Vietnam
Reistips Reizen

Een visum aanvragen was nog nooit zo eenvoudig…

Als je naar landen, buiten de Europese Unie wil reizen zoals Amerika, India, Vietnam, Egypte, Canada, Cuba…. heb je bepaalde documenten zoals een visum nodig.

Je moet daarvoor allerlei papieren invullen. Eventueel zelfs naar de ambassade of het consulaat van het land van bestemming gaan. Een heel gedoe dus.
Maar ik kan je nu een veel eenvoudigere manier tonen om een visum aan te vragen namelijk via de website visumbuitenland.be

Maar eerst gaan we eens kijken wat een visum is, en welke soorten er allemaal bestaan.

Visum

Wat is een Visum?

Dit is een officiële toestemming om in een land te reizen, te verblijven, te studeren of te werken.
Met een visum hebben de landen die dit visum vragen de mogelijkheid een onderzoek naar het verleden van de aanvrager uit te voeren. Op grond hiervan kan besloten worden het visum, en daarmee de toegang tot het land, te weigeren.

Bovendien zijn er voor elk visumtype andere regels. Het is erg belangrijk om aan alle voorwaarden te voldoen of het kan zijn dat je reis van in het begin een nachtmerrie wordt.

Andere reisdocumenten

Naast het visum zal je ook een internationaal paspoort nodig hebben. Dat kan je gewoon gaan aanvragen bij de dienst bevolking van  de stad of gemeente waar je woont.

Welke reisdocumenten of inentingsbewijzen je eventueel nog nodig hebt, voor welk land, kan je ook gemakkelijk opzoeken via de website van de overheid namelijk diplomatie.
Je vindt er ook de adressen van de ambassades van de verschillende landen, mocht je deze nodig hebben.

 

Visum Vietnam
Vietnam is één van de landen waar je een visum voor nodig hebt.

Soorten visums

Afhankelijk van het doel van je reis ga je een ander visum nodig hebben.

  1. Transitvisum = Hiermee mag je door een land reizen maar er niet verblijven.
  2. Toeristenvisum = Dit zal je nodig hebben als je er gedurende korte tijd op vakantie wil gaan.
  3. Uitreisvisum = Hiermee krijg je van je eigen land de toestemming om je land te mogen verlaten. Meestal is dit gekoppeld aan een bepaalde bestemming.
  4. Tijdelijke verblijfsvergunning = Deze heb je enkel nodig als je in dat land wil gaan werken, een bedrijf op richten, om te studeren,om medische behandelingen te volgen….
  5. Permanente verblijfsvergunning = Als je wil verhuizen naar dat bepaald land.

Een Visum, ESTA, eTA of een e-Visum?

1. Visum

Een visum vraag je aan in de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Afhankelijk van het land waar je heen reist zijn er andere voorwaarden. Ook de prijzen verschillen erg. Zo betaal je voor een visum naar India 109.95€/per visum. En voor eentje naar Australië betaal 14.95€ /per persoon en dat blijft 365 dagen geldig. Naar Vietnam betaal je dan 49.95€ en het is maar 30 dagen geldig.

Vietnam Ha Tinh

2. E-visum

Een E-visum is eigenlijk zoals een gewoon visum maar eentje dat je volledig digitaal aanvraagt.
Je moet dus niet naar de ambassade of het consulaat. Na toekenning ontvang je het e-visum via e-mail. Het gaat ook veel sneller om een visum te krijgen.

3. ESTA

Een ESTA is een verplichte reistoestemming die je nodig hebt als je naar bv. naar Amerika wil reizen zonder visum. Burgers uit 38 landen, waaronder Nederland en België worden toegestaan om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen voor zaken of vakantie. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’ of ‘Elektronisch Systeem voor Reistoestemmingen‘. Dit is een systeem dat wordt ingezet om te bepalen of het voor reizigers  is toegestaan naar Amerika te reizen. Zo weten ze vooraf wie naar hun land komt. Luchtvaartmaatschappijen mogen je zelfs niet meenemen als je geen geldige ESTA (of visum) hebt.

Dit systeem is er gekomen na de aanslagen van 11 september 2001. Voordeel van dit ESTA is dat het vaak sneller gaat dan een visum. Als je een ESTA wil voor Amerika kan je rekenen op een 29,95€/per persoon. Dit is 2 jaar geldig maar je kan maximum 90 dagen per bezoek in Amerika verblijven.

4. eTA

Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen.

eTA staat voor ‘electronic Travel Authorisation’ of met andere woorden een electronische reistoestemming. Ze gaan dan als het ware controleren of je veilig bent om het land te betreden. Als dat volgens hun zo blijkt, krijg je je eTA. Dit wordt meteen aan je paspoort gekoppeld en gedeeld met de luchtvaartmaatschappijen van vertrek en aankomst.

Het eTA is 5 jaar geldig vanaf het moment van afgifte. Is echter de datum van je paspoort voor Canada eerder verlopen, dan verloopt ook je eTA.

 

Voor een eTA aan te vragen kan je rekenen op een 19,95€/ per persoon. Het is 5 jaar geldig. Je mag gedurende de geldige periode van het eTA zoveel naar Canada reizen als je wil, maar je bezoek mag wel maximum 6 maanden duren.

Visum eenvoudig aanvragen

Het aanvragen van een visum is niet altijd eenvoudig. Er bestaan zoveel verschillende soorten visa en ze hebben allemaal hun eigen aanvraagprocedures.
Welk visumtype noodzakelijk is, hangt af van onder meer de reisplannen, de nationaliteit en het reisverleden van de reiziger.

Sommige visums moeten persoonlijk worden afgehaald, andere kunnen pas verkregen worden na aankomst, en nog andere kunnen online worden aangevraagd.

Je kan dus kiezen op welke manier je je visa, ESTA of eTA aanvraagt. Niet eenvoudig om dat allemaal zelf gaan uit te zoeken. Maar als het makkelijk kan, waarom zou je het jezelf dan moeilijk maken?

Daarom is het handig dat je hiervoor kan beroep doen op een gespecialiseerd online bureau zoals visumbuitenland.be

Visumbuitenland.be

Dit is één van de grootste full-service visumbureaus van de Benelux met een klantenwaardering van 9.3/10
Hier kan je veilig en vanuit je luie zetel je visum binnen de paar minuten aanvragen.

Zoals je op onderstaande foto kan zien, hebben ze een heel duidelijke home pagina vanwaaruit je heel eenvoudig vindt wat je precies zoekt.

Welke gegevens dien je door te geven?

Je moet gewoon gegevens invullen zoals je contact- en reisgegevens, de persoonlijke gegevens van de reiziger en dan ook nog enkele achtergrondvragen vb of je ooit de toegang tot dat land bent geweigerd. Deze vragenlijst dient voor elke reiziger te worden ingevuld.  Daarna controleer je alles nogmaals en dan dien je je aanvraag in. Om deze juist af te sluiten moet je enkel nog betalen. Dit kan op verschillende manieren waaronder Paypal en Bancontact.

Bovendien worden al de invulformulieren ook nogmaals gecontroleerd door de site zelf op vaak voorkomende fouten.

Je kan ook je visum mits een meerkost via een spoedprocedure aanvragen. Ze werken 24/7 om jouw papieren tijdig in orde te krijgen. Voor de ESTA naar Amerika is de meerprijs voor een spoedprocedure 17.50€

ESTA aanvragen Amerika

Zoals je ziet krijg je ook per land een handig overzicht met allerlei informatie over het Visum, eTA of in dit geval de ESTA voor Amerika.

Een vakantie naar Amerika?

Ik zou graag naar Amerika op vakantie gaan. Daarom zocht ik eens op hoe ik een ESTA moet aanvragen. Wil je ook zien hoe eenvoudig het is? Kijk dan zeker eens naar het onderstaande berichtje.

Ik hoop dat jullie wat wijzer geworden zijn in jullie zoektocht naar een visum.
Onthoud vooral dat je best eens een kijkje neemt op de site van Visumbuitenland.be 
Je kan beter de vrijgekomen tijd spenderen aan het voorbereiden van je reis dan aan de rompslomp om een visum aan te vragen.

Zoek je nu echter een reis dichter bij huis? Kijk dan zeker eens naar mijn verslag over Een roadtrip door Normandië. Route voor een 7-daagse trip

Veel reisplezier en laat gerust hier je vragen achter.

Veel liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wat een goede tip zeg. Een visum aanvragen kan soms zoveel gedoe opleveren.
    Weet je of deze website ook voor Nederlanders beschikbaar is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.