Zwijnenbergwandeling
Wandelen in Brabant Wandelinspiratie

Zwijnenbergwandeling, wandel door het Pajottenlandse landschap

De zwijnenbergwandeling start aan de kerk in Sint-Martens-Lennik en brengt ons langsheen heel wat mooie landschappen van het Pajottenland. Wat er allemaal te zien valt op deze wandeltocht ga ik je hieronder duidelijk vertellen en laten zien. Maar om volop te kunnen genieten van dit mooi stukje natuur moet je natuurlijk zelf je wandelschoenen aantrekken.
Lees vlug mijn blog en zet je schoenen alvast klaar…

Zwijnenbergwandeling

De zwijnenbergwandeling

Ik deed al vaker mooie wandelingen in het Pajottenland. Denk maar aan de Windmolenwandeling, in de voetsporen van Kapitein Zeppos. De Wolfsputtenwandeling in Dilbeek, dompel je onder in een groen bad  en ook de Landschapskubussen in Herne, 4 wandelingen op een rij zijn zeker de moeite waard. Ik wou dus graag nog eens naar het Pajottenland trekken en genieten van deze hemelse panorama’s. Zoals ik reeds schreef vertrekt deze wandeling op het dorp van Sint-Martens-Lennik. Heel makkelijk om je te oriënteren want als je komt aangereden is de kerk al van ver zichtbaar. Je kan daar meteen ook je auto kwijt. Vertrekken doe je dan gewoon links naast de kerk.

Laat je niet ontmoedigen bij de start

Eens de zwijnenbergwandeling gestart moet je het eerste stukje even op de tanden bijten. Dit is namelijk vooral verhard en gaat door het centrum en een woonwijk. Maar eens je door de wijk gewandeld hebt, trek je naar boven en dan het veld in. Deze wandelpret stopt niet meer tot je terug aan het vertrekpunt bent. Dus dat korte stukje verharding neem je er zeker met plezier bij.

Zwijnenbergwandeling
Zwijnenbergwandeling
Zwijnenbergwandeling

Enkele stevige kuitenbijters

Je start in Sint-Martens-Lennik en via allerlei weggetjes brengt ze je naar een hoger gelegen stukje ongerepte natuur op de grens met Schepdaal. Onderweg kan je volop genieten van de mooie Pajotse vergezichten! De klimmetjes zijn met momenten stevige kuitenbijters. Dit is het enige wat de wandeling soms wat lastiger maakt, maar met een normale conditie is dit zeker geen probleem. Je krijgt dan ook een prachtige postcardview als beloning voor al dat klimwerk.

Zwijnenbergwandeling
Zwijnenbergwandeling
Zwijnenbergwandeling
Pajottenland
Wandelen Sint-Martens-Lennik
Panoramische zichten Pajottenland
Zwijnenbergwandeling

Vlonderpaden in allerlei soorten

Langsheen de route kom je vlonderpaden tegen in alle soorten en lengtes.
Korte stukjes, een bruggetje over een kabbelend beekje en een volledig nieuw aangelegd vlonderpad. Mij hoor je in elk geval niet klagen. Meer van dit graag…

Zwijnenbergwandeling
Nieuw vlonderpad Zwijnenberg wandeling
Vlonderpad Zwijnenberg wandeling
Vlonderpad Sint-Martens-Lennik
Zwijnenbergwandeling

Nuttige informatie voor deze wandeling

Naam: De Zwijnenberg wandeling

Start & aankomst: Dorp Sint-Martens-Lennik (aan de kerk)

Knooppunten: 10 – 105- 191 – 192 – 19 – 199 – 188 – 189 – 109 – 107 – 106 – 105 -10

Alternatief voor nog meer onverharde paadjes: 10 – 105- 191 – 192 – 19 – 199 – 188 – 195 – 194 – 109 – 107 – 106 – 105 -10

Afstand: 7,7 km

Ondergrond: In het begin en op het einde verhard maar verder bijna altijd smalle kronkelende weggetjes en kouters

Horeca: Aan het dorp van Sint-Martens-Lennik

Extraatjes: Vlonderpaadjes in allerlei soorten

Zwijnenbergwandeling

Impressie van de wandelroute

Logeren in de buurt van de wandeling?

Terugblik op de Zwijnenbergwandeling

Ik kan deze nieuwe ontdekking in wandelland alleen maar aanbevelen. De weggetjes die zich een baan zoeken door de eindeloze kouters zijn zeker een aanrader. De plankenpaden zorgen enkel voor een meerwaarde. Wij kozen voor het alternatief dat ik vond bij Lus van Staycation Belgium, omdat ik toch een voorkeur heb voor onverharde weggetjes. Maar eigenlijk zou ik de originele ook wel eens willen doen om het verschil te zien. Dus als je ze gedaan hebt, laat zeker een commentaar hieronder achter.
Ik kan deze wandeling dus samenvatten als ‘eentje om bovenaan je lijstje te zetten’.
Veel wandelplezier.

Lieve groetjes,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Wat een super mooie wandeling heb je gemaakT.
    Mooie foto’s.

    1. Dank je wel. Is zeker een aanrader. Kijk zeker nog eens verder op mijn site want er zijn nog veel pareltjes in de buurt daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.