Uitkerkse Polder wandeling
Wandelen in West-Vlaanderen Wandelinspiratie

Uitkerkse Polder wandeling – perfect voor wandelaars, vogelaars en fotografen

De Uitkerkse Polder wandeling maakt deel uit van een natuurgebied in de buurt van Blankenberge waar je een heerlijk wandelingetje kan maken. De Uitkerkse Polder is één van de grootste wetlands (dit is een waardevol natuurgebied waar water een belangrijke, soms zelfs overheersende, rol speelt) van het land en biedt een thuis aan een diverse populatie van flora en fauna. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. Geniet zowel in de zomer als in de winter van deze trekpleister voor vele zeldzame vogels! Ik neem je mee op een virtuele reis door de Uitkerkse Polder en laat je de ongerepte schoonheid van dit gebied ontdekken.

Vogelkijkhut

Verken de prachtige natuur en de wildlifegebieden in de Uitkerkse Polder

Wij trokken deze winter voor een weekendje richting Blankenberge. Aangezien ik in elke streek die we bezoeken ook graag een wandeling meepik om zo de omgeving te verkennen, zochten we ook in deze buurt een mooi stukje natuur om te ontdekken. De Uitkerkse Polder is een uitstekende bestemming voor wandelaars, vogelaars en fotografen die willen genieten van de rust en de natuur. Laten 2 van die zaken nu net tot mijn interessegebied behoren. De beslissing was dus vrij snel genomen. We trokken naar de Uitkerkse Polder.

Uitkerkse Polder
Uitkerkse Polder
vogelkijkhut Blankenberg
Uitkerkse Polder wandeling
Vogelkijkhut
kijkhut

Wandelen of fietsen in de Uitkerkse polder

Aangezien Natuurpunt dit gebied beheert, kan je ook via hun site de verschillende wandelingen en fietstochten opzoeken.
Wij deden de groene wandeling van bijna 5 km, aangezien die het beste paste binnen onze planning van ons bezoek aan Blankenberge. Maar je kan wandelingen uitkiezen van 1 tot 12,4 km. Er zit er zelfs eentje tussen die specifiek voor kindjes is.

Bezoekerscentrum

Kinderwagen en rolstoelproof

Goed nieuws voor de mensen met kinder- en/of rolwagen want de groene wandeling is ook voor jullie toegankelijk. Dat wil dus wel zeggen dat de banen van de Uitkerkse Polder over het algemeen verhard zijn. Je kan natuurlijk altijd even van het pad afwijken en naar de vogelkijkhutten gaan. Te midden van de rustige landschappen loopt een lusvormige wandeling die je naar eigen verlangen kan langer of korter maken.

Uitkerkse Polder wandeling
Uitkerkse Polder wandeling
Uitkerkse Polder wandeling

Nuttige informatie voor deze Uitkerkse Polder wandeling

Uitkerkse Polder wandeling

Naam: Uitkerkse Polder

Start & aankomst: Bezoekerscentrum, Kuiperscheeweg 20, 8370 Uitkerke

Afstand: 4.8 km

Herkenningsborden: Groene wandeling

Ondergrond: verhard

Horeca: Er is een Natuurpuntcafetaria in het bezoekerscentrum.

Extraatjes: Er zijn verschillende uitkijkpunten in de Uitkerkse Polder die bezoekers de gelegenheid bieden om de prachtige landschappen en wilde dieren van dichtbij te ervaren.

Bezoekerscentrum
Bezoekerscentrum, vertrekpunt Uitkerkse Polderwandeling
Blankenberge

Impressie van de wandeling

Zoek verblijven in de buurt van de wandeling

Booking.com

Terugblik op de Uitkerkse Polder wandeling

Na deze blog heb je een beeld van wat je kan verwachten in de Uitkerkse Polder. Hou je niet van veel verharde wegen, kies dan niet voor de groene wandeling maar kies voor eentje die meer door de velden trekt. Maar veel mensen zijn net op zoek naar een wandeling waar je met een rolstoel of wandelwagen gemakkelijk heen kunt.
Neem zeker een kijkje op de site van natuurpunt om de alternatieven uit te proberen.

Ben je aan de kust en wil je graag eens door de duinen wandelen, klik dan door naar mijn blog Wat te doen in Koksijde? Een verrassend weekend om over de hoogste duin van de Belgische kust te wandelen.

Liefs,

Gundi

Om te bewaren voor later...

Deze vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.