Review Crimibox
Lifestyle

Crimibox review- Maak de detective in je wakker…

Crimibox review: Onderzoeksdossier As

Wie heeft als kind geen Cluedo gespeeld? Uren kon ik me ermee bezig houden. Crimibox is de Cluedo anno 2020, gebruik makend van de hulpmiddelen die nu voor handen zijn zoals computers & smartphones.
Wij mochten dit spel uitproberen. Wat het precies inhoudt en wat je er kan van verwachten lees je in deze Crimibox review.

Review Crimibox
Crimibox review

Waarom crimibox spelen?

Vakantie is deze zomer net iets anders. We gaan veel minder naar verre landen trekken en willen liever wat meer in onze eigen bubbel vertoeven. Maar dat wil niet zeggen dat we geen plezier kunnen hebben. Eens je met dit spel start vergeet je alles rondom jou. Dan wil je weten wie de moord gepleegd heeft. Dat heb ik hier zelf aan den lijve ondervonden.

Wil je een namiddag of avond spelletjesplezier en quality time met je vrienden of familie? Dan is dit spel het perfecte tijdverdrijf.

Doel van het spel

Je gaat samen met Hunter, je digitale politiepartner, op zoek naar de dader van een onopgeloste moordzaak. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Ons verhaal ging over Antje die in het rusthuis verbleef. Bij haar overlijden werden vreemde dingen op haar kamer gevonden zoals een urne en een raadselachtige brief (in codetaal).  Er zaten ook een aantal foto’s als bewijsmateriaal bij en een zakje met zand… of was het as? Wie zal het zeggen? Aan jou om het uit te zoeken.
Om de waarheid aan het licht te brengen ga je dus verdachten ondervragen, websites analyseren, codetaal ontcijferen, video beelden bekijken, DNA profielen vergelijken… Kortom, je moet alles uitpluizen tot op het bot en duistere geheimen blootleggen.

Crimibox

Aantal deelnemers

Je kan dit spel in team spelen. Volgens de bijgevoegde brief met maximum 4 personen. Maar ik denk dat je gerust ook met enkele personen meer mag zijn. Dan ga je misschien wel sneller tot de oplossing komen? Ben je met meer dan kan je je eventueel verdelen in groepen en tegen elkaar spelen, om ter snelst?

Ook alleen of met 2 kan je op onderzoek gaan. Aan jou de keuze. 
Wij speelden het samen met onze kinderen. Die zijn ondertussen oud genoeg en konden het perfect meespelen.

Voor wie is dit spel geschikt?

Iedereen kan hier aan deelnemen. Maar er is toch wel enige kennis van computer/smartphone en sociale media vereist. Aangezien je dingen  online moet uitzoeken, is dit toch wel een must. Weet je niet wat Facebook is of heb je nog nooit van Messenger gehoord? Dan kan je misschien beter een spelletje kaart spelen… 😁

Verder hoef je geen rechercheur bij de politie te zijn om dit te kunnen spelen.

Hoe begin je hier nu aan?

Er zit een QR-code in het dossier. Je kan die scannen met een app. Maar door hier simpel weg een foto van te nemen met je smartphone, word je ook doorverwezen naar een site waar Hunter je al opwacht. Hij stelt je vragen om je op weg te helpen en jij kan hem ook vragen stellen. Er zijn ook verschillende actieknoppen waar je kan gebruik van maken namelijk ondervragen, onderzoeken, beschuldigen en slachtoffer identificeren. Wanneer je er even niet meer aan uitgeraakt kan je de hint knop gebruiken en dan helpt onze politiepartner je een beetje verder.

Het leuke aan dit spel is, is dat je echt op onderzoek moet gaan en niet alleen in het dossier dat je op papier meekreeg. Je wordt doorgestuurd naar een website, een bestaande facebookpagina, een messengergroep… De sociale media worden hier dus volop in betrokken. Dit kan dus voor een klein probleempje zorgen.  Mijn man heeft bijvoorbeeld geen Facebookaccount, dus zijn ik en de kids op onderzoek gegaan op de Facebook pagina. Dat is dan weer het voordeel van in groep te spelen.

Review Crimibox

Speelduur

Je speelt zolang je wil, maar dit hangt een beetje af van hoe snel je het mysterie hebt opgelost. Wij waren al snel 3u bezig en hebben dan toch wel af en toe gebruik gemaakt van de hint van Hunter. Want anders konden we nog een tijdje langer detective spelen. 

Prijskaartje van de Crimibox

Je kan bij aanschaf van het spel kiezen voor een volledig digitaal of een analoog dossier. Wil je al het bewijsmateriaal in handen hebben, dan moet je voor het analoog dossier gaan. Dit is trouwens wat wij hadden. Als je voor het digitaal dossier gaat, dan krijg je van de politie alles wat je nodig hebt om de moordzaak op te lossen op je scherm.
Voor dit analoge spelletje betaal je 25€. Het digitale dossier is iets goedkoper. Je kan ook verschillende opties combineren. Hiervoor kijk je best eens op de site van crimibox.

Analoog dossier

Waren er ook minpuntjes?

Soms ga je zo in het spel op, dat je vergeet dat je je vragen stelt aan een computer. Daardoor durft Hunter wel eens een antwoord geven dat naast de kwestie zit of zeggen dat hij je niet begrijpt. Maar dat is een klein minpuntje. Je moet dat gewoon eens nadenken hoe je je vraag anders zou kunnen formuleren. En dan geraak je meestal verder.

Veilig spelen

In corona tijden is het belangrijk dat je ten alle tijden aan je veiligheid denkt. Daar hebben ze bij crimibox ook aan gedacht. Je kan bij hun leuke mondmaskers bestellen. 5 stuks voor 20€ en het mooie eraan is dat de winst integraal naar het goede doel ‘Kom op tegen Kanker’ gaat.

Ook de moord sokken kan je verkrijgen voor 10€.

Crimibox

Conclusie: Crimibox review

Ik denk dat ik heel eerlijk in deze crimibox review kan zeggen dat het een leuk spel is, dat je even alle werkelijkheid laat vergeten. Je waant je echt bij de politie en wil weten hoe de vork aan de steel zit. De case is heel erg realistisch. Je merkt wel dat er een echte politieman schuilt in de ontwerper van dit spel.

Het bevordert het groepsgevoel. Je creëert een band want je bent samen iets aan het uitzoeken. Je rekent op de samenwerking met je collega detectives om er samen uit te geraken.
Mijn kinderen, die normaal compleet in de ban zijn van playstation, deden hier geboeid aan mee. Alleen daarvoor al was het een geslaagd spel. 😉
Neem dit spel dus mee op vakantie voor een geslaagde spelletjesavond.

Wil je nog ideetjes voor andere leuke activiteiten die je tijdens deze vakantieperiode kan doen? Dan moet je zeker mijn blogpost 15 dingen die je kan doen in Corona tijden eens lezen.

Mocht je nog verdere vragen hebben, mag je me altijd contacteren.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Wat een leuk spel! En wat slim dat ze het digitaal hebben gemaakt, helemaal van deze tijd. De speelduur houdt me wel iets tegen, ik ben vaak van de kortere spelletjes. Maar ik kan me wel helemaal indenken dat je hier helemaal in op gaat!

  2. Saskia zegt:

    He, waar kan ik deze kopen?

    1. Je kan op de link van Crimibox bovenaan in mijn blogpost klikken. Dan word je doorgestuurd naar de site waar je het spel kan kopen.
      Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.