Hulp met SEO
Productervaringen

Hulp met SEO – Boost je blog naar een hoger level

Hulp met SEO

SEO

Wie mijn allereerste blog bericht ” Hallo blogwereld. Starten met bloggen… ” ooit gelezen heeft, weet dat het voor mij zeker niet eenvoudig was om te starten met bloggen. Ik was dan ook een groentje in de blogwereld. Plots kwam ik in aanraking met allerlei termen waar ik nog nooit over gehoord had. Ik hoorde het ‘donderen in Keulen’.

SEO was ook zo een woord waar ik nog nooit van gehoord had, laat staan dat ik wist waarvoor het dient.  Ik ging dus op zoek, en ontdekte dat SEO héél erg belangrijk is om je blog een plaatsje in de Google ranking te geven. Nu ik dat wist, was dit een reden te meer om verder uit te zoeken hoe de vork nu eigenlijk aan de steel zit. Want als je gaat bloggen, wil je toch dat je site gevonden wordt, nietwaar. Hiervoor ging ik op zoek naar hulp met SEO.

Wat is SEO?

SEO staat voor search engine optimization of zoekmachine-optimalisatie.  Dit zijn allerlei activiteiten waar je rekening mee dient te houden wanneer je je webpagina hoog wil laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google. Met andere woorden, als iemand op internet op zoek gaat naar een bepaald onderwerp, dan geven ze een zoekwoord in. Wanneer jouw jouw pagina dan bovenaan bij de zoekresultaten staat, heb je veel meer kans op bezoekers ten opzichte van iemand die zijn site maar op de 5de pagina staat bij de zoekresultaten. Om dit te bewerkstelligen moet je je site optimaliseren met behulp van SEO.

Ok, dat wist ik nu, maar SEO bleef voor mij een erg moeilijk en vaag begrip.
Laat staan dat ik wist hoe ik er zelf moest aan beginnen. Dus ik ging verder online op zoek naar hulp met SEO. En zo kwam ik bij SEO hulp / SEO Marketing terecht.

Google

Waar kan 'SEO hulp' je bij helpen?

Door het net af te schuimen kwam ik heel toevallig op de site seo-hulp.nl terecht. Je kan daar een gratis analyse van je site aanvragen.
De combinatie van de woorden ‘gratis’ en ‘analyse van mijn site’ zorgden ervoor dat ik geen seconde twijfelde om een aanvraag te doen. Ik wist tenslotte helemaal niet of ik wel goed bezig was en hoe mijn site scoorde?

Na mijn aanvraag kreeg ik een mailtje dat ze de scan gingen doen en of ik nog bijkomende vragen had. Heel snel erna kreeg ik mijn rapport!!!
Ik wist nu hoe ik scoorde op bepaalde items, maar wist ik veel wat die begrippen allemaal precies wilde zeggen?

Gelukkig was Rob (van SEO hulp) er dan om die resultaten netjes met mij te overlopen en toe te lichten. En zo wist ik dus precies hoe ik ervoor stond.
En zoals je wel kan denken,  er is toch nog wat werk aan de winkel. Maar ik heb nu wel 1 groot voordeel…. Ik weet nu tenminste waar ik moet aan werken.

SEO Training

Hulp met SEO
Hulp met SEO

Na het overlopen van de resultaten word je niet aan je lot overgelaten. Als je dat wil, gaan ze verder met jou en kan je er echt hulp met SEO krijgen.
Eerst en vooral kan je er een heuse SEO training volgen. Deze bestaat eigenlijk uit 2 delen.

 1. In het eerste deel krijg je in 90 minuten les over de SEO Basics.
 2. Deel 2 duurt eveneens 90 minuten maar is echt maatwerk. In dit deel kun je zelf kiezen wat je wil doen. Wil je bijvoorbeeld graag je site optimaliseren, dan doet Rob dat samen met jou? Maar wil je liever nog uitleg krijgen over iets, dan kan dat ook.

Voordelen van deze SEO training

 • Je kan de training gewoon van thuis uit volgen, op een door jou gekozen moment.
 • Het is een training die 1 op 1 gegeven wordt. Dus heel persoonlijk en je kan er elk moment vragen stellen over dingen die echt voor jou van toepassing zijn.
 • Rob geeft een heel duidelijke uitleg, op maat van de gebruiker. Hij legt precies uit hoe alles werkt op een zeer begrijpbare manier.
 • Na de 1ste sessie begrijp je precies hoe Google werkt en hoe je beter aan de slag kan.
 • Je krijgt de SEO checklist en achteraf krijg je ook nog eens zijn SEO handboek 2020. Hierin staat de uitleg die hij gegeven heeft, nog eens haarfijn uitgelegd. Zodoende kan je alles nog eens gaan nalezen, als je het niet zo goed meer weet.
 • Heb je achteraf toch nog een vraag… Je mag hem steeds e-mailen met vragen. Goede service achteraf.
Hulp met SEO

Hoe moet het nu verder?

Deel 1 van de cursus heb ik achter de rug en voel me al veel wijzer op het gebied van SEO.

Ik had echt die hulp met SEO nodig om te weten wat er moest veranderen en hoe het verder moest.
Ik ga nu al mijn pagina’s en berichten 1 voor 1 nog eens onder de loep nemen. Ze kritisch bekijken vanuit SEO standpunt en kijken wat ik er eventueel kan aan veranderen.

Ondertussen ben ik al begonnen aan het herwerken van mijn blog. Via een scan programma van mijn hosting pakket, zag ik dat ik al vooruitgang boekte! Ik weet dus nu dat ik goed bezig ben. Ik ga mijn site verder op orde zetten, zoals het moet. Hierbij ga ik gebruik maken van deel 2 van de training. Ik laat dan alles nakijken om alles op punt te zetten en de snelheid van mijn site te optimaliseren. Hier zit nog een werkpuntje volgens mij.

Ik moet zeggen dat ik het voorbije jaar al heel wat bijgeleerd heb. Ik zie de bezoekersaantallen op mijn blog stijgen.

Bloggen is niet iets dat van de eerst maand vlot loopt en waarbij je meteen duizenden bezoekers op je site krijgt. Dit moet groeien. Je moet er blijven aan werken.
Ik vind het nog steeds enorm boeiend en heel erg leuk. Daarom ga ik er zeker mee door.

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn ervaring met ‘hulp bij SEO‘.
Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om ze te stellen.

Liefs

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Yvonne zegt:

  Fijn dat je zoveel gehad hebt aan de hulp op SEO-gebied. Zelf heb ik het geluk dat mijn man er heel veel van weet, vanwege zijn werk.. al sinds ik mijn eerste reiswebsite begon in 2002 zijn we bezig met SEO, maar dit is wel een steeds veranderend iets, dus goed om je in te blijven verdiepen. Het is eigenlijk nooit “klaar”.

  1. Jammer genoeg heb ik zo geen man… 😉
   Niet gemakkelijk he.

   1. Ik zou in de toekomst ook wel meer willen weten op het gebied van SEO, daar besteed ik nog echt te weinig tijd aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.