Autovrije E40 tijdens Corona
Lifestyle

15 dingen die je kan doen in Corona tijden

Het Corona virus heeft de hele wereld in zijn macht.
Omdat iedereen nu minstens nog 2 extra weken thuis moet blijven en bovendien er veel mensen economisch werkloos zijn, gaan die zich misschien afvragen wat ze de hele tijd nog kunnen doen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar enkele tips om deze periode te overbruggen, zonder de regels te overtreden die ons nu door de overheid zijn opgelegd.

1.Niets doen!

Waar ik in Corona tijden het meeste van genoten heb tijdens het verplicht ‘in ons kot blijven’, was dat alle verplichtingen  weg vielen. Geen chauffeur meer spelen voor de hobby’s van de kinderen, geen verplichte uitstappen of afspraken, geen bezoekjes her en der, … Gewoon eens lekker doen waar ik zin in had, zonder op de klok te moeten kijken. Zalig vind ik dat!!!

Drone shot
Corona tijden

2.Tijd voor de lenteschoonmaak

Toen ik hoorde dat we zolang gingen thuis zijn, dacht ik meteen: “Nu ga ik de lenteschoonmaak doen”. Niets was  minder waar; ik heb nog meer moeten werken voor school dan anders. Maar diegene die economisch werkloos zijn, kunnen dat waarschijnlijk wel doen. En denk eraan… Al wat je nu doet, hoef je niet meer te doen eens we terug mogen gaan en staan waar we willen, en we heel deze Corona heisa achter ons kunnen laten.

3.Kokerellen

Je hebt nu meer tijd om eens iets nieuw in de keuken uit te proberen. Heb je een receptje dat je al lang eens wou maken, maar daar nog niet de tijd voor gevonden. Nu is het de moment om je kookkunsten boven te halen.

Mijn oudste zoon heeft vorige week ‘Nutella bollen‘ gemaakt en ik kan je verzekeren, ze zijn verrukkelijk.

Nutella bollen
Nutella bollen

4.Laat je culinair verwennen

Naast zelf te koken kan je ook thuis eens ‘restaurantje spelen‘. 🥂
Door de corona crisis gaan ook de plaatselijke restaurants zware tijden tegemoet. Ze zijn daarom inventief en gaan allerlei alternatieven aanbieden zoals afhaalmaaltijden. #iksteunhoreca
Zeker leuk om eens uit te testen🍽️

Wat doen tijdens Corona

Ben je uit de buurt van Aalst? Dan kan ik je zeker ’t Stationneken in Baardegem aanbevelen. Voor geen geld kan je daar kiezen uit een lekkere menu.

5.Ga op pad met je fototoestel

Corona
Wat doen tijdens Corona

Wandelen is toegestaan. En aangezien we momenteel ook geluk hebben met het weer, is het het ideale moment om je fototoestel te nemen en een wandeling te gaan maken.
De bloesems staan in bloei, de lucht is felblauw, je hoort de vogeltjes fluiten dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad.

6.Begin te studeren

Misschien is dit wel het moment waar je je hele leven al zat op te wachten. En misschien wil je de vrijgekomen tijd wel gebruiken om je hersenen aan het werk te zetten. Dan heb ik voor jou de perfecte site gevonden. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het hier vinden, en dat zonder dat je één voet moet buiten zetten.

ZK-academie is een online leerportal met als uitgangspunt “Leren waar, wat en wanneer je wilt”. Dit doen ze door geen losse E-learnings aan te bieden, maar door mooi samengestelde pakketten, die ze per onderwerp/ branche hebben samengesteld.

Voor elk wat wils

ZK Academie
Hier krijg je een blik op de E-learning modules van het thema 'Gezondheid'.

Een greep uit wat je allemaal kan leren:
Assertiviteitstraining, een taal leren, leren feedback geven, solliciteren, videobellen met whatsapp of facetime, gezondheidscursussen, aan je conditie werken of leren lopen en wat mij wel meteen aansprak … digitale fotografie!

ZK Academie Digitale fotografie

Je ziet bij de keuze tussen de cursussen meteen hoelang de cursus duurt. Alsook wat  de moeilijkheidsgraad is en of er bijvoorbeeld een toets is aan gekoppeld.

ZK Academie

Alle cursussen zijn bovendien Nederlandstalig.

Je moet echt eens gaan kijken bij ZK-academie als je interesse hebt om te studeren.
Ik ben er zeker van dat er ook voor jou iets tussen staat.

7.Geniet van het mooie weer

Vitamine D is erg belangrijk voor een gezond immuunsysteem, maar ook voor sterke botten en tanden en voor goed werkende spieren.

Laat die vitamine D nu juist niet zozeer in de voeding maar vooral in het zonlicht zitten. Daarom is het aangeraden om tijdens de lente- en zomermaanden iedere dag 15 tot 30 minuten naar buiten te gaan met je handen, armen en hoofd onbedekt. Dan maakt je lichaam vitamine D aan door het zonlicht. 

Wat doen tijdens Corona
Wat doen tijdens Corona

Dus, zet je ligzetel buiten en ga in de tuin genieten van het zonnetje. En voel je niet schuldig want je werkt aan je gezondheid. 😉
Vergeet wel geen zonnecrème aan te brengen om je huid te beschermen!

8.Lees een goed boek

Dit is iets wat bij mij vaak het snelst opzij geschoven wordt wanneer het dagelijkse leven zijn drukke gangetje gaat. Dan lees ik enkel in bed nog even (maar eigenlijk veel minder dan ik zou willen).

Nu heb ik iets meer tijd om zo tussendoor even mijn boek te nemen. En ik moet me zeker niet inhouden omdat de bibliotheken gesloten zijn, want ik heb nog lectuur genoeg voor maanden lockdown.😄

Corona

9.Doe aan sport

Dit is iets wat ik echt nodig heb. Ik ga sowieso normaal 3 à 4x per week sporten. Hiermee verzet ik mijn gedachten. En zeker nu, omdat ik heel vaak achter mijn laptop zit, kan ik dit echt héél goed gebruiken.

Wist je trouwens dat je van sporten ook gelukkiger wordt? Tijdens het sporten komt er al na 20 à 30 minuten een cocktail aan ‘feel good‘ stoffen vrij nl. endorfine, serotonine en dopamine. Die zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt en verminderen zelfs pijn. Daardoor krijg je dus door het sporten een happy gevoel en ga je sporten ook leuk vinden.

 

Sporten in corona tijden

Ik sport mee met mijn plaatselijke fitnessclub die dagelijks oefeningen online geeft. Maar ik weet dat je op het Instagram account van Decathlon.Gent ook leuke oefeningen vindt. Je kan ze bekijken via hun Live video’s in hun story’s.

10.Ga shoppen

Het wil niet zeggen omdat we niet buiten kunnen dat je niet kan gaan shoppen, hetzij dan wel virtueel. Hierbij wil ik een oproep doen om zeker te shoppen bij een plaatselijke shop of tenminste in eigen land. Onze economie gaat dat kunnen gebruiken na de wekenlange sluiting. Dus denk eerst Belgisch voor je een bestelling plaatst.
Ze doen ook vaak acties nu. In Standaard Boekhandel bijvoorbeeld kan je 2 boeken kopen en je krijgt er 1-tje gratis bij. Wist je dat veel webshops ook gratis leveren in tijden van Corona. Elk nadeel heeft ook z’n voordeel…

11.Corona E-peritieven

Wat doen tijdens Corona

Wij zijn sinds 3 weken op zaterdagavond aan het E-peritieven geslagen met onze vrienden. Je drinkt en eet iets terwijl je met je vrienden, die je ook al de hele tijd niet gezien hebt, gezellig wat kan praten. Het grote voordeel is hier ook dat je geen BOB moet kiezen…😉

Wat doen tijdens Corona

Wist je trouwens dat je via het gratis programma ‘Zoom’ met 100 personen tegelijk op het scherm kan komen. Iedereen kan deelnemen aan het gesprek en je ziet iedereen naast elkaar. Normaal is een sessie begrensd tot 40 minuten maar in Corona tijden hebben ze dit verlengd. Je maakt je account aan en kan dit programma gewoon gebruiken op je pc of laptop; ook via de app voor je smartphone. Handig en momenteel gratis.

12.Bingewatchen

Ik kijk eigenlijk heeeeel weinig televisie. We hebben daarom ook geen Netflix ofzo. Maar wat ik al meer dan 30 jaar volg, is mijn favoriete tv serie ‘Home & Away’.

Maar nu heb je misschien meer tijd en heb je nog een aantal afleveringen van jouw favoriete serie op je digicorder staan?  Dus ga in je zetel liggen met de afstandsbediening in de aanslag en bingewatch er maar op los.

13.Ga aan de slag met je reisherinneringen

Maak een album van al je mooie vakantieherinneringen. Je kan je foto’s selecteren en laten afdrukken.

Of doe zoals ik en start een blog waar je je vakantiefoto’s kan op plaatsen. Wil je niet dat iedereen die ziet? Dan kan je perfect een privé blog maken waar je enkel de personen die jij wil, toegang tot geeft. Dit maakt de herinneringen nog levendiger en bovendien leuk dat je anderen hiermee eventueel kan inspireren.

Wil je informatie over hoe je eigen blog beginnen? Dan moet je zeker mijn blogpost over het starten met bloggen eens gaan lezen. Hier vind je alles om aan de slag te kunnen.

14.Plan je komende reis

Nu is het nog “de ver van mijn bed show” en kunnen we niet reizen. Maar binnen afzienbare tijd nemen we terug een vliegtuig naar de bestemming van onze dromen. Dus nu je meer tijd hebt, kan je misschien die reis al uitstippelen zodat je er helemaal klaar mee bent wanneer onze grenzen terug open gaan.

Wil je al een hele tijd graag naar Londen op vakantie gaan? Dan kan ik je op mijn blog zeker eens een kijkje nemen. Ik kan je goed op weg helpen om je citytrip naar Londen in een mum van tijd te plannen en je advies geven voor een hotel. Alsook een alternatief voor een regendag in deze charmante stad.

Of wil je België wel beter leren kennen nu de kans bestaat dat we deze zomer  in ons eigen land zullen moeten blijven? Wil je bijvoorbeeld graag een stad bezoeken in Oost-Vlaanderen? Ook hiervoor heb ik wel leuke tips

15.Geniet van je dierbaren

Behalve je dichtste familie zal je momenteel weinig mensen live zien. Een reden te meer om de mensen, die het dichtst bij jou staan, eens extra in de bloemetjes te zetten. Doe dingen waar je anders geen tijd voor hebt zoals een familie fietstochtje maken…

Of een andere leuk familiemoment is om eens samen een gezelschapsspelletje te spelen. Een niet alledaags gezelschapsspel is Crimibox. Wij mochten dit moordspel eens uitproberen. Lees zeker mijn review eens.

Corona amusement

Als je al deze tips gedaan hebt kan je gewoon terugkeren naar het begin van deze blogpost en het lijstje opnieuw afgaan. 😊

We schrijven geschiedenis....

Het jaar 2020 gaat sowieso de geschiedenisboeken in als het jaar van de ‘corona crisis’. Misschien moeten we er met z’n allen toch iets positiefs van proberen maken zodat al die negatieve gedachten overschaduwd worden.
Heb je nog andere leuke ideeën voor tijdens of na de lockdown…?  Deel ze gerust met ons allemaal.

Voor nu, hou het veilig, was je handen vaak en hou je aan de regels. Zo alleen kunnen we dat corona virus snel een kopje kleiner maken.

Lieve groetjes,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Erg leuk artikel! veel handige tips. Ik ben momenteel lekker veel bezig met fotografie.

  1. Ik ga dan zeker je blog eens bekijken. Fotografie is ook een van mijn passies.
   Bedankt voor je leuke reactie!

 2. De afgelopen maanden heb ik ook enorm veel met mijn camera rond gelopen. Vooral van de zon genoten en mijn eigen woonplaats als toerist herontdekt. Zo heeft het toch nog een voordeel gehad.

  1. Ik heb vooral echt genoten van de rust. Eerlijk gezegd had ik zelfs een beetje spijt dat de quarantaine voorbij was. 🙂

 3. Haha, e-peritieven, dat klinkt leuk! Mooi lijstje met tips ook. Ik ben ook lekker veel aan het lezen én (online) sporten. De drone gaan we binnenkort ook weer eens uitlaten. Altijd leuk!

  1. Een mens wordt creatief in corona tijden he ?
   Mijn zoon zijn nieuwe drone komt vandaag aan. Dus dat zal hier ook het geval zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.