Hotspots Londen
Reizen Verenigd Koninkrijk

Hotspots in Londen die echt de moeite zijn om te zien

De laatste dag van onze 4-daagse in Londen was aangebroken. We hadden al heel veel mooie dingen gezien, maar ook deze 4de dag stond onze planning nog tjokvol. De hotspots in Londen, die we die dag bezochten, zijn absoluut de moeite waard.  Sommige zijn niet zo heel erg bekend maar eigenlijk was dit al een beetje de rode draad doorheen deze 4 dagen. We zijn de minder gekende plaatsen in Londen gaan opzoeken, omdat we tijdens onze vorige citytrip de bekende hotspots toch al gezien hadden.
Maar ik verzeker je dat het stuk voor stuk pareltjes zijn. Je moet dit echt gezien hebben voor je Londen verlaat.

Hotspots Londen

Inhoudstafel

De hotspots in Londen die je moet gezien hebben voor je vertrekt

We wouden uit deze citytrip echt het maximum halen. We hebben daarom ook elke moment nuttig gebruikt. Het was als het ware een race tegen de klok want om 18u vertrok de Eurostar terug richting Brussel. Dus geen tijd te verliezen. Rond 9u waren we al op onze eerste plek, waarschijnlijk wel één van de meest Instagramwaardige hotspots in Londen. Na 5 minuten stappen zaten we meteen tussen de wolkenkrabbers. Een heel andere kant van Londen die zeker ook eens de moeite is om te zien…

Hotspots in Londen
Hotspots in Londen
Hotspots Londen

1. Sky Garden

Sky Garden
De Sky Garden is één van de hotspots in Londen die je niet mag missen.

Waarom is dit een plek die je echt moet gezien hebben?

 • De inkom is gratis en wat je ervoor terug krijgt is ongelooflijk.
 • Op een hoogte van 155m boven de City is het zicht fenomenaal! Er zijn in Londen wolkenkrabbers waar je ook kan genieten van het mooie zicht maar waar je moet betalen. Dit is gewoon gratis en voor niets.
 • Je komt ogen te kort want overal is hier wel iets te zien. Dit is de perfecte plek om uit te kijken over de andere grote gebouwen van Londen.
 • Aan één van de tafeltjes kan je iets eten of drinken. Wij hebben dat niet gedaan want ik had vernomen dat het er wel prijzig was.

Genieten van dit prachtige zicht kan helemaal gratis.
Kwestie van vooraf te reserveren, of ’s ochtends vroeg langs te gaan om zo binnen te kunnen.
Je zal er geen spijt van hebben!

Bezoek aan Sky Garden plannen

Hoe plan je nu het beste een bezoek aan de Sky garden?

Je kan wekelijks op maandag een gratis ticket boeken maar weet dan dat je heel snel moet zijn. Best is dat je enkele weken vooraf al begint te kijken. Ik heb gedurende een week op voorhand op elk tijdstip van de dag geprobeerd en het is me niet gelukt. We zijn dus zonder ticket naar daar gegaan, in de hoop dat ze ons zo zouden binnen laten. Ik had gelezen dat ze dat doen als het niet druk is en maar in een beperkt aantal.
Daarom dus dat ik aanraad om zeker meteen ’s ochtends te gaan als je geen ticket hebt.

Hotspots Londen

En we hadden geluk. Er stond nog bijna geen volk toen we aankwamen. Ze vroegen achter onze reservatie, maar toen ze hoorden dat het niet gelukt was, mochten we zo gewoon binnen. Aangezien het Walkie-Talkie gebouw (wegens zijn opmerkelijke vorm) waar de Sky garden is, vlakbij ons hotel lag, was het perfect te doen als 1ste tussenstop van de dag.

Eens je voorbij de balie bent moet je gaan aanschuiven aan de lift, die je in 30 seconden 35 verdiepingen hoog brengt. En als je dan helemaal boven bent kan je beginnen genieten van het uitzicht. Overal waar je kijkt zie je planten en glas met daarachter de prachtige skyline van Londen. Je kan volledig rond wandelen en dus Londen van alle kanten bewonderen.

Sky Garden
Sky Garden
Sky Garden
Sky Garden

Op de ramen hebben ze ook stickers en namen aangebracht van de gebouwen of monumenten die je op die plek kan zien, voor het geval je het zelf niet zou herkennen.

Monument, Bank of Tower HillUnderground sign

2. Southwark Bridge

Southwark Bridge
Hotspots Londen

Onze tweede stop was de Southwark Bridge. Deze brug verving in 1912 een andere brug uit 1819. Eigenlijk zijn we te lang blijven hangen in de Sky Garden. Daardoor kwamen we in tijdsgebrek. Op onze planning stond als volgende halte : ‘de Millenium Bridge’ maar omdat we ‘De wisseling van de wacht’ aan Buckingham Palace wouden zien,  zijn we niet verder kunnen op zoek gaan. Dus de Millennium Bridge zal voor een volgende keer zijn.

Hotspots Londen
Deals Booking
Bespaar minstens 15% op nieuwe accommodatieboekingen bij deelnemende accommodaties, te herkennen aan de Vakantiedeal-badge in de zoekresultaten en bij de kamerselectie. Boekingen moeten worden gemaakt vóór 9:59 uur CET op 30-09-2024 voor verblijven met een incheckdatum vanaf 29-03-2024 en een uitcheckdatum op of voor 30-09-2024. De korting is alleen van toepassing op de kamerprijs (exclusief eventuele toeslagen of belastingen). Als je wijzigingen aanbrengt in je boeking, kun je je korting verliezen. In dat geval ben je het volledige bedrag verschuldigd. Korting kan niet worden gebruikt in combinatie met enige andere promotie behalve Genius-kortingen. Kamerprijzen met het label 'Partneraanbieding' zijn uitgesloten van deze promotie. Deze aanbieding wordt aangeboden door de deelnemende accommodatie en is afhankelijk van beschikbaarheid.

3. Borough Market

Dit is de oudste en grootste voedingsmarkt van Londen. Sinds 1756 is er markt op deze locatie.

Van donderdag tot zaterdag is er op de Borough Market een grote overdekte markt. Je komt er dan terecht in de zevende hemel op het gebied van eten. Heel veel verse producten en een leuke sfeer. Je kan er veel topchefs spotten die culinaire demonstraties geven. Je vindt er heerlijk fruit en groenten, biologisch vlees, vis, zuivelproducten, taart, delicatessen, …  Overal kan er geproefd worden. (In elk geval toch voor het Corona tijdperk.) Er wordt ter plekke ook streetfood bereid en verkocht. Jammer dat we zo weinig tijd hadden om hier echt van te genieten. We zijn hier dus eigenlijk als gekken doorgelopen en af en toe eens gestopt voor een fotootje te schieten.

Hotspots Londen

Ook in de buurt van de Borough market zijn de speciaalzaken en pubs een bezoekje waard en er zijn enkele leuke gevels te spotten.

Hotspots Londen
Hotspots Londen

Fan van marktjes? Ga dan zeker Londen, de 8 plaatsen die je moet gezien hebben.
Daar krijg je onder andere een beeld van Camden Market.

London BridgeUnderground sign

4. Buckingham Palace

Hotspots Londen

Eén van de hotspots in Londen is toch wel Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koninklijke familie. Het doet dienst als woon- en werkpaleis. Wanneer de koningin op vakantie is (eind juli, augustus en september) is het paleis te bezichtigen.

Vlag Verenigd Koninkrijk

En dan komt nu onze flater van de dag eraan. 🙄

Eigenlijk stond Buckingham Palace helemaal niet op de vierde dag gepland maar op de derde dag namelijk op woensdag. Maar doordat het zo regende hebben we gedacht: “Dat doen we morgen”. Dus die donderdag ochtend van hier naar daar gelopen om toch maar tegen 11u aan Buckingham Palace te staan. We waren uiteindelijk op tijd aangekomen en vonden het al vreemd dat we nog een goed plekje wisten te bemachtigen, waar ik mooie foto’s kon nemen en de kinderen goed konden zien.  Toen we na een tijdje nog steeds niets zagen gebeuren, begonnen we het al vreemd te vinden. Ik ben het dan gaan opzoeken en wat bleek, op donderdag is er helemaal geen wisseling van de wacht!😳 Van mei tot juli is het dagelijks. Maar van augustus tot april is het om de andere dag en dit telkens om 11u30. Bij hevige regenbuien wordt het blijkbaar ook afgelast.

Buckingham Palace

Daarom hadden wij ons overal zo gehaast om dan helemaal niets te zien. Het is te zeggen, behalve enkele ruiters te paard die de ruiters aan Downing Street gingen aflossen.

Hotspots Londen
Buckingham Palace

Dus doe niet zoals wij en ga op maandag, woensdag, vrijdag en zondag exact om 11.00 als je iets wil zien. Onze kinderen hebben het nu niet gezien maar wij hadden het 10 jaar geleden wel al eens meegemaakt.

St.James Park, VictoriaUnderground sign

6. Peggy Porschen

Peggy Porschen

De gevel waar je je knalroze Instagram foto kan shooten en verrukkelijke cakejes kan eten, dat is bij Peggy Porschen. Ongelooflijk. Eigenlijk is dit gewoon een tea room maar dan wel met SUPER lekkere gebakjes. Maar door het decor en de bekendheid op onder andere Instagram is het hier aanschuiven om een foto te nemen. Als je het niet vindt moet je gewoon op de fotografen afgaan. Voor een instagramwaardige foto moet je zeker in deze hotspot in Londen zijn.

Hotspots Londen

Om goedkoop iets te eten of te drinken ben je wel aan het verkeerde adres.  Voor 4 verrukkelijke cupcakes en 4 drankjes betaalden we zo een 42€. Maar alles voor een foto bij Peggy Porschen hé.😊 En je komt hier ook niet elke dag. Dus voor 1x had ik het er echt wel voor over.

Peggy Porschen
Peggy Porschen

Je kan kiezen uit 2 zaken. Er is er eentje in Chelsea en eentje in Belgravia, waar wij geweest zijn. Je moet geluk hebben om een plaatsje te bemachtingen want het is er heel klein. Maar het is het echt wel waard om even te wachten.

7. Hyde park

Hotspots Londen

Hyde park  is één van de groene longen van Londen. Doorheen de geschiedenis is dit een koninklijk park geworden. Je hebt hier ook de Serpentine. Dit is een kunstmatig meer dat ontstond in 1730. Er is een zwemplek en er zijn bootjes die je kan huren.  Door zijn uitgestrekte ligging kan je hier vrij rustig wandelen zonder veel volk tegen te komen. Ten zuiden van de Serpentine staat de Princess Diana Memorial Fountain.

Hotspots Londen
Hyde park
Hyde park
Hyde park

Wat je echter wel vaak tegenkomt zijn eekhoorntjes. Ze lopen gewoon voor je voeten en zijn super tam. Ze komen gewoon koekjes uit je hand eten.

Hyde park
Hyde park
Hyde park
Hyde park

We zijn het park in gegaan aan de ingang van Wellington Arch. Dat was heel goed te doen te voet van aan de vorige stop.

Dan zijn we een groot deel van het park doorgestapt om uit het park te stappen aan Speakers Corner.

Speakers corner
Hyde park

In 1872 maakte een wet het mogelijk voor iedereen om publiekelijk zijn mening over elk willekeurig onderwerp te delen. Sindsdien is Speakers corner een trefpunt van redenaars in de dop en excentriekelingen. Vooral op zondagochtend is het het hier erg druk. Dan komen sprekers van radicale groeperingen hun plannen voor de verbetering van de mensheid uit de doeken doen, terwijl ze worden bestookt met vragen van de toehoorders.

Hyde park

Hyde Park Corner, Knightsbridge, Lancaster Gate, Marble ArchUnderground sign

8. Butler's Wharf Pier

Je stapt van de metro in Bermondsey en besluit om dan maar dit laatste stukje nog te voet af te leggen. Boven de grond zie je nu eenmaal meer en kan je onontdekte plekjes bewonderen. Dit was een beslissing van het moment waarvan we achteraf heel blij waren dat we dit zo gelopen was, want anders hadden we deze geheime hotspots in Londen niet gezien.

Hotspots Londen
Hotspots Londen

Gevels vol graffiti, gebouwen waar de brandtrappen op de buitenkant van de gevel staan. Loopbruggen van de ene naar de andere kant van de straat. Het ene pakhuis naast het andere rijst hier als paddenstoelen uit de grond. Noteer het maar op je lijstje want Shad Thames en omliggende straten mag je niet missen.

9. Shad Thames

Vroeger was de Shad Thames de thuisbasis van het grootste pakhuiscomplex in Londen. Tegenwoordig is het een Instagram hotspot, en is het gevuld met een massa aan restaurants, kantoren, winkels en bars.  Wanneer je verder stapt, kom je op de kade langs het water uit (=Butler’s Wharf Pier), waar je een mooi zicht hebt op de vlakbij gelegen Tower Bridge. Zet dus zeker de straatjes Wolseley street, Mill street & Shad Thames op je planning en St Andrew’s Wharf, Java Wharf & Butler’s Wharf Pier. Wanneer je deze namen in je routeplanning ingeeft kom je al deze fotogenieke straten en gebouwen tegen.

Little London
Hotspots Londen
Hotspots Londen
Shad Thames
Shad Thames
Shad Thames
Hotspots Londen

Butler’s Wharf is een Engels historisch gebouw in Shad Thames aan de zuidoever van de rivier de Theems, net ten oosten van de London Tower Bridge, en biedt nu plaats aan luxe flats en restaurants. Je hebt er de pier, waar je kan flaneren naast het water en genieten van het zicht.

Butler's Wharf
Butler's Wharf Pier
Hotspots Londen
Hotspots Londen

Alleszins heb je heel veel mooi verborgen plekjes daar. Het grote publiek kent deze niet. Deze plek is zeker een plaatsje in de lijst van ‘hotspots in Londen’ waard.

Hotspots Londen
The Harpy Houseboat voor de skyline van Londen

BermondseyUnderground sign

Overnachten in Londen

Wij verbleven in het Novotel London Tower bridge.
Vooral voor de bezienswaardigheden van deze vierde dag, was dit hotel erg centraal gelegen. De meeste zaken die je hier zag, lagen niet ver van ons hotel. Kijk zeker hieronder op het plannetje om je te kunnen oriënteren in deze grote stad.

Booking.com

Een andere locatie in het hart van Londen waar je kan logeren is in het Park Plaza London Riverbank

Reizigers geven dit hotel een 9.0 voor de locatie.

Park plaza London Riverbank
Foto Booking.com
Booking.com

Ten slotte is er ook nog Sonder The Henry

Een gastvrij hotel in het hart van Londen op een prima locatie en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Sonder The Henry
Foto Booking.com
Booking.com

Klik zeker eens door op de link voor meer foto’s en beoordelingen te zien op de site van Booking.com

Booking.com

De citytrip loopt op zijn einde

Zo waren we aan het einde van onze 4de dag gekomen.

Als afsluiter zijn we nog een koffie gaan drinken in Starbucks en dan richting ons hotel om onze bagage op te pikken en de metro richting Pancreas Station te nemen.

En zoals beloofd in de blogpost over St. Katherines Dock krijg je hier nog een beeld van hoe deze fotogenieke plek er in het zonnetje uitziet.

Butler's Wharf Pier
Hotspots Londen
Hotspots Londen
Hotspots Londen

Lees voor meer informatie hierover Je citytrip naar Londen plannen…

Je weg zoeken...

Je kan via deze Google maps gewoon mijn planning downloaden en naar je telefoon doorsturen. Heel gemakkelijk als je in Londen rondloopt en om van de ene plek naar de andere te gaan.

Terugblik op onze 4 daagse Londen

Wij hebben super goede herinneringen aan deze citytrip. We hebben de niet alledaagse hotspots in Londen leren kennen. En we kunnen iedereen dat heel erg aanbevelen. Als je natuurlijk nog nooit naar Londen geweest bent, moet je ook de traditionele bezienswaardigheden op je planning zetten. Ik kan niet meteen een favorietje kiezen uit de 4 dagen. Ik vond ze allemaal de moeite waard om gezien te hebben. Stel aan de hand van mijn blogs gerust je eigen planning op of volg gewoon de mijne.

Veel plezier in Londen en hopelijk heb je toch wat op weg kunnen zetten om je citytrip te plannen. Laat gerust een berichtje achter voor nog meer tips.

Artikels die je misschien ook kunnen interesseren zijn:

Liefs

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. London is 1 van de mooiste steden in de wereld. Je hoeft echt niet de speciale plekjes op te zoeken. Gewoon de stad zelf geeft je een uniek gevoel. De mensen, en de sfeer.

 2. O, Londen is echt mijn favoriete stad.
  Ik ben daar 8jaar geleden mijn hart verloren aan deze geweldige stad.
  Bedankt om zo mooie foto’s met ons te delen.

 3. Rob Alsem zegt:

  Dank voor de gegeven informatie we hebben onze planning erop aangepast en trachten alles te gaan zien.

  1. Veel plezier in Londen. je zal het je niet beklagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.