Bloggen
Lifestyle

Hallo blogwereld. Hoe start je met bloggen…?

Mijn eerste stapjes in de blogwereld zijn gezet...

Mijn allereerste bericht ooit in de wereld van het bloggen. Deze blog is absoluut niet over 1 nacht ijs gegaan. Ik ben er eigenlijk in de zomer van 2018 aan begonnen. Dan laten liggen omdat ik door het bos de bomen niet meer zag. En deze zomer weer de draad opgepakt. Helemaal opnieuw begonnen (meer dan 1x) want ik ging normaal voor de gratis versie van WordPress gaan, om te testen of het bloggen wel iets voor mij is. Maar uiteindelijk ben ik toch maar overgeschakeld op een eigen domeinnaam. Ik wou de kans niet lopen dat deze niet meer beschikbaar was.

En dan was de volgende vraag: “Wat wordt mijn domeinnaam”?

Een domeinnaam kiezen, toch niet zo gemakkelijk.

Allereerst was het “dreams and inspiration corner” maar dat vond ik veel te lang. Daarna was ik op “Gundi inspireert” gekomen maar was er eigenlijk niet helemaal tevreden over. Als je dat achter elkaar zet zit je nl. met een dubbele ii. Vond ik ook maar raar.
Maar bij gebrek aan verdere inspiratie ging ik die toch nemen en dus maar weer alles aangepast. Ik had vooraf de naam gecontroleerd of hij beschikbaar was, maar had hem wel nog niet gewijzigd. (eens je de andere verwijderd ben je hem kwijt)
Uiteindelijk vraag ik de naam  aan…. was die ondertussen gereserveerd! Opnieuw beginnen. 

Dan maar het advies van mijn ‘instagramvolgers’ gevraagd. Ik was zelf al op het idee gekomen om “Gundi ontdekt” te kiezen maar was terug niet helemaal overtuigd. Ik wou hem graag wat internationaler laten klinken.
Ik kreeg dan verschillende ideeën. Van “Blogundi“, “Verschillende tinten Gundi“, “Gundi vertelt“, “LifestylebyGundi“…

Tot ik plots in de auto op de terugweg van de supermarkt dacht aan “GunDiscover.
Dit was het. Ik zag het meteen helemaal zitten. Mijn naam zat er in en het klinkt niet Vlaams.

Waarom nu juist die keuze?

Ik zag er ook verschillende betekenissen in.

Ik dus super enthousiast naar huis om het te vertellen aan mijn huisgenoten.
Doorprikt mijn man de zeepbel door te zeggen dat je er ook Gun Discover in hoort.
Lap, weer aan het twijfelen…
Maar ik was toch overtuigd van mijn keuze, dus zo is GunDiscover geboren.

Maar het was nog niet gedaan...

Dan begon het nog maar pas.

Volgende stap was het ontwerpen van een ‘logo’. Ik heb me daarvoor verdiept in  ‘Adobe Illustrator‘ en heb zelf een logo ontworpen.

Wat vind je ervan?

Bloggen

Hostingpakket? Wat is dat voor een beest?

Mijn keuze voor een hostingpakket was ook niet alles. Ik wist daar allemaal totaal niets van.
Gelukkig kreeg ik dan toch hier en daar wat advies en heb ik zelf enorm veel opgezocht, gelezen en vergeleken.

Zo kwam ik bij one.com terecht. Dat was één van de goedkoopste paketten wat betreft hosting en domeinnaam samen. (Voor een beginner wil ik daar geen massa geld aan geven) En ook wat er allemaal inzat leek me wel ok. Ik kon ook meteen een eigen e-mail adres aanmaken op mijn domeinnaam.
Daarbovenop ging ik ook voor WordPress gaan en daar kon ik meteen voor een dergelijk abonnement kiezen waar dat al in zat. Daardoor was het  installeren en aanvragen van mijn domeinnaam en hostingpakket nog vrij snel in kannen en kruiken. En ook voor WordPress was dan meteen alles in orde.
Toch 1 meevaller.

Ik kan je trouwens nog een korting code meegeven!

Mocht je ook bij One.com je hostingpakket willen aankopen kan je via deze link met mijn kortingscode  14€ korting krijgen.

Deze code is onbeperkt geldig. Dus geef ze gerust door.

Publiceren

En dan kon ik eindelijk beginnen schrijven.

Mijn deadline om hem online te krijgen is 1 augustus 2019.
Vandaag is het 19/7/2019
Benieuwd of het me lukt?
(Ondertussen is gebleken dat het niet gelukt is en het was pas op 10/08/2019)

Mijn eerste blogberichtje is een feit.

Terugblik op een jaar bloggen

Bloggen is  super leuk. Ik heb nog steeds geen seconde spijt gehad dat ik gestart ben. Hoe meer ik ermee bezig ben, hoe leuker ik het vind.

Maar ik heb ook ondervonden dat het pad niet altijd over rozen loopt. Als je artikels schrijft is het ook fijn dat iemand ze ook leest. Je moet dus bezoek op je blog krijgen, en dat is niet evident.
Je moet promotie maken via sociale media en zorgen dat je site wat hoger in de Google ranking komt. Om dat te kunnen verkrijgen is het vooral belangrijk dat je je gaat verdiepen in SEO (Search engine optimization of zoekmachine optimalisatie). Ik ben daar nu nog volop aan bezig. Ik heb zelfs een cursus gevolgd. Maar er is nog werk aan de winkel. Kijk zeker eens  naar Hulp met SEO – Zo haal je meer bezoekers naar je blog! voor meer informatie.

Ik merk nu wel dat mijn blog groeit, en dat ik maandelijks meer bezoekers krijg. Daar word ik heel blij van.
Ik ga dus zeker verder doen met mijn nieuwe hobby.

Tot slot...

Hopelijk vonden jullie het interessant om de geschiedenis achter mijn blog te horen.
Laat gerust in een reactie achter wat jullie van mijn blognaam vinden.

En ook tips i.v.m. bloggen of mijn blog zijn altijd welkom. Ik ben een groentje en kan veel tips gebruiken. 🙂

Alvast bedankt!

Liefs,

Gundi

Deze vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Welkom in Bloggersland!! Tof dat je de stap gezet hebt! Veel succes en stel gerust je vragen als je die hebt! ?

    1. Dank je wel Anne. Dat ga ik zeker doen. Fijn dat je me eens een bezoekje bracht. Tips van een kenner zijn altijd welkom! 😉

  2. […] maar ik ben er wel super blij mee. Via dit artikel kan je de hele weg die ik afgelegd heb volgen. https://www.gundiscover.be/starten-met-bloggen/ Ik heb een reis, fotografie en lifestyle blog. Ik geef dus tips voor leuke reisjes of uitstapjes. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.