit met als doel het terrein nieuw leven in te blazen als bedrijventerrein voor creatieve en innovatieve ondernemers.

In januari 2014 gingen voor het eerst in de geschiedenis de hekken van dit verboden terrein open voor het publiek. Er zijn nu al een aantal ondernemers aan de slag en er vinden evenementen, markten, muziek voorstellingen en festivals plaats.

Hembrugterrein Zaandam

De typische gebouwen op dit terrein

Op het terrein hebben de fabrieksgebouwen omwille van het explosiegevaar een zeer belangrijk kenmerk, namelijk halfronde daken.  Deze moesten een eventuele schok geleiden naar bosgebied, de zogenaamde plofbossen (en zo de kantoren van de directie en de hoge ambtenaren beschermen). 

Ook de positie van de gebouwen en de inrichting van de buitenruimte, zoals de aarden wallen, waren gericht op het beperken van de schade in geval van een explosie. Je kan dus zeker zeggen dat dit een uniek fabrieksterrein is met ongeveer 150 gebouwen, waarvan er verscheidene zich nog in oorspronkelijke staat bevinden. Een 70 tal gebouwen hebben ondertussen een monumentale status gekregen.

Hembrugterrein Zaandam

Hembrug museum

De oude schakelkasten zijn nu onderdeel van een buitenmuseum. Hier kan je de historie van het Hembrugterrein terugvinden.

Hembrug Museum
Museum Hembrug
Hembrugterrein Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Het Hem, de voormalige kogelfabriek

Het Hem

Het HEM is in 1956 als laatste gebouw hier op het Hembrugterrein neergezet en dit met een zeer specifieke doel. Het ministerie van Defensie kreeg destijds namelijk de opdracht van de NATO om 60 miljoen patronen/kogels te produceren. Onderaan in de kelders zijn zelfs schietbanen gemaakt. Als je dit gebouw wil bezoeken moet je wel op zondag komen want doordeweeks zijn ze gesloten.

Wat te doen in Zaandam
Het Hem
Het Hem
Wat te doen in Zaandam
Het Hem

Nu is het een nieuw huis voor eigentijdse cultuur. Er zitten hier enkele bedrijfjes /start-ups in zoals een restaurantje en er zijn eveneens continu kunsttentoonstellingen.

Kunst in het Hem
Hem
Het Hem

Museum of Humanity

Museum of Humanity
Museum of Humanity

Alles begon met de droom van de sympathieke internationaal fotograaf Ruben Timman. Hij verbleef in Vietnam en droomde daar over het vervallen en donker “museum der mensheid” waar hij in zijn droom een rondleiding kreeg van oud-VN-baas Kofi Annan. Hij liet hem een vervallen museum zien met allemaal foto’s van mensen die de moeite waard waren.

Als documentair fotograaf met passie voor mensen was hij verontwaardigd want dit museum zou perfect ingericht moeten zijn zoals het een goed museum betaamt.

Ruben Timman

Het is een metafoor voor de staat van de wereld en ons mens-zijn. Die droom vormt het startpunt om aan de hand van zijn foto’s de schoonheid en waarde van mensen te laten zien.

Hij laat met zijn foto’s vooral in de mensen hun ziel kijken. Hij zou graag een positief virus veroorzaken en met deze boodschap de wereld veroveren. Zijn volgende droom is om dan in 2025 de VN in New-York toe spreken. Benieuwd of dit gaat lukken? Will be continued!

Fotograferen op zijn specifieke manier

Sinds 2004 fotografeert Ruben wereldwijd mensen op dezelfde manier: recht van voren, neutrale uitdrukking, zo puur mogelijk en vooral waardig.

Sinds 2015 heeft Ruben op het Hembrugterrein zijn eigen museum. Hij start in een gebouw op het Hembrugterrein maar in maart 2019 gaat het ‘echte’ museum pas open in een ander gebouw op het Hembrugterrein.
Hier vind je een deel van de meesterwerken vol schoonheid en waardigheid terug. Sindsdien bezochten al ruim tienduizend bezoekers de permanente expositie.

Wil je ook dit museum gaan bezoeken? Dan kan dat op vrijdag, zaterdag of zondag in Zaandam. Meer info over alle mogelijkheden op het terrein en in het museum kan je vinden op de site van het museum of humanity

Museum of Humanity
Wat te doen in Zaandam
Museum of Humanity

En hier stopt het niet....

De droom om de schoonheid en waarde van mensen te laten zien, gaat verder. Met School of Humanity bieden ze scholieren educatieprogramma’s aan om ze uit te dagen om in zichzelf te geloven en de ander écht te zien.

Met hun vrijwilligers voeren ze positief- activistische acties uit en ontstaan er in binnen- en buitenland pop-upexposities. Het bewijst dat dromen een doel kunnen geven én de motivatie om de wereld positief te veranderen.

Museum of Humanity

Eten in Lab-44

Lab-44

Eén van de gebouwen die je zeker moet bezoeken is Lab-44. Dit monumentale gebouw uit 1918 is het eerste pand dat opnieuw hersteld is. Het gebouw was een voormalig laboratorium waar chemische wapens werden ontwikkeld, waaronder het zeer beruchte mosterdgas. Ondertussen is hier een restaurant gevestigd waar je heel lekker kan eten in een cool decor. 

Onze aanrader: de USA BBQ beef burger was verrukkelijk! 🍔

Lab-44
Lab-44
Lab-44

Naast een lunch, diner of een drankje op het terras is het eveneens de perfecte locatie voor je vergadering, feest, borrel, training, trouwfeest of welk evenement je ook voor ogen hebt. 

Parkeren kan je gewoon gratis voor de deur. Dus kom hier zeker eens een hapje eten als je in de buurt bent.
Meer info en de menukaart kan je vinden op de site van Lab-44.

Lab-44 Zaandam

Bezoek de wereldberoemde Zaanse Schans

De Zaanse Schans is waarschijnlijk één van de bezienswaardigheden waarvan je Zaandam kent en terecht natuurlijk want het is ook ontzettend mooi.

Zaanse Schans

Het is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Ondanks de dagelijkse vele bezoekers van over de hele wereld is het nuttig om weten dat er hier nog steeds mensen wonen. Houd hier dus zeker rekening mee tijdens je bezoek.

Wat te doen in Zaandam
Zaanse Schans
Wat te doen in Zaandam

Geniet van de geur van de verse koeken wanneer je langs het bakkerijmuseum wandelt. Vang een glimp op van de klompen die in het pakhuis worden gemaakt. Maar ook de kaasmakerij, tinnegieterij, het molenmuseum, het wevershuis en het museum van de Zaanse Tijd zijn iets wat je op je ’to do list’ kan plaatsen.

Zaanse Schans
Zaanse Schans
Zaanse Schans
Wat te doen in Zaandam

Dit unieke dorp in Nederland vol met houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen zorgen voor een leuke en leerzame uitstap.

En als dit nog niet voldoende is kan je eveneens een fiets- of vaartocht maken. Kortom, activiteiten genoeg in deze regio.

Wat te doen in Zaandam
Zaanse Schans

De Zaanse Schans Card

Zaanse Schans Card

De Zaanse Schans Card maakt je bezoek nog leuker. Je krijgt namelijk op veel plaatsen gratis toegang. Zo kan je gratis naar alle zeven de musea, waaronder ambachtshuisjes, het Zaans Museum en de koekjes- en chocoladefabriek de Verkade Experience. Je komt meer te weten over de Wereld van Windmolens en je kan eveneens een bezoek brengen aan verfmolen De Kat en houtzaagmolen ’t Jonge Schaap. Daarbovenop ontvangt u een informatieboekje en/of speurtocht voor de kinderen. Je krijgt ook nog korting voor de parking.

Zaans museum & Verkade Experience onder 1 dak

Het Zaans Museum en de Verkade Experience vind je onder 1 dak op de Zaanse Schans.

Zaans Museum

Het Zaans museum is een cultuurhistorisch museum over de Zaanstreek. Al eeuwenlang is de Zaanstreek een knooppunt van internationale handel en industrie. De invloed van de streek op de wereld en andersom is nog altijd groot. Dit wil het Zaans museum ons tonen.

De collectie is zeer divers en je kan ze ontdekken op een interactieve manier. Van gebruiksvoorwerpen zoals kleding en schilderijen tot fabrieksmaterialen uit de voedingsindustrie. Je kan ze hier allemaal ontdekken.

Zaans museum
Zaans Museum
Zaans Museum
Zaans Museum

In de Verkade Experience komt de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven. Ontdek hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten. Waan je in de vroege twintigste-eeuws en ontdek de plek waar de authentieke machines nog hun werk doen en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.

Hier is er ook de mogelijkheid om kinderfeestjes te vieren of een rondleiding te doen. Ook is er plek voor workshops, lezingen, vergaderingen, bedrijfsuitjes en arrangementen.

Verkade Experience
Verkade Experience
Verkade Experience
Verkade Experience
Verkade Experience

De molens van de Zaanse Schans

Vanaf de Gouden Eeuw was er in de Zaanstreek een waar industriepark van molens. Het waren er meer dan duizend waarvan er in 1920 amper nog 20 over waren! Ze produceerden onder andere papier, verfstoffen, meel, specerijen, allerlei soorten oliën, planken en balken. Zes van deze overblijvende molens zijn dagelijks te bezichtigen op de Zaansche Schans. Twee ervan kan je zelfs bezoeken en dat zijn de houtzaagmolen ” Het jonge schaap”en de verfmolen “de Kat”.

Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Verfmolen "De Kat" ontdekken

Verfmolen ‘de Kat’ is gebouwd in 1646 aan de Kalverringdijk. Eigenlijk is deze molen een samengestelde molen met molen “De Duinjager”. Een gedeelte van de Duinjager werd namelijk toegevoegd aan verfmolen De Kat.

De Kat heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van verfstoffen en het maken van hoogwaardige verf. Talloze kunstenaars uit binnen- en buitenland gebruiken de producten van de Kat. Ook veel musea, van het Rembrandthuis tot en met het Vaticaans museum, nemen de speciale pigmenten af.

Zaanse Schans
Verfmolen de Kat
Verfmolen de Kat
Verfmolen de Kat

Ontdek de typische Zaanse huisjes

De Zaanse architectuur vind je in Zaandam, maar de typische Zaanse huisjes vind je aan de Zaanse Schans in overvloed.
We hadden ons op weg naar het restaurant in de wijk ervoor geparkeerd en daar word je letterlijk ondergedompeld in de Zaanse huisjes.
Ze zijn allemaal in de typische groene Zaanse kleuren en ze hebben nog één ding gemeen en dat is dat ze enorm duur zijn.

Eten bij Diga aan de Zaanse Schans

Het Italiaanse restaurant Diga ligt aan de Zaandijk en op enkele honderd meters van de Zaanse Schans. De perfecte uitvalsbasis dus om de Zaanse Schans te bezoeken. Wij gingen er lunchen voor we naar de Schans gingen.  Ze serveren Italiaanse gerechten met een Nederlandse toets, aangezien ze alleen verse en lokale producten uit de regio Zaandam gebruiken.

Op het terras genieten van een lekkere paste en een glaasje wijn met op de achtergrond het decor van de molens… meer moet dat niet zijn.

Restaurant Diga
Restaurant Diga
Restaurant Diga
Zaanse huisjes
Zaanse Schans

Diga is trouwens niet enkel een restaurant maar ook een Boutique Hotel. Wil je graag eens logeren aan de Zaanse Schans, dan zit je in Boutique Hotel Zaan wel goed. Meer info over het hotel en het restaurant kan je vinden op Boutiquehotel Zaan

Logeren in het bekendste hotel van Nederland

Wat te doen in Zaandam
Het Inntel hotels Zaandam

Wanneer je overnacht in het Inntel hotels Amsterdam Zaandam,  ben je meteen ook op de meest gefotografeerde plaats van Zaandam.
Niet te verwonderen natuurlijk als je het gebouw ziet.

Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Het 40 meter hoge hotel is opgebouwd uit een opeenstapeling van 70 Zaanse huisjes in de 4 kleuren Zaans groen.  Door die stijl, en al die kleuren, lijkt het wel een speelgoed gebouw. Het wordt zelfs soms ook het ‘Lego hotel’ genoemd.

Je ziet in het hotel 1 blauw huisje. Dit refereert naar het schilderij van MonetHet blauwe huis“.

Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam

Wanneer je bovendien door de ramen naar buiten kijkt, zie je dat alle gebouwen eromheen in dezelfde stijl zijn gebouwd.

Je waant je net in een tekenfilm in dit ‘speelgoed’ hotel en stadje

Een stukje geschiedenis in elke kamer

De prachtige kamers hebben elk een eigen lokaal thema die de rijke historie van de Zaanstreek weerspiegelen. De designermeubels en kleurrijke muurtekeningen zorgen voor de speciale sfeer. Alle kamers hebben bovendien gratis wifi, een flatscreen-tv, een minikoelkast, koffie- en theefaciliteiten en uitzicht op de stad. Er zijn verschillende kamertypes en afhankelijk van de soort kamer heb je andere extra’s. Al die extraatjes kan je perfect op Inntel hotels Amsterdam Zaandam gaan vergelijken. Wij zaten in de Grondleggers Junior Suite en wij hadden een sauna en een bubbelbad op onze kamer.

Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam

Ook hier in Zaandam kan je terug voor specials kiezen. Dan krijg je de combinatie van een mooie kamer met een ander extraatje zoals bv een verrassing op de kamer, een speciaal samengesteld menu, ….

Deals Booking
Bespaar minstens 15% op nieuwe accommodatieboekingen bij deelnemende accommodaties, te herkennen aan de Vakantiedeal-badge in de zoekresultaten en bij de kamerselectie. Boekingen moeten worden gemaakt vóór 9:59 uur CET op 30-09-2024 voor verblijven met een incheckdatum vanaf 29-03-2024 en een uitcheckdatum op of voor 30-09-2024. De korting is alleen van toepassing op de kamerprijs (exclusief eventuele toeslagen of belastingen). Als je wijzigingen aanbrengt in je boeking, kun je je korting verliezen. In dat geval ben je het volledige bedrag verschuldigd. Korting kan niet worden gebruikt in combinatie met enige andere promotie behalve Genius-kortingen. Kamerprijzen met het label 'Partneraanbieding' zijn uitgesloten van deze promotie. Deze aanbieding wordt aangeboden door de deelnemende accommodatie en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ligging en bereikbaarheid van het hotel

Dit fantastische hotel ligt aan de gedempte gracht in het centrum van Zaandam. Doordat je op twee minuten lopen van het treinstation van Zaandam bent, is het ook een prima uitvalsbasis om Amsterdam te bezoeken. Amper tien kilometer verderop en 12 minuten later ben je al in het Anne Frank Huis.

Wat te doen in Zaandam
Station Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Het winkelcentrum van Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Ontbijtbuffet met bubbels

In het stijlvolle restaurant, met het zicht op het water, kan je heerlijk wakker worden in het gezelschap van een glaasje bubbels bij het ontbijt. Op het international ontbijtbuffet vind je verder lekkere broodjes, heerlijk fruit, vers geperste jus d’orange en diverse soorten beleg.

Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Wat te doen in Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Wat te doen in Zaandam

Faciliteiten van het Inntel hotels Zaandam Amsterdam

Naast een gezellige bar is er ook een wellness ruimte ter beschikking. Neem een frisse duik in het zwembad of laat je heerlijk verwennen met een massage of kom tot rust in de Finse sauna of Turks stoombad. Wil je liever aan je conditie werken dan kan dat ook in de Life Fitness gym.

Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam
Inntelhotel Zaandam

Net zoals het Inntel hotels Utrecht centrum is dit hotel ook een toppertje en heeft ook dit hotel respect voor mens en milieu en draagt graag bij aan de zorg voor een gezonde planeet en mooie samenleving. Met het programma Surprisingly Sustainable werkt de hotelgroep naar een duurzame toekomst.

Terugblik op een fantastische citytrip

Dat Zaandam verrassend is, is toch wel het minste dat je kan zeggen. Als je houdt van afwisseling en graag mooie foto’s neemt, moet je zeker deze regio gaan ontdekken. Het nabijgelegen Amsterdam is veel bekender, maar deze stad is minstens even fijn om te verblijven. Een ideale combo als je het mij vraagt. Daarom is deze stad absoluut een plekje op je bucketlist waard.

Wanneer je in de lente (of de zomer) komt en ook graag de bollenvelden eens wil bewonderen, kan je ook dit perfect combineren. Wij deden dit en het is echt een top combinatie. De tulpentour in Lisse was zo leuk om te doen. Heb je vragen of ging je naar Zaandam na het lezen van mijn artikel, laat dan zeker een commentje achter. Ik vind dit altijd heel fijn om te lezen. Volg me ook op Instagram om altijd ‘up to date’ te blijven van mijn ontdekkingen.

Bedankt Zaans.nl dat wij via jullie deze mooie gastvriendelijke stad konden ontdekken.

Liefs,

Gundi

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste reizen, wandelingen of ontdekkingen?

Om te bewaren voor later...

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ik kwam altijd vaak in Zaandam om te winkelen, het is hier niet heel ver vandaan en de eerste Primark van de omgeving kwam daar, dat was toen natuurlijk heel belangrijk. Ik ben er als toerist nog nooit geweest, maar zo te lezen is er dan genoeg te zien! De Zaanse Schans bezochten wij laatst voor het eerst en dat vonden wij in ieder geval leuk 🙂

 2. Wat leuk, om deze stad wandelend te ontdekken en wat een mooie, kleurrijke foto’s geven die blauwe luchten toch hier. Het Hem lijkt me een hele toffe plek voor een pauze. Het museum of Humanity spreekt me ook heel erg aan. Hadden we dat geweten, toen we een paar maanden terug bij Zaanse Schans waren!

 3. Jeetje ik woon toch dichtbij Zaandam maar zie nu toch best wat plekjes voorbij komen die ik nog nooit gezien heb, zoals het Hem. Leuk! Mooie foto’s ook.

 4. Ik ben nog nooit in Zaandam geweest, maar een bezoek aan dit plekje staat zeker nog op mijn lijst. Ik houd van die gekleurde gebouwen, ook heel tof dat er zoveel historie in Zaandam te vinden is.

  1. Christ Hulskramer zegt:

   Prachtige foto reportage en een mooie promotie Zaandam

   1. Dank je wel voor de fijne feedback!!

 5. Wat een handig overzicht: ik wist niet dat er zoveel te zien was in Zaanstad! De Zaanse Schans heb ik nog nooit bezocht maar wat een bizar idee dat daar nog echt mensen wonen! Met zoveel toeristen elke dag lijkt me dat niet echt rustig wonen…

 6. Veel mensen weten helemaal niet dat Nederland zo veel mooie natuur heeft. Waarom zou je veel geld neerleggen om naar een vreemd land te gaan, terwijl Nederland ook zulke dingen te bieden heeft. Zaandam is prachtig!

 7. Ik ben nog nooit in Zaandam geweest, maar deze foto’s zijn werkelijk prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.